«Ціна одного — близько 15 тисяч гривень». Розпитали все про дерев’яні майданчики для сміттєвих баків

«Ціна одного — близько 15 тисяч гривень». Розпитали все про дерев’яні майданчики для сміттєвих баків
  • Естетично? Біля баків для сміття у Козятині почали з'являтися дерев'яні конструкції з накриттям. Запитали у козятинчан, чи до вподоби їм ці конструкції та дізналися, чи будуть їх ставити ще і скільки це коштує 

Нещодавно козятинчани на вулицях міста помітили такі собі «обновки» для сміттєвих баків. Дерев’яні, доволі симпатичні конструкції огороджують контейнери по боках і накривають їх зверху. Таким чином закривають від ока побутові відходи, ну і самі баки. Нагадаємо, ще раніше козятинська влада ухвалила рішення, щоб сміттєві контейнери прибрати з проїжджої частини дороги, бо вони неабияк ускладнювали рух автівок. Потім біля деяких баків почали з’являтись огорожі з металопрофілю, а наразі комунальники монтують дерев’яні майданчики. 

«Це ініціатива «Чистого міста», вони розробили та самі почали виготовляти такі майданчики. Таке накриття обмежить доступ до вмісту контейнерів дощу та снігу, що збереже відходи у сухому стані та зменшить розмноження бактерій», — прокоментувала у фейсбуці появу майданчиків очільниця громади Тетяна Єрмолаєва. Вона зауважила, що роботи тривають і закликала мешканців із розумінням ставитися до цього та не залишати сміття поза контейнерами.

Публікація про нові майданчики для сміттєвих баків набрала чимало коментарів. Люди жваво обговорювали цю тему. Більшість цікавила ціна питання та зручності під’їзду спецтехніки, яка забиратиме сміття. Коментарі публікуємо далі по тексту без змін. Робили ми і опитування. А саме запитували і на нашому сайті koziatyn.info і у наших пабліках у соцмережах, чи подобаються козятинчанам нові майданчики. Понад 84% читачів, які проголосували, вважають, що це естетично та зручно. Понад 13% такі майданчики не подобаються.

Відео дня

Ось результати опитування з сайту, телеграм-каналу та вайбер-групи

Оскільки ініціатором встановлення таких огороджень виступає «Чисте місто», запитали у директора Володимира Добржанського ціну питання, кількості майданчиків та ідею дизайну.

— Ми побачили, що такі речі використовують за кордоном, у великий містах, вирішили в себе теж спробувати, — розповідає Володимир Добржанський. — Яка кількість їх буде, поки невідомо, тому що це з прибутку, якого немає, будемо так казати. Якщо цікавить ціна цієї споруди, то це близько 15 тисяч гривень. І це матеріали, а всі роботи, тобто зварювання, збірка, встановлення, їх  роблять працівники нашого підприємства. 

Витрати — тільки на матеріали

За словами Володимира Добржанського, наразі таких майданчиків для сміттєвих баків по місту встановили два — на вулиці Героїв Майдану, 9 (біля пам’ятника Грушевському) та на Лисенка (навпроти старого універмагу). Третій —  доробляється. Його планують встановити на вулиці Грушевського (в районі старого автовокзалу). 

— Плануємо робити мінімум один майданчик в місяць, — продовжує директор «Чистого міста». — Я не вірю, що люди будуть їх берегти, хотілося б, звісно, але можуть і підпалити. Наша молодь любить розмальовувати все, ногами бити. У нас люди не готові до змін. Якщо буде купа сміття лежати — це буде норма, якщо її закриєш, скажуть: «Не таке». В більшості, такі майданчики сітчасті або з профнастилу, який гнеться і не має такого естетичного вигляду. Перші майданчики в нас були з профнастилу, але так само будемо і їх замінювати, щоб всі були однакові. Колегіально, коли була розмова на підприємствах, то не було зауважень, що десь щось не подобається. Але як показує практика, 100 людей — це не 20 тисяч.

Що козятинчани кажуть про нові майданчики для сміттєвих баків? Коментарі з сайту та соціальних мереж

  • Валентин Пилипенко: «Навіть немає слів. Потрібно заставити того, хто придумав таке накриття, витягувати звідти повні сміття контейнери. Марно витрачені кошти і дуже незручно. Спочатку потрібно було зробити належні нормальних розмірів майданчики під контейнери  а потім огорожу і накриття з бетону, цегли а не одноразові курнички з дощечок. Невже не можна нормально зробити. Місто перетворили на задрипане село».
  • Геннадій Ткачук: «А яка їх вартість? Бо знаючи нашу місцеву владу і дивлячись на авто для прибирання не існуючих в громаді тротуарів за 1 млн 200 тис., розумієш, що все що робиться ними з «любовʼю до громадиј, робиться в тридорога. А раптом вони нас здивують свою дешевизною».
  • Костя Нежеловський: «Я думаю, одне накриття приблизно буде коштувати 510 000 грн. Такі зараз розцінки. Ще 2 з половиною місяця залишилося до кінця року, бюджет уже треба пиляти».
  •  Анастасія Січенко: «Для чого наша пані мер забрала сміттєві контейнери по вулиці Січових Стрільців, 13?»
  • Тетяна Борисівна: «А як збираються ставити накриття біля 3-ї школи по Степана Бандери, коли за контейнерами на старій котельні «тарєлкі» мобільного зв'язку? Туди дуже часто приїздять спеціалісти і просто вивозять контейнери мало не на пів дороги. Вам гроші нікуди діти? Віддайте хлопцям на дрони!»
  • Настя: «Тратити кошти на майданчики для сміття, дуже розумно, де ваш розум, пустіть ці гроші на щось важливе, а не на цю фігню».
  • Вероніка: «На посьолку взагалі сміттєвих баків нема, вивіз раз в тиждень».
  • Ольга: «А навколо контейнерів прибирати не пробували? Коло пожарки така свалка навколо... золоті майданчики, мабуть, бо треба ж і собі щось лишити, так?»
  • Людмила Філонова: «Потрібен контейнер ще для одягу, який викинути шкода, може комусь буде в пригоді. Не всі можуть собі дозволити купити одяг».
  • Віктор Барчук: «Чому накриття не зробити з виступом, особливо ззаду? Вся вода буде затікати під накриття».

Нагадаємо, ми писали куди поділися баки, які стояли біля парку?

Читайте по темі:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (11)
  • Марина Шевченко

    Це де ж такі ціни на матеріали? Щоб на це пішло 15 тис.

    Марина Шевченко reply Марина Шевченко

    30 м товстої труби, 15 на кришу тонкої широкої ,три листа на кришу

    Марина Шевченко reply Марина Шевченко

    Заходиш на сайт ,вибираєш Козятин,замовляєш,видає таку ціну

    Марина Шевченко reply Марина Шевченко

    Vitaliy Kovalchuk можливо на сайті застаріла інфа на сьогодні,але і вони закуповували раніше

    Vitaliy Kovalchuk reply Марина Шевченко

    Марина Шевченко reply Марина Шевченко

    Vitaliy Kovalchuk на Довженка

    Марина Шевченко reply Марина Шевченко

    Vitaliy Kovalchuk місяць назад брали по 107, але я не фахівець можливо брали тоньшу. Профлист 600,можливо там матеріали з іншої якості, сперечатися не буду.

    Vitaliy Kovalchuk reply Марина Шевченко

    Marina  Shevhenko Я не маю часу переміряти, але ціна на матеріали досить таки не маленька.
    Там по фото лиш крупної профільної труби метрів 25, а тільки вона по 200+ грн за погонний метр (це якщо 60х40х2), а то й дорожче, ще меншої трубина перемички, профлист, дошка теж нівроку потягне.
    Може десь і бетонування заклали, бо біля нас кусок панелі "підстелили"

    Але не виходить у мене на 15 тис. грн

    Марина Шевченко reply Марина Шевченко

    Vitaliy Kovalchuk і я про це , судячи з фото на конструкцію пішло десь 40-50 м. желіза ціні метра от 100 до 130, а дерево ще дешевше. Ну ніяк не виходить 15000

    Vitaliy Kovalchuk reply Марина Шевченко

    Marina  Shevhenko
    З пояснення на сторінці https://koziatyn.info/ керівник "Чистого місця" розказав, що у цю суму навіть оплата робіт не входить, з калькуляції лише на матеріали закладено.
    Дуже цікаво було б цю калькуляцію глянути.

  • Света Стогний

    На довго поставили,сторожа теж поставили

keyboard_arrow_up