«Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»

«Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
  • Наразі у селах Козятинської міської територіальної громади сплачують за вивіз сміття від 10,58 до 16,60 гривні на місяць, залежно від кількості жителів. Хочуть підняти до 19,95.
  • Про підняття тарифів у місті поки що не йдеться. Разом із цим, у центрі громади гостро стоїть питання засмічення та прибирання 
  • Наші журналісти звернулися за коментарем до директора комунального підприємства «Чисте місто» Володимира Добржанського і запитали, коли введуть у дію новий тариф.

Період активного весняного прибирання в самому розпалі. У нашій громаді триває місячник благоустрою. Та, на жаль, не всі містяни люблять і хочуть бачити Козятин чистим та охайним.

Днями, а саме 25 березня, на офіційній сторінці Козятинської міської громади писали — тарифи на вивіз сміття доступні.

  • Для жителів міста - 25,60 грн для однієї людини на місяць.
  • Для жителів сіл - від 10,58 до 16,60 грн на місяць, залежно від кількості жителів.

А вже через день, 26 березня, з'явилася інформація про намір змінити тарифи на вивіз сміття для старостинських округів. Плату хочуть підняти до 19,95 гривні. Для ряду сіл громади — села Козятин, Кордишівки, Прушанки, Махаринець, Сестринівки, Іванківців, Сокільця, Титусівки, Сигналу, Рабанки, Флоріанівки, Пиковець та Пустохи. У всіх цих селах, згідно з поданою таблицею, сміття вивозять один раз у два тижні. Винятком є село Козятин. Тут це відбувається раз на тиждень, щочетверга.

Відео дня

Місто поки не чіпають. Нагадаємо, з 1 серпня 2023 року для козятинчан набрав чинності тариф на послуги з поводження з побутовими відходами, затверджений Рішенням виконавчого комітету Козятинської міської ради №167 від 04 липня 2022 року. Він становить 25,60 грн в місяць з однієї особи.

Що про нові тарифи кажуть у «Чистому місті»

Наші журналісти звернулися за коментарем до директора комунального підприємства «Чисте місто» Володимира Добржанського і запитали, коли введуть у дію новий тариф.

— Тарифи в дію ще не ввели, — каже Володимир Добржанський. — Розрахунок тарифу поданий на затвердження в ЖКГ. Орієнтовно дія тарифу встановлюється на рік і кожен рік тариф має переглядатися. Коли його затвердить виконком, тоді в рішенні вкажуть і дію тарифу. А перед його затвердженням, ми маємо виставити в засоби масової інформації лист на обговорення.

До речі, зауваження та пропозиції приймають у письмовому вигляді за адресою: місто Козятин, вулиця Довженка, 2а. Телефон (04342) 2-22-62. Електронна адреса — [email protected]

Читайте також:

Козятинчан запрошують на прибирання лісу

Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Євгенія Стратійчук

    А можна довіритись цьому директору!!!
  • Світлана Іващук

    По селах сміття збирають. Це добре,а от на Залізничному чомусь мішки зі сміттям по 2-3 тижні лежать по краях доріг. І вартість у нас за сміття-25.60 гр.
  • Oksana Kolomiyets

    А хіба директора комунального підприємства Добржанського не звинуватили у 1000000 гр недостачі?

keyboard_arrow_up