В районі ПРБ собака напав на четвертокласницю

В районі ПРБ собака напав на  четвертокласницю
  • На гарячу лінію редакції зателефонували перехожі, які повідомили, що в районі ліцею № 5 на дівчинку напала зграя собак.
  • Один чотирилапий слід своїх зубів залишив на нозі переляканої дівчинки.
  • За словами бабусі учениці рана виявились не глибокою і  постраждала дитина вже відійшла від  перенесеного стресу.

Ця неприємна історія трапилась в четвер, 27 квітня. Ідучи з дому до магазину в районі ліцею № 5 на школярку напала зграя собак. Спочатку тварини агресивно гавкали на неї, а коли перелякана дитина стала від них тікати, один із псів вкусив четвертокласницю за ногу.

На крик дівчинки звернула увагу перехожа, з ліцею № 5 вибігли працівники учбового закладу і спільними зусиллями відігнали  псів від дитини. 

Трохи заспокоївши дівчинку, Надія Лобозінськая, так звати перехожу козятинчанку, відвела ліцеїстку додому і там дівчинкою стали опікуватися її мама з бабусею.

Відео дня

В ліцеї №5 ми побували у п’ятницю, 28-го квітня, у закладі освіти нам розповіли, що собаки, які напали на ученицю, ніби мають умовного господаря. Принаймні вони іноді заходять до нього у подвір'я. 

— Хоч ці собаки на територію ліцею не заходять, ми господарю говорили, щоб він їх не випускав на вулицю.

— Ось бачите, — каже працівниця ліцею і показує на камінець. — Це так наш учень борониться від собак, коли з дому йде на навчання і з ліцею до дому.

Надія Лобозінська каже, це не перший випадок, коли собаки гавкають на дітей. 

— Коли дівчинка стала кричати, я стала кричати на них, з ліцею вибігла технічка і працівниця їдальні. Собак ми спільними зусиллями відігнали, тільки за цей час дитя сильно перелякалося. Відвела її додому і передала в руки люблячої внучку бабусі. 

Бабуся і мама постраждалої дівчинки розповіли, що рана виявилася не дуже глибокою. Собака  не вкусив дитину, але наніс травми у вигляді гематоми та почервоніння. За словами бабусі, травму обробили і з психологічним станом чевертокласниці вже все добре,  

Поспілкуватися з чоловіком, якого  вважають господарем собак, не вдалося. На воротах його будинку ми помітили вивіску, що об’єкт під охороною. Ми гукали господаря, але до нас ніхто не вийшов. Тож за господарем залишаємо право, щоб він прокоментував ситуацію.

Ясно тільки одно, що собаки не повинні нападати на людей. 

Під час нашого візиту двоє чотирилапих лежали під парканом будинку, що навпроти ліцею № 5. Ми відкрили сумку щоб дістати фотоапарат, песики нам стали махати хвостами в надії, що їх прийшли частувати чимось смачненьким. Коли відчули за інстинктом, що то не те, що вони розраховували, чкурнули від фотосесії на вулицю Мазепи.  

 

Читайте також:

Чи буде у нас притулок для тварин у найближчому майбутньому?

Собака вкусив так, що впала на дорогу

Стерилізація та вакцинація безпритульних тварин: ідеї врегулювання ситуації в Козятині

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (45)
  • Oleg Kazakov

    Изониазид - помогает в таких ситуациях

    Читач99 reply Oleg Kazakov

    Якщо такий сміливий, пиши адресу! Хочу заїхати, нагодувати тебе тими препаратами, щоб ти сука дох в муках!

    Читач99 reply Oleg Kazakov

    Я не зрозуміла, куди дивиться редакція?! Чому коментар цієї потвори досі не видалено?

    Читач18 reply Читач99

    Я в фейсбуці поскаржилася на цього виродка. Але їм по барабану.
  • Олег Чернодуб

    Тут не вистачає ,ще пару абзаців в публікації!?
    А саме де коментарі поліції і міської влади та санепідемстанції ,що вони думають з цього приводу і які заходи вживають !!!!???
  • Ivan Volodumurovich

    Ми цього чекаємо? Мені не шкода цю восьмирічну дитину, яку роздерли та зали на росії помийні собака, на одного харошева руськава стало меньше, але чи не пора  українцям робити висновки? Нам до трагедії залишилось чекати недовго, якщо ми і далі будемо слухати так званих 300щазисників.
    https://incident.obozrevatel.com/ukr/crime/u-rosijskomu-orenburzi-brodyachi-psi-na-smert-zagrizli-ditinu-foto.htm?_ga=2.112127236.1826503049.1681150807-631704945.1679291177&_gl=1*1qwibze*_ga*NjMxNzA0OTQ1LjE2NzkyOTExNzc.*_ga_JBX3X27G7H*MTY4MTYzMzk3My4yLjEuMTY4MTY1NDY1My42MC4wLjA

    Ivan Volodumurovich reply Ivan Volodumurovich

    Svetlana Kolomiec робить приватні міні притулки, кожна кому потрібні помийні собаки, нехай візьмуть до хати по 20/30 штук. Кожну тварину реєструють чипують чи роблять тату.

    Svetlana Kolomiec reply Ivan Volodumurovich

    Ivan Volodumurovich і що пропонуєш? Кого слухати? Спершу яка не дає дозволу на притулок  бродячих собак ,хоч в місті є багато приміщень (база бувшого ОРСу ) тимпаче на добровільних засадах не посячі в неї гроші  , так не дає дозволу ,,господиня".
  • Сергій Сиваківський

    На днях я писав допис про безпритульних собак, конкретно і про цю зграю, сам зазнав нападу  на Великдень тут а  в суботу перед Великоднем на малому базарчику.
    Зграя  влаштувала ліжбище якраз навпроти Ліцею #5.
    Ми, мешканці цих вулиць вже просто не можемо безпечно вийти з будинків.
    Поруч школа
    Рідних дівчинки та всіх хто сам, або їх рідні зазнав нападу прошу написати мені в Вайбер
    +38 068 510 20 10 будемо вживати законних заходів самі.

    Ivan Volodumurovich reply Сергій Сиваківський

    Сергій Сиваківський це все  не по темі. Чому ви не відповідаєте всього тільки на одне питання. Яка цивілізована країна для ліквідації небезпечних  диких собак використовує/використовувала метод кастрації з подальшим викиданням їх назад на помийку?

    Сергій Сиваківський reply Сергій Сиваківський

    Ivan Volodumurovich Іаан Воломирович, не задрочуйте))
    В цтвілізованих країнах за утнимання незареєстрованої тварини великий штраф.
    За втрату зареєстрованої тварини великий штраф.
    За утримання еестерилізованої тварини поьрібно платити податок,бо значить Ви їх розводите на продаж.
    Тварину Ви може взяти безкоштовно лише стерилізовану і з притулку.
    Тому там бардаку такого нема, бо є противага.
    Але ми завжди беремо для прикладу найгірше.

    Ivan Volodumurovich reply Сергій Сиваківський

    Сергій Сиваківський Закон України за яким каструють та викидають назад на помийку -скопійований один в один з кацапського закону., за російські кошти 300колоборанти протягнули його у Раді. Тому ми живемо за оркським законом, це до вашого відома. Цей Закон суперечить Европейський конвенції захисту домашніх тварин, яки ратифікований Україною в далекому 2012 році. Згідно цієї конвенції, тварина на вулиці- це жорстоке поводження  з тваринами.Всіх непотрібних тварин цивілізовані країни після 15/30 днів присипляють. Тому якщо вам не тяжко, все ж таки дайте відповідь. Яка цивілізована країна застрсовує для ліквідації небезпечних собак синантропного/інвазійного метод кастрації з подальшим викиданням назад на помийку?

    Сергій Сиваківський reply Сергій Сиваківський

    Ivan Volodumurovich Знищення безпритульних тварин заборонено законом, воно можливе у виключних випадках,  приміром тварина хвора на сказ здіснює напади.
    Однак знищувати 1000 безпритульних собак ніхто не буде, ну ми ж люди, не орки.
    В ідеалі потрібно масово простерилізувати та привити більшість безпритульних та свійських тварин.
    Ізолювати з вулиць самих агресивних.
    Проводити таку програму постійно і популяція прийде до норми.

    Ivan Volodumurovich reply Сергій Сиваківський

    Сергій Сиваківський ви не відповіли на запитання. Де ви прочитали, можливо якусь наукову працю, де доведено, що  каструючи диких собак, зменшиться їх кількість,  і яка розвинута країна, ліквідувала диких собак синантропного/інвазійного  виду шляхом кастрації/стерилізації  цих тварин.

    Сергій Сиваківський reply Сергій Сиваківський

    Ivan Volodumurovich Ви праві, стерилізація не зменшує кількості собак негайно,на це потрібно буде, як мінімум оті кошти які я запропонував та декілька років.
    Поки що місцева влада правохоронні органи можуть і повинні  вжити інші заходи щодо забезпечення безпеки дітей. Не вбиваючи тварин.
    Від ізолювання особливо агресивних особин до супроводження працівниками отг дітей до дому і з дому, за ручку, це  буде дешево.
    Я можу придумати ще більш фантастичні варіанти, але спочатку потрібно хоча б почати стерилізувати.

    Ivan Volodumurovich reply Сергій Сиваківський

    Сергій Сиваківський скажить  лиш одне, де ви прочитали, що кастрація диких собак зменьшує їх кількість? Жодна розвинута та цивілізована країна, не йшла цим шляхом, по перше   дикі собаки не гвалтують людей, а кусають та роздерають, по друге, одна країна, яка це запровадила є дика росія, та Україна. Але там зараз просто біда, там дітей роздерають зграї  диких собак. Весь цивілізований світ кладе спати непотрібних тварин, я вже не кажу про собак синантропного/інвазійного  виду.

    Сергій Сиваківський reply Сергій Сиваківський

    Ivan Volodumurovich Добрий день, все вірно і запропонованих мною витрат дуже мало для того щоб справді швидко зменшити чисельність тварин.
    Ніхто їх не зможе утримувати, тому що це дуже дорого.
    Однак на жаль навіть цього не зроблено.
    Це не значить,що ми збираємось просто чекати поки  урядовці та депутати різних рівнів будуть розкачуватись.

    Ivan Volodumurovich reply Сергій Сиваківський

    Сергій Сиваківський ви пропонували виділити десятки мільйонів гривень з бюджету Громади, на утопію- кастрацію диких помийних собак, з подальшим викиданням їх назад на помийку. Ця 300шизна утопія розроблена фсб росії, жодна розвинута країна не витрачає кошти на кастрацію та пожиттєве  утримання синантропних  тварин, окрім кацапстана та України. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3670467776613545&id=100009510750339

keyboard_arrow_up