В Україні розповіли про план «Б» на випадок зупинки транзиту російського газу

В Україні розповіли про план «Б» на випадок зупинки транзиту російського газу

Україна має план «Б» на випадок, якщо Москві і Києву не вдасться домовитися про продовження транзиту газу через українську територію після 2019 року.

Про це в інтерв’ю «Бі-бі-сі Україна» заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк. Він зазначив, що транзит необхідний Україні, оскільки вона отримує від цього три мільярди доходів. Крім цього, російський газ потрібен Києву ще й для коректної роботи української газотранспортної системи.

Але Данилюк висловив упевненість, що Україна зможе вижити і без російського газу. «Ми проходили через дуже складні виклики. На все є відповідь, просто треба завжди думати, як нам посилювати наші позиції», — сказав він.

Чинний контракт на транзит газу через Україну закінчується в кінці 2019 року. Тоді ж Росія планує запустити два газопроводи в обхід України — «Північний потік-2» і «Турецький потік».

Відео дня

Крім того, Україна може зіткнутися з технічними проблемами в роботі ГТС, оскільки в підземних сховищах, крім газу, який відбирається при експлуатації в період споживання, зберігається буферний газ. Це невеликий обсяг газу, який знаходиться в сховищах для підтримки безперебійної роботи ГТС і не підлягає відбору.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:00 Збиралися виділити гроші на проєкт по ремонту сходів будинку культури, але не вийшло 19:01 Козятин зібрав 122 тисячі гривень для ЗСУ на благодійному ярмарку photo_camera 17:39 У нашому районі жорстоку вбили матір двох дітей. Підозрюваний — 17-річний хлопець photo_camera 17:35 Не встигнемо розслабитися: після спеки очікується різка зміна погоди Від читача 13:58 Проект “Брама” 16:06 У Козятині медиків привітали з професійним святом photo_camera 15:05 Вилучаються з обігу 500 гривень старого зразка: що вам потрібно знати 11:35 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 11:00 Вивіз сміття з Талимонівки і майже копійчаний техогляд — що замовляла міська рада Козятина у червні 10:27 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 10:01 Удар прийняла сусідня область: наслідки ворожої нічної атаки для енергосистеми 09:33 Цей день, 26 липня: історія, заборони та прикмети 09:30 Буде кілька черг відключень: як вимикатимуть світло 26 липня 09:25 Микола Філонов: Самгородоцька громада отримає 80 тисяч на облаштування Стіни пам’яті (Пресслужба БФ) 08:27 Проблеми дозвілля дітей вилізли на поверхню.
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up