Собака вкусив так, що впала на дорогу

Собака вкусив так, що впала на дорогу
  • Ситуація. До редакції газети «RIA-Козятин» звернулася Ірина. На жінку напав пес, коли вона ввечері їхала на велосипеді.
  • Чотирилапий вкусив козятинчанку за ногу, через що жінка впала на проїжджу частину.
  • «А якби їхала машина!» — каже Ірина. І сталося це у самісінькому центрі міста

Безпритульні тварини — одна з одвічних проблем Козятина, як і якість питної води. Скільки разів ми порушували цю тему на шпальтах нашого видання, та час іде, а ситуація не покращується. Бродячих собак стає дедалі більше і не всі вони привітні до людей. От і черговий прикрий випадок днями трапився із козятинчанкою Іриною — навпроти міської ради на жінку напав пес.

— О 19.25 я їхала на ніч на роботу на велосипеді, — розповідає наша читачка. — Із правого боку на мене напав собака, такий по коліно, чорно-білий. Я його ногою відштовхнула. Він перебіг на лівий бік і добряче мене за литку вкусила. Добре, що я була в чоботях і в джинсах. Як він мене вкусив, я так і впала на лівий бік. У мене в пакеті були продукти. Я все побила, місиво. Люди зглядаються, кажуть, жіночко, ви все побили. Але це таке. Я багатодітна мати, впала на дорогу. А якби їхала машина! Мати б не приїхала додому.

Ірина каже, бродячий пес напав зненацька. Він навіть не гавкав. Завдяки тому, що нога була у шкіряному чоботі, шкіру він не прокусив. Втім, коли жінка впала з велосипеда, вона так сильно забилася, що весь лікоть був у крові.

Відео дня

Наступного дня після того, як це сталося, Ірина пішла до поліції. За словами нашої читачки, у відділку лише розвели руками. Мовляв, скільки вже було подібних звернень, але зарадити нічим не можуть. Із поліції жінка попрямувала до міської ради.

— Там на першому поверсі — номер телефону, — продовжує Ірина. — Я подзвонила, пояснила ситуацію. Я так розумію, що говорила із секретарем, яка в приймальні. Вона мені сказала: «Що я вам можу зробити? Міський голова буде о такій то годині, але вона нічого не може зробити, тому що немає притулку для собак». От і все. Мене не пропустили всередину. Я це все розказала по телефону і все. І кусайте далі. В мерії сказали — їдьте в ЖКГ. Туди я не поїхала, тому що розумію, що ніхто нічого не зробить. Ніхто ж цих собак нікуди не подіне. Але хочеться кудись вже звернутися. Це ж не я одна. Є ж такі випадки, що і дітей кусають, розривають. Ці собаки, вони ж люті. Пишіть щось, я вас благаю. І люди підпишуться. Бо скільки розказують, що їх також покусали. Треба щось у Козятині з цим робити. Я розумію, що війна, але це вже ж не нормально. Якщо людина йде чи їде і тебе хапають за ноги ці собаки люті, скажені пси.

Це вперше на Ірину напав безпритульний собака, раніше подібного із нею не траплялося. Та нещодавно і на двох її діток разом із чоловіком ледве не напали пси, коли вони верталися додому. Вискочила ціла зграя чотирилапих. На щастя, все минулося, але діти дуже перелякалися.

Це вже вчетверте за останні пів року ми пишемо про те, що на козятинчан нападають собаки. Безпритульних чотирилапих повно у різних куточках міста — і в парку, де бігають маленькі діти, ціла зграя живе і біля тунелю, є вони і біля АТБ, і біля «ПанЕконом».

— Ми живемо в селі Козятині, — каже Ірина. — Вчора їду — біля магазину сім собак. Чоловік каже, один переді мною на велосипеді проїхав і на нього напали. Сім собак! Навіщо ж їх підгодовують?! І всі з кліпсами, що найцікавіше. Я не те, щоб противниця тварин. У дитинстві мене покусала німецька вівчарка, у мене на нозі три вирвані рани. Через це, може, я і боюся собак і так само мої діти бояться. Біля АТБ їдеш з роботи велосипедом, то собаки весь час кидаються. А зайти в магазин неможливо. Діти бояться цих собак. І в «Гроші» теж таке саме. Біля «Гроша» лежать ці кабани, а діти бояться зайти. Кажу охороні — дивіться, лежать там ці кабани, охорона навіть не реагує. Я навіть не знаю, що робити. Треба притулок. Нехай міський голова робить притулок для собак. Такий, напевно, вихід треба робити. Треба десь афішувати це. Нехай люди скаржаться.

Щоб зменшити у громаді кількість безпритульних тварин, їх стерилізують. Та, як бачимо, це не вирішує проблему на сто відсотків. Причина у тому, що на вулицях регулярно з’являються все нові і нові чотирилапі. Викидають не лише кошенят і цуценят, а й дорослих котів та собак. І така ситуація не лише у нашому місті, а й в інших містах України. До прикладу, у Вінниці станом на 2020 рік налічувалося 1330 безпритульних тварин. Такі дані наводить міжнародна онлайн-платформа для відповідальних власників тварин Animal ID.

Можливо, аби вирішити цю проблему, нам варто переймати досвід інших країн. На вулицях Німеччини фактично немає безпритульних котів і собак. Причин декілька. Перш за все — це інші закони. За жорстоке поводження з тваринами і залишення їх на вулиці передбачені штрафи. А чотирилапі, які загубилися, втекли чи волею долі опинилися на вулиці, довго там не залишаються — їх виловлюють і поміщають до притулків, де вони живуть до того часу, поки не знайдуться нові господарі. Забирати тварину з притулку — поширена практика, тому що це значно дешевше, ніж купувати собаку у розпліднику, де вона коштуватиме тисячі євро.

Виписали штраф

Нещодавно у Козятині стався ще один інцидент із нападом собаки, втім цього разу не безпритульної, а тієї, яка має власника. Чоловік вигулював свого стаффордширського тер’єра без намордника. Чотирилапий напав на іншу тварину. На власника собаки виписали адміністративний протокол. Днями на засіданні адмінкомісії при Козятинській міській раді вирішили накласти на власника стаффордширського тер’єра штраф, оскільки він порушив 154 статтю Кодексу України про адміністративні правопорушення. Тепер чоловік має сплатити 170 гривень — саме такий розмір штрафу.

Нагадаємо, на стадіоні собака без повідка і намордника загризла кота

Також читайте, як на дівчину напав собака в дворі будинку

Читайте також:

Затвердили нові правила благоустрою

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (11)
  • Петро Сушко

    Пані Ірина, напишіть в "лічку"
  • No Name

    Про стягнення шкоди, наприклад. Питання про створення притулку для собак також може бути вирішене через суд)
  • No Name

    Можливо варто звернутися до суду?
  • Наталі Ткачук

    Розстріляти цих собак як колись і проблем немає.

    Екатерина Ляшук reply Наталі Ткачук

    Natali Natali хочете жити без війни каже? То почніть з себе!

keyboard_arrow_up