В парку зрізають воронячі гнізда, формують дерева — готують місце для нового майданчика

В парку зрізають воронячі гнізда, формують дерева — готують місце для нового майданчика
  • В Козятинському парку сьогодні, 4 квітня кипіла робота. Працювали комунальники, бензопилка, автовишка.
  • Територію обгородили стрічкою. Мова йде про місце, яке знаходиться по правий бік алеї, що веде від універмагу до центру парку.
  • Саме там і облаштують дитячий майданчик з елементами інклюзії.

Нагадаємо, наші журналісти писали, що зовсім скоро козятинський парк стане безбар’єрним середовищем для усіх дітей — там візьмуться облаштовувати дитячий майданчик із елементами інклюзії. Той самий, на який з усієї України зібрали більше мільйона гривень. І ось сьогодні цей день настав — комунальники взялися обрізати гілля, на яких ворони облаштували свої гнізда, а також сухостої. Зрізають і те гілляччя, яке нависатиме над майданчиком.  Принаймні так нам пояснили директор комунального підприємства «Чистого міста» Володимир Добржанський та начальник Управління житлово-комунального господарства Іван Вовкодав, які були на місці події.

— Йде обрізка дерев та підготовка території для майданчика, — сказали вони, —  В першу чергу знімаються гнізда воронячі та верхи дерев, де гілля звисає і нахиляється над майбутнім майданчиком. Аби в подальшому воно не обрушилось на дітей.

 

 

Є і аварійні дерева, їх зріжуть повністю. Щодо формувальної обрізки, то під неї підпадає кілька дерев. Ну і ще ті, на яких гніздяться ворони.

Додамо, проєкт реалізується ГО «Козятинська нова громада» за кошти, зібрані в рамках волонтерського лідерського руху тренінгової компанії «Розвиток» з міста Хмельницький».

Благодійний проект декілька років тому започаткував тому «Лідерський волонтерський рух» із Хмельницького. У різних містах України почали встановлювати дитячі майданчики з елементами інклюзії. Хмельницький, Вінниця, Тернопіль і ось, наш Козятин.

Також нагадаємо, козятинчани відреагували на цю новину двояко: одні були за, інші наполягали на тому, що це не на часі, бо війна триває. Чому такий майданчик потрібен нашій громаді навіть зараз — пояснили батьки, які мають дітей з інвалідністю

Читайте також:

Як не плафони б’ють, то лавочки ламають

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (16)
  • Valentina Shaidovska

    Воронам не місце в парку. А дерева вже давні потрібно їх чистити.
  • Татьяна Адамова

    У парку скоро дерев не залишиться.
  • Tetiana Yakovlieva

    Майданчик просто має бути!
  • Игорь Шпортко

    Правильно нужно зробити майданчик щоб було куди привести дітей щоб гралися а ни в інтернеті залишали

keyboard_arrow_up