«Ви людей ловіть, а не до мене руки протягуєте»

«Ви людей ловіть, а не до мене руки протягуєте»
  • Ця ситуація сталася у понеділок, 3 липня.
  • Волонтерка Наталія Пастушок мусила викликати швидку і поліцію — між жінкою і козятинчанином стався конфлікт, коли вона прийшла з пакетом сухого корму годувати котів, які живуть на вулиці.
  • Тепер жінка на лікарняному

— Це тут, на маленькому базарчику біля брами, з тієї сторони, де контейнери, — розповідає Людмила Іллієвич-Швець, голова громадської організації «Захист тварин «Сіромашка». — Там дуже багато кошенят є, позаду приватний сектор. Коли Наташа прийшла годувати котів, повискакували люди, почали кричати.

За словами волонтерок, чоловік, якому не сподобалося, що Наталія годує безпритульних чотирилапиків, почав поводитися агресивно. Козятинчанин намагався вирвати у жінки пакет із кормом і штовхав її. Те, що чоловік штовхнув Наталію, видно і на відео, яке записали волонтери і запостили у Фейсбук.

— Ви гроші давали на цей корм? — питає на відео Наталя.

Відео дня

— Коти обсцикають все, що можуть, — каже до неї козятинчанин.

— Ви людей ловіть, які їх сюди підкинули, а не до мене руки протягуєте, — каже Наталія.

— Не годуйте їх тут, — стоїть на своєму козятинчанин.

— Це ми ще пізно відео увімкнули, — розповідає Людмила Іллієвич-Швець. — Цей дядько Наташу декілька разів гарно потріпав. Люди викликали швидку, тому що у Наташі тиск піднявся, їй стало зле. Поліція також під’їхала. Психологічну допомогу вона отримала від поліцейських, дякуємо їм. І водички їй купили, тому що їй стало дуже погано. Лікарі вкололи, що потрібно.

Після цього інциденту Наталія Пастушок почувається зле — жінка навіть пішла на лікарняний. І це зовсім не дивно, адже вона дуже рознервувалася. Хоча нікому не заподіяла зла, просто хотіла врятувати кошенят від голодної смерті.

— Нам би дуже хотілося, щоб ця інформація не замовчувалася, — продовжує Людмила Іллієвич-Швець. — Це не є нормою, суспільство має змінюватися і хоча б не шкодити, якщо не хочеш допомогти.

Волонтери підгодовують безпритульних чотирилапих кожного дня. І не їхня вина в тому, що коти й собаки живуть на вулиці. Адже тварин туди відправили не зоозахисники, які останні копійки витрачають на корм та ліки, а попередні горе-господарі, які вирішили чотирилапих здихатися. Про притулок волонтери навіть не мріють. Вони просять хоча б місце для перетримки. Тому що забрати додому усіх котів і собак, які живуть на вулиці, неможливо. У кожної вдома вже мініпритулок.

— Можу сказати про себе, що у мене дев’ятеро малих з вулиці, яких я зараз лікую, тому що вони хапають вірусні та інфекційні хвороби, — каже Людмила. — Це ще зовсім маленькі груднічки, я їх зі шприца годую. А ще є мої домашні коти. Ми дуже потребуємо приміщення, щоб ми могли розділити його на бокси. Щоб тваринки, яких ми роздаємо, були окремо від тих, яких ми лікуємо. А не волокти їх всіх додому. Тому що це ненормально. Ми не маємо вдома ділянки квартири, де б можна було просто відпочити. Нас не чують, але можливо, коли про це постійно говорити, до нас дослухаються.

Та потрібне волонтерам не лише приміщення для перетримки, а й хоча б якесь фінансування. Людмила каже — зверталися до влади, поки що це результатів не дало.

— Можливо нам могли б виділяти хоч якусь допомогу, — додає Людмила. — Ми купуємо ліки для тварин за свої гроші. Вчора я купила 10 ампул противірусного і два імуномодулятори. Я заплатила 760 гривень. Ми постійно потребуємо і того ж корму. Було б добре, якби нам виділяли кошти хоча б на харчування. 

 

Читайте також:

Серце Кусачки не витримало. У дворі Грушевського, 23 знову отруїли собаку

«Пройдіть повз, але не ображайте їх, не бийте, не кричіть, і ще гірше — не отруюйте»

Вигулюють на стадіоні і без повідків. Кусаються не лише бродячі собаки

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Татьяна Адамова

    Я теж проти, щоб котів годували,  де кому заманеться.
  • Ivan Volodumurovich

    Що це??? Козятинчанин???
  • Моя Европа

    Забирайте усіх бездомнихьдо себе і годуйте , а не робіть вигляд, що ви хочете вирішити проблему , що краще годувати безпритульного чі надати йому житло? Зрозуміло , що верховна зрада не відкриє тимпаче в війну притулок то беріть по 10 тварин додому 🤣🤣🤣

keyboard_arrow_up