Стерилізація та вакцинація безпритульних тварин: ідеї врегулювання ситуації в Козятині

Стерилізація та вакцинація безпритульних тварин: ідеї врегулювання ситуації в Козятині
  • Сергій Сиваківський поділився пропозиціями щодо покращення стану з безпритульними тваринами в нашій ОТГ.

У 2021 році Сергій висував уже свої пропозиції щодо цієї ситуації. Тоді бюджет ініціативу профінансував, завдяки чому було стерилізовано та вакциновано до 200 тварин. Вдалось дещо стабілізувати ситуацію.

— Проаналізуємо стан справ на цей час. Отже, кількість безпритульних тварин в області збільшилась за різними думками від 5 до 10 раз, — розповідає Сиваківський. — З наступних причин: неконтрольоване розмноження вже безпритульних тварин,за рахунок тварин, які були викинуті на вулицю  їх власниками. А також тварин у яких є власники, але вони вільно переміщуються вулицями міста, міграції тварин з зони бойових дій та переміщення громадянами  тварин з зон бойових дій чи тварин кинутих власниками які виїхали тощо.

Сергій пропонує вихід: продовження зі значним збільшенням фінансування програми стерилізації, вакцинації від сказу та перетримки (одужання) тварин. І головне запровадження безкоштовної стерилізації тварин, які будуть доставлені в пункти стерилізації  жителями ОТГ самостійно.

Відео дня

— Перший пункт. Витрати на стерилізацію та утримання. Приміром згідно нещодавно укладеного договору однієї з ОТГ області  з пунктом стерилізації, стерилізація однієї тварини, вакцинація та до 5 діб утримання для одужання коштує 2500 грн. Я пропоную закладати 3000 грн. не менше. Чому?Поки минуть всі тендери та надійдуть кошти прийде осінь з новими цінами на все. Тому потрібно одразу зробити на це поправку. Ніхто з ветеринарів собі в збиток довго працювати не зможе. Також, якщо вже годувати тварин, то нормальним, перевіреним сухим кормом,  щоб вони в період стерилізації як мінімум відновились фізично. Це мінімум, тоді це дасть можливість закупити нормальні, якісні сухі корма, ліки, вакцини. Кількість стерилізацій повинна бути збільшена пропорційно кількості збільшення тварин. Тобто, якщо зростання численності від 5 до 10 раз.то вакцинація хоча б в 2.5 рази. Ми або швидко призупинимо зростання чисельності, або наступного року отримаємо сплеск нападів. Я пропоную запланувати стерилізацію від 500 тварин. Чи це багато? Це мало, повірте. Та ви й самі це бачите. Необхідна на це сума — 1.5 млн. та більше. Можливо частину покриють якісь грантові надходження чи з інших небюджетних  джерел.

Сиваківський підкреслює, що дешевше зробити одну стерилізацію домашній тварині, ніж потім щороку 5-6 безпритульним.

 

Читайте також:

Для нашого батальйону тероборони купили шість телевізорів

У Флоріанівці пройшов благодійний концерт-ярмарок на підтримку ЗСУ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (16)
  • Галина Трушевская

    Що дає ця кастрація? Вони як кусалися так і нападають і кусаюця!
  • Ivan Volodumurovich

    Супер закласти на одну помийну собаку аж 3000 гривень, чому не 5000? У нас війна, а ідіоти з кастрацією синантропних тварин бігають . Та прочитайте/вивчить, як в цивілізованих країнах ліквідували бродячу небезпеку. Цей метод кастраці, прийшов в Україну з дикої московії, може доста у нас робити руській мір?

    Ivan Volodumurovich reply Ivan Volodumurovich

    Галина Коломиец  ви прочитайте автор, хоче щоб на вонючих собак з помийки виділи, аж 1 500 000 і більше гривень. Тобто не на армію, а на бродлоармію, така кількість цих тварин на вулицях, нічого доброго не несе, вони будуть нападати на наших дітей та людей. Фактично зооколоборанти  стаорють другу армію, яка у тилу буде вбивати наших дітей, за наші кошти.

    Ivan Volodumurovich reply Ivan Volodumurovich

    Катерина Ляшук відразу по коментах видно, хто та звідки  прийшов.

    Галина Коломиец reply Ivan Volodumurovich

    Катерина Ляшук . Боже невже в Україні нема счас за що думати тільки за тих бродячих собак тут люди гинуть діти скільки скалічених які потребують допомоги а тут аж по 3000 тисячі на ванючих собак  ви себе чуєте луче ті кошти перераховувати на інвалідів тому хто потребує  допомоги але це знову грошики підуть комусь у великий карман

    Екатерина Ляшук reply Ivan Volodumurovich

    Ivan Volodumurovich з дикої Московії до нас прийшли саме ви😀
  • Ivan Volodumurovich

    Реально матів вже не вистачає! Коли ці псевдо зоозахники загинуть з України.  Після програми кастрацвї диких тварин, їз чисельність збільшилась  у десять разів!!! Наголошую у десять разів! Це ї є результат утопії!!! Але ні.... ми не зупинимося треба виділити , ще кошти, ще більше коштів!!! Коли цей  зоомаразм припиниться?

    Екатерина Ляшук reply Ivan Volodumurovich

    Наталія Яковець-Швець на цього писаку-бота можна не звертати увагу. Це особа, яка може висловлювати свою думку тільки анонімно, жаль що  в нас нема нормальних закладів де лікували б психічні розлади(

    Ivan Volodumurovich reply Ivan Volodumurovich

    Не можу зрозуміти цих 300- х спочатку кидаються " дуже вусними", накидують в комент " Европейськи країни, цивілізовані, "  після того, як отримують беззаперечні факти про поводження там з дикими собаками. Відразу  пишуть в останньому коменті гидоту та блокують. І це по всій Україні, вони реально думають, що всі навколо них диьіли.

    Наталья Яковец-Швец reply Ivan Volodumurovich

    Ivan Volodumurovich по перше-до чого це ваше «обдарована».
    Ми з вами з різних планет.І диких я бачу тільки людей. Лікуйтеся-бо агресія до добра не доведе.

    Ivan Volodumurovich reply Ivan Volodumurovich

    Наталія Яковець-Швець

    Ivan Volodumurovich reply Ivan Volodumurovich

    Наталія Яковець-Швець

    Ivan Volodumurovich reply Ivan Volodumurovich

    Наталія Яковець-Швець

    Ivan Volodumurovich reply Ivan Volodumurovich

    Наталія Яковець-Швець читайте обдарована.

    Ivan Volodumurovich reply Ivan Volodumurovich

    Наталія Яковець-Швець в Україні не має безпритульних  собак, від слова- взагалі. На вулицях міст дикі небезпечні тварини, собаки синантропного/інвазійного  виду. В Европі з такими тваринами, є лиш одне рішення- приспати.

    Наталья Яковец-Швец reply Ivan Volodumurovich

    Ivan Volodumurovich походу каструвати треба не собак-деякі «особі» не повинні розмножуватися.
    І як цікаво вирішується питання з  Наголошую:-безпритульними а не дикими тваринами в цивілізованих країнах?

keyboard_arrow_up