Серце Кусачки не витримало. У дворі Грушевського, 23 знову отруїли собаку

Серце Кусачки не витримало. У дворі Грушевського, 23 знову отруїли собаку
  • Цього разу жертвою нелюда стала Кусачка.
  • Почувши про те, що отруїли дворову улюбленицю, голова ОСББ відразу відвіз її до ветеринара, де зробили всі необхідні реанімаційні дії.
  • Та, на жаль, врятувати тваринку не вдалося.
  • Отрута виявилася сильнішою.

Поки українці, ризикуючи своїм життям, рятують тварин із затопленої Херсонщини, у Козятині хтось безжально їх отруює. Це вже не перший такий випадок. Наприкінці березня у цьому ж дворі (Грушевського, 23) отруїли Гієну, ще одну чотирилапу улюбленицю, яку годували всім під’їздом. А ще свою дівчинку Беллу втратила козятинчанка Анастасія. Її також безжально отруїли, а потім ще й добили каменем по голові.

Цього разу постраждала дворова собака-улюблениця по кличці Кусачка. Цю собаку, без перебільшення, тут всі любили і знали. Адже мешкала вона там понад 10 років. За все своє життя вона нікому не завдала шкоди, була безневинною та доброю собакою. «Без Кусачки осиротів наш двір» — так говорять мешканці багатоповерхівки.

Новину про те, що Кусачку отруїли нам повідомив Петро Чорний. Сталося це у суботу, у другій половині дня. Жителі багатоповерхівки і досі шоковані тим, що сталося.

Відео дня

— Вона ж «старушка наша», навіщо ж таке робити, — не стримуючи емоцій розповідає Петро Федорович. — Вона ні на кого не нападала і так постраждала, таке сильне отруєння, її мучили сильні конвульсії. Кого не зустріну після цього, всі за Кусачку говорять, двір осиротів. Вона завжди своїх зустрічала. Це вже не перший випадок у нашому дворі. І собак труїли, і котів. Люди в Херсоні рятують тварин, а у нас вбивають. Якась падлюка завелася.

За словами Петра Чорного, Кусачка влітку жила на вулиці, а взимку заходила у під'їзди. В одному з них їй навіть лежаночку спеціальну зробили. А деякі мешканці у квартиру її пускали погрітися. Одним словом, вона була улюбленицю, як дорослих, так і малих.
Та Кусачки більше немає.  І той, хто підкинув її отруту, наражав на небезпеку не тільки тварину, а й дітей. Адже у дворі завжди багато малечі. Та й побачити, як тварина помирає у страшних муках — неабиякий стрес.

Про цей нелюдських вчинок розповів газеті і голова ОСББ Олександр Курніков. Саме він і відвіз Кусачку на порятунок до ветеринара.

— До мене зателефонували мешканці двору і повідомили, що собака себе почала  вести неадекватно, — згадує Олександр. — Я відразу приїхав і мы разом з ліфтером Лесею дістали її з-під сходів. Вона туди залізла. Погрузили її в машину. Перед цим я зателефонував до ветеринара і домовився, щоб нас чекали, бо випадок важкий і потрібна негайна ветеренарська допомога.

За словами Олександра, ветеринар поклав Кусачку на операційний стіл і почав робити реанімаційні заходи — ставив катетери, робив уколи, міряв температуру, яка зашкалювала — 43,5 °C ( для маленьких порід вона складає приблизно 38,3 - 39 градусів; для середніх порід — 37,8 - 39,2; для великих порід — 38,6 - 39,4 — Вікіпедія).

— Лікар сказав, що це все ознаки отруєння. Серце почало погано прослуховуватись, робили масаж. Коли підключили систему, я тримав її. Явище не з приємних, дивитися на це все. В результаті її серце не витримало, вона була вже немолода. Дуже шкода, це наша остання дворова собака-улюблениця.

Як припускає голова ОСББ, тварин у їхньому дворі труїть хтось зі своїх. Каже, що Кусачка, коли бачила чужих, відходила подалі. Передивлялася камери спостереження, та, на жаль, там видно, що вона щось їсть, але хто їй то дав — цього не має.

Після скоєного, мешканці звернулись до поліції. Адже такі злочини караються законом. Сподіваємось, що винуватця чи винуватців у смертях отруєних собак знайдуть і вони понесуть справедливе покарання.

Читайте також:

На Білій Казармі завівся котячий месник

Продовження історії Тузі, якого 4 місяці тому порубав нелюд

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (7)
  • Ольга Степанюк

    Як таке можна зробити взагалі,це просто нелюди
  • Elias Radko

    А чого не написали, що ті собаки на людей кидаються постійно? Труїти, звичайно, не можна, але зграй агресивних диких собак на вулиці бути не повинно.
  • Светлана Лавренюк

    Щоб хто це зробив мучився так як ця собачка. Дай Боже.
  • Olesia Ryasna

    Щоб мер був на місці і зробили притулок для тварин такі випадки не траплялись. Ця собака безневинна. Але є і такі що кидаються на людей. Питання до мерії де подіти собак?

keyboard_arrow_up