Куди поділися баки, які стояли біля парку?

Куди поділися баки, які стояли біля парку?
  • Замість контейнерів для збору побутових відходів — картонна табличка.
  • Баки, які стояли за парканом міського скверу, нещодавно забрали.
  • Для чого це зробили і куди їх переставили — запитували наші журналісти

«Як кажуть «на заборі тоже написано»! Офіційні повідомлення від Козятинської влади зараз виглядають так! Сучасно, креативно, модерново, так би мовити «по-Єрмолаєвськи»! Позавчора поставили якусь конструкцію над баками, вчора забрали і конструкцію, і баки, після себе залишили лише послання на «папірусі»! Іспанський сором», — написав на своїй сторінці у фейсбук депутат Козятинської міської ради Олександр Шумський.

Йдеться про контейнери для сміття, які стояли за межами скверу, навпроти магазину «Сундучок». Їх забрали, а до паркану приклеїли скотчем шматок картону, на якому маркером написали: «Сміттєві контейнери розташовані біля громадського туалету та навпроти банку «Аваль».

Чому контейнери забрали і куди вони поділися — ми запитали в Управлінні житлово-комунального господарства. Очільник структури Іван Вовкодав каже — баки для сміття нікуди не зникли. Їх просто поставили в інші місця. Два контейнери забрали до громадської вбиральні, ще два поставили за приміщенням колишнього районного будинку культури.

Відео дня

— Ми потроху забираємо контейнери для сміття з проїжджої частини, щоб вони не заважали руху транспорту, — пояснює Іван Вовкодав, начальник Управління житлово-комунального господарства. — Поставили їх у такі місця, де ними буде зручно користуватися мешканцям довколишніх будинків. Відповідне рішення виконкому про затвердження місць розміщення контейнерів для збору твердих побутових відходів приймалося вже давно.

Це не вперше у центрі міста переставляють контейнери. Попереднього разу таке вже було на вулиці Винниченка. Баки для сміття, які стояли навпроти бані, забрали до колишньої заправки «Дукан». Це викликало у мешканців міста справжній протест. Люди, які звикли викидати сміття біля «Нової пошти», продовжували зносити пакети з відходами і складати їх прямісінько на тротуарі. Деякі публічно заявляли свою позицію в соцмережах, мовляв, викидали, викидаємо і будемо викидати, поверніть баки на місце.

Так тривало довгих декілька місяців. А потім гори сміття з вулиці Винниченка зникли так само раптово, як і з’явилися. Козятинчани просто перестали зносити туди пакети після того, як там черговий раз поприбирали комунальники. Можливо, збіг, а може й ні, та це співпало з початком повномасштабного вторгнення, коли місто почали патрулювати поліцейські разом із військовими.

Схоже, мешканці тих будинків, які живуть неподалік скверу і користувалися контейнерами, які стояли навпроти магазину «Сундучок», не такі принципові. Баків на звичному місці немає вже декілька днів, але гори пакетів із відходами також не з’явилися. Поки що замість контейнерів під сквером тільки машини паркують. Сподіваємося, ще одне стихійне сміттєзвалище на тому місці не з’явиться. Адже чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять.

 

Читайте також:

Жах на ринку, циганський хутір без води, і куди ділись переходи через колії

«Проїхав сміттєвоз, зупинився і з нього витекла на дорогу така смердота, що мусила змивати шлангом»

«Це не фонтан, це скоріше поїлка для ворон»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Olga Timoshuk

    Вони не зникли,  стоять коло туалету! Отам їм місце!  Щеб машину  хазяїн  забрав ....
  • Надія Пилипчук

    Правельно
  • Валерій Рожновський

    А Єрмолаєва знає про зникнення баків?
  • Геннадий Ткачук

    Якщо по правді сказати то їх біля «Сундучка» і ставити не слід було ,бо вони знаходились на  проїзній частини дороги і цим створювали аварійну обстановку .Крім того крокуючи по місту шириться сатирична думка ,що це маленька помста банку «Аваль» за те що когось звільнили в свій час з цієї установи ,а деякі добавляють що якраз посередині ,між банками які відмовились від послуг працівника ,цих двох установ ..А ще пригадую що попередній виконком виділяв кошти на облаштування сміттєвих майданчиків ,які досі необлаштовані .Цікаво чому ?Може журналісти могли в вияснити це чому ?

keyboard_arrow_up