Вирубка українського лісу: реальні показники в 28 разів перевищують офіційні дані

Вирубка українського лісу: реальні показники в 28 разів перевищують офіційні дані

Всесвітній фонд природи (WWF) оприлюднив нові дані про незаконні або напівзаконні рубки в Україні, а саме в Карпатах. Про це йдеться в оцінцінезаконних рубок Місії WWF в Україні.

“Нові дані від WWF показують, що ситуація із забороненими рубками набагато гірша, ніж вважалося раніше. На підставі перевірок на 149 об’єктах за 18 місяців, за даними WWF, щороку в українських Карпатах нелегально вирубується 1,4 млн. кубів деревини, в порівнянні з 4 млн. кубометрів офіційної заготовки.

За інформацією Головних Аграрних новини, ці дані порівнюються з повторними твердженнями Держлісагентства про те, що в країні нелегально вирубують менше, ніж 50 тис. кубометрів”, – йдеться в повідомленні.

Найчастіше незаконні рубки мають таке прикриття, як санітарні рубки, що дозволяє Держлісагентству маніпулювати даними, відзначають експерти.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:34 Молодий Герой, чиє життя забрала війна: Сьогодні друга річниця загибелі Артема Лавровського play_circle_filled photo_camera 14:27 Пожежа в Махнівці: полум’я знищило дах будинку та речі домашнього вжитку 13:28 Козятинські поліцейські взяли в руки пилки, сокири та коси і розчистили хащі попід Водокачку photo_camera 12:11 Загиблі та руйнування: наслідки чергового дня російської агресії проти України Від читача 17:26 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 11:10 У Чистий четвер разом із матусями писали писанки photo_camera 10:19 Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 09:07 Цей день в історії, 3 травня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 21:26 У Козятинській громаді переселенцям роздавали постільну білизну, подушки, кухонний набір photo_camera 19:00 Кататимуть на байках, гратимуть рок і збиратимуть гроші на ЗСУ 16:26 Живий коридор для Героя: Козятин прощатиметься з Сергієм Чернієм
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up