Вигулюють на стадіоні і без повідків. Кусаються не лише бродячі собаки

Вигулюють на стадіоні і без повідків. Кусаються не лише бродячі собаки
Перед стадіоном висить табличка про заборону вигулювання собак. Але не всі люди звертають на неї увагу.
  • Небезпека. У Козятині на міському стадіоні «Локомотив» собака вкусив дівчину. Її мама стверджує — зараз на стадіон приходить багато мам з дітками, гуляють підлітки. А власники чотирилапих пускають там своїх псів без намордників та ще й без повідків. Що з цього приводу каже директор стадіону — читайте у матеріалі

Козятинчани продовжують вигулювати собак у заборонених на те місцях. Нехтують всіма правилами, йдуть зі своїми домашніми улюбленцями не те що без намордників, а навіть без повідків. І це при тому, що собаки не маленькі та пухнасті, а великі, бійцівських порід. Звісно, це стосується не всіх. Та все ж злісних порушників правил благоустрою, на жаль, вистачає. І одним із найулюбленіших для цього місць обирають міський стадіон «Локомотив». Не зупиняє ні табличка заборон, яка висить на вході, де чорним по білому написано — вигулювати собак на території стадіону категорично заборонено. Не зупиняють інколи навіть зауваження директора «Локомотива». На щастя, такі випадки трапляються не часто. Але коли вони все ж трапляються, то наносять велику моральну та фізичну травму. 

Згадаємо лишень торішній листопадний випадок, коли на стадіоні собака без повідка і намордника загриз кота.

«Лікар, поважна особа, прогулювався на веломашині, а поруч біг породистий собака без повідка та без намордника, — написала тоді у соціальних мережах Ляна. — Собака, побачивши котика, який пробігав поруч, зірвався і що, котик мертвий, ранок пропав, настрій поганий».

Відео дня

Без перебільшення можна сказати — вигулювання псів не в тому місці і з порушенням всіх існуючих на те правил, призводять до небезпеч

них та неприємних ситуацій. Собаки гризуть котів, кусають дітей, які відпочивають на стадіоні. І днями така ситуація сталася з юною козятинчанкою, в ногу якої вчепився собака.

Мама постраждалої дівчини звернулась до нашого видання з проханням висвітлити цю тему. Адже зараз дуже багато мам з діточками гуляють на стадіоні. На дворі потепліло, а там свіже і чисте повітря, гарна природа, є де побігати, поруч дитячий майданчик. І на жаль, небезпечні пси, яких господарі відпускають просто так, побігати.

Що сталося?

Дівчині, яку вкусив собака, 14 років. Вона зі своєю знайомою в той день катались на велосипедах. Бабуся дівчини живе неподалік, тож такі прогулянки вже стали традицією. На годиннику близько дев’ятої вечора, для весняно-літнього періоду це ще не темно. Діти стояли на старому полі, що за парковкою. А поруч були жінка з чоловіком і їхній пес, схожий на ротвейлера. Вони кидали йому іграшку. І в якусь мить той собака, взяв іграшку і пішов не до господарів, а до дітей. Приніс іграшку, кинув її під ноги і вкусив одну із дівчат. 

За словами мами травмованої, її врятувало те, що була одягнута в теплі широкі джинси і ця тканина застряла у собаки в роті. Але без травм і ран не обійшлося. Собачі ікла все ж зачепили ногу дівчини. Прокусив її у двох місцях. Слід додати — все це відбувалося на очах у власників пса. Перша їхні реакція — нічого страшного, штани не порвані.

За словами матері, донька, прийшовши додому, відразу нічого не сказала, злякалась. Якби все розповіла, то б всі питання з господарями собаки вирішили відразу. Та згодом дівчина розказала все, що з нею сталося, рідним, показала покусану ногу. 

— Верхнім лівим зубом він добре зайшов доньці у ногу,  і нижнім правим зачепився та проїхав, — розповідає жінка. — Так як моя дитина боїться крові, то довго плакала, як все побачила. Нога опухла і боліла. Перші дні не ходила в школу. Коли господарі собаки зв’язалися зі мною, ми зустрілися. Найперше, що мене цікавило — чи є у пса всі відповідні щеплення. Адже на кону здоров’я моєї дитини. Після випадку з донькою, я стала звертати увагу — зараз дуже багато псів на стадіоні без повідків. Страшно за дітей.

— Суть не в тому, щоб ви написали про наш випадок, а в тому, що зараз дуже побільшало собак, яких господарі відпускають не то що без намордника, а навіть без повідка, — розповідає жінка. — Собака пре попереду, а господар десь там позаду. Так не можна, це неприпустимо, дуже небезпечно. Тому що насправді, на стадіоні бігають собаки бійцівських тварин, а поруч малі діти. І на жаль, не всі за своїх чотирилапих несуть відповідальність.

Вигул собак на території заборонений

Козятинчанка просила не зосереджуватися на випадку з її донькою, так як всі питання погодили і вирішили з власником тварини, та ми все ж не можемо стати осторонь цієї ситуації. Так, як цей випадок стався на стадіоні «Локомотив», ми поїхали туди, аби взяти коментар у його директора. Разом з цим перевірити, чи вигулюють собак на стадіоні  і поспілкуватися з господарями собак.

Ми були на стадіоні вранці, близько 10.00, зустріли одного чоловіка зі своїм псом. На стадіон він зайшов центральним входом, тож табличку бачив. Пройшов з собакою по доріжці і попрямував до водойми. Зазначимо — пес був без намордника, але на повідку. На наше зауваження відреагував спокійно. Сказав, що пса з повідка не відпускає і міцно тримає. А згодом пообіцяв — прийме до уваги той факт, що гуляти тут із собаками не можна.

А ось як прокоментував ситуацію з собаками і, зокрема, випадок з дівчиною, директор «Локомотива» Ігор Гетьман.

— Я чув про цей випадок. Це дійсно неприємність, — каже Ігор Гетьман. — Перед стадіоном висить табличка про заборону вигулювання собак. Але не всі люди звертають на неї увагу. Тому доводиться ходити і робити зауваження. Деякі прислухаються, я пояснюю, що неподалік є паркова зона і, будь ласка, там гуляйте, щоб не було неприємних інцидентів. А деякі, скажемо так, цього не розуміють, неадекватно реагують. Але є рішення Козятинської міської ради. У кожного міста по благоустрою є свої правила, і це наше правило — вигул собак на території заборонений, крім собак-поводирів для осіб з інвалідністю.

Здійснено за підтримки Асоціації «Незалежні регіональні видавці України» та WAN-IFRA в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Читайте також:

В районі ПРБ собака напав на четвертокласницю

Чи буде у нас притулок для тварин у найближчому майбутньому?

Собака вкусив так, що впала на дорогу

Стерилізація та вакцинація безпритульних тварин: ідеї врегулювання ситуації в Козятині

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач88

    А чому мій коментарі удалили?! Собака цій пані Марині - є загрозою навколишнього середовища! А пані Марина, яка бадяжить  і продає горілку не являється загрозою?!!!! Там коло іх хати діти до школи йдуть і п'Яні на дітей кидаються!!! Це не є загрозою! ?  Висвітлюйте проавду Ріа, а не одноьоку інформацію!
  • Моя Европа

    Відстрілювати разом з власниками , поставити одного

    Читач99 reply Моя Европа

    А давай з тебе почнемо відстріл? Обіцяю не промаїнутись

keyboard_arrow_up