Майже 20 гривень: хочуть підняти тарифи на вивіз сміття для сіл Козятинської громади

Майже 20 гривень: хочуть підняти тарифи на вивіз сміття для сіл Козятинської громади
  • Для старостинських округів Козятинської міської територіальної громади мають намір підняти плату за вивіз сміття. Наразі селяни сплачують за це від 10,58 до 16, 60 гривень, залежно від кількості жителів на місяць.
  • Хочуть підняти до 19, 95.
  • За словами директора комунального підприємства «Чисте місто», наріз нові тарифи ще не ввели в дію. Проте розрахунок тарифу вже подали на затвердження в житлово-комунальне господарство.

Період активного весняного прибирання в самому розпалі. У нашій громаді триває місячник благоустрою. Влада повідомляє  — аби підтримувати чистоту та дотримання правил, будуть проводитися рейди у дворах, які ігнорують прибирання своєї території та не дотримуються санітарних норм.

Разом з тим, останнім часом почастішали дописи на офіційних сторінках, у яких козятинчан закликають підписати договори з «Чистим містом».

— Таким чином  ви зробите внесок у регулярне вивезення сміття, гідну оплату праці працівників та впровадження нових технологій та покращення якості послуг. Наразі близько 10% жителів міста та 60% жителів старостинських округів не мають договорів з «Чистим містом». Чи то їх небажання, чи є якась інша причина, — пишуть на сторінці Козятинської громади.

Відео дня

На цій же сторінці ще вчора, 25 березня писали і про доступні тарифи на вивіз сміття

  • Для жителів міста - 25,60 грн для однієї людини на місяць.
  • Для жителів сіл - від 10,58 до 16,60 грн залежно від кількості жителів на місяць.

А сьогодні з'явилася інформація про намір змінити тарифи на вивіз сміття для старостинських округів. Плату хочуть підняти до 19,95 гривень. Для ряду сіл громади — села Козятин, Кордишівки, Прушанки, Махаринець, Сестринівки, Іванківців, Сокільця, Титусівки, Сигналу, Рабанки, Флоріанівки, Пиковець та Пустохи. У всіх цих селах згідно поданої таблиці, сміття вивозять один раз в два тижня. Винятком є село Козятин. Тут це відбувається раз на тиждень, щочетверга.

Місто поки не чіпають. Нагадаємо, з 1 серпня 2023 року для козятинчан вступив в дію тариф на послуги з поводження з побутовими відходами затверджений Рішенням виконавчого комітету Козятинської міської ради №167 від 04 липня 2022 року. Він становить 25,60 грн. в місяць з однієї особи.

Наші журналісти звернулися за коментарем до директора комунального підприємства «Чисте місто» Володимира Добржанського і запитали, коли введуть в дію новий тариф.

— Тарифи в дію ще не ввели, — каже Володимир Добржанський. —. Розрахунок тарифу поданий на затвердження в ЖКГ. Орієнтовно дія тарифу встановлюється на рік і кожен рік тариф має переглядатися. Коли його затвердить виконком, тоді в рішенні вкажуть і дію тарифу. А перед його затвердженням, ми маємо виставити в засоби масової інформації лист на обговорення.

До речі, зауваження та пропозиції приймають у письмовому вигляді за адресою: місто Козятин, вулиця Довженка, 2а. Телефон (04342) 2-22-62. Електронна адреса — [email protected]

Опитування

Яким на вашу думку має бути тариф на вивезення сміття?

Нагадаємо, правила користування контейнерами

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • T

    Забери

keyboard_arrow_up