«Там страшно ходити». На ПРБ не стрижуть зарості

«Там страшно ходити». На ПРБ не стрижуть зарості
  • Козятинчани скаржаться на хащі біля мосту, що сполучає ту сторону з ПРБ.

  • Люди кажуть, в темну пору доби в кущах можна застати тих, хто полюбляє міцні напої і не тільки.

  • Хто має розчищати цю територію — з’ясовували наші журналісти

Мостом, що сполучає східну частину міста з ПРБ, щодня користуються десятки людей. Частина козятинчан, щоб перейти через залізницю, йде службовим переходом, хоча це й заборонено, та є багато людей, які обирають більш безпечний шлях. І всіх, хто йде до мосту зі сторони ПРБ, зустрічають міні-джунглі.

— Раніше там стригли, — розповідає Олена. — Мені здається, що це вже другий рік вони його там не ріжуть. Якщо ви туди прийдете і подивитеся, ви побачите — там просто страшно. Спустишся і тих п’ять метрів пройдеш, щоб вийти, там такий закоулок. Там люди в туалет ходять. Бувало, як я вела дитину ввечері на англійську, мусила вертатися і обходити іншою стороною, біля «Барвінка». 

Олена каже, через ті кущі дуже страшно ходити. Колись був випадок, що її знайому там побили. Це сталося більше десяти років тому, тоді ще телефони на кнопках були. Через те, що зарості високі, на тій стежці досить таки темно навіть вдень. А в кущах, каже Олена, часто-густо ходять не лише справити природні потреби.

Відео дня

— Там страшно ходити, — продовжує козятинчанка. — Часто сама натрапляла на таких, що і в туалет там ідуть, і пиячать. Там внизу така яма, а над цією ямою кущі, їх там не видно, вони собі в цій ямі сидять.

Саме про це місце ми пишемо вже не вперше. Тому що не так давно там було стихійне сміттєзвалище. Люди викидали сюди сміття регулярно. Хоч комунальники і прибирали, це не допомагало. До слова, від звички зносити в ці кущі непотріб відмовилися не всі мешканці нашого міста.

— Йду сьогодні вранці на роботу — вже якась принесла і поклала «хороша людина», — каже наша співрозмовниця. — Не було нічого, а це вже бачу мішок лежить. Хтось приніс і викинув. Нащо ж ви зносите? Раніше там стояли баки, люди приходили і клали сміття. Носять хто? Ті, хто живуть недалеко, я так думаю. І два дні вже сміття. Вже поклали мішок. Зараз хтось буде йти, подивиться, що поклали, покладе ще й собі. Треба, щоб привели до ладу ту територію.

Олена каже, територію біля вокзалу утримують у належному стані. Там залізничники підстригають зелені насадження постійно. А з цього боку, під парканом дитячо-юнацької спортивної школи ніхто нічого не робить.

— Взагалі ті люди, які на вокзалі працюють і які відповідають за міст, я можу сказати їм тільки дякую, — продовжує козятинчанка. — Бо як сніг випав, вони почистили лід, Посипають дуже часто, працюють постійно, якщо складні умови погодні взимку. А це я не знаю. Комунальне напевно воно і не належить до вокзалу, бо ці кущі вже тут, за коліями. 

Та проблема не тільки в хащах. Ця стежка веде до провулку, який виходить на вулицю Захисників України (колишня 8-ма Гвардійська). Дорога на цій ділянці у жахливому стані — суцільні вибоїни, в яких після дощу збираються величезні калюжі.

— Тією стежкою в БМЕУ люди йдуть на роботу, бо я багато кого знаю, — додає жінка. — Та навіть як приїжджають з вокзалу і в училище йдуть ці діти, це ж обличчя міста! Тут приїхали, перейшли через ці кущі, на що надивляться ці батьки, які привезли дітей в Козятин?! І цей клаптик дороги. Хіба не можна його підсипати і ці канави позачищати?! Я вже не кажу про асфальт. Хоча 8-му Гвардійську (нині Захисників України — авт.) робили, можна було і сюди трактора загнати, цих декілька метрів зробити. Як людям іти на вокзал з торбами, тачками, валізами? Не знаю просто. Ніхто там ніколи нічого не робив. Хоч би підсипали, ці дерева вистригли. Там, де те сміття хай вже той бак поставлять, якщо туди носять. Чи хай вже пишуть, що штраф. Там же і діти ходять, і люди на швейну фабрику на роботу ходять, і в БМЕУ. Є рух на мосту постійно, в садочок дітей ведуть, з садочка. І це ці кущаки. Дуже лячно.

Стригти і косити має залізниця

Ми звернулися до Івана Вовкодава, начальника Управління житлово-комунального господарства і запитали, хто має займатися благоустроєм цієї території. Іван Вовкодав каже — за цю ділянку відповідає «Укрзалізниця».

— Це землі залізничного транспорту та зв’язку, — пояснює начальник Управління житлово-комунального господарства. — Зовсім нещодавно ми направляли з цього приводу звернення. Можливо, вони ще не встигли відреагувати. Будемо нагадувати. Є ще територія, яка біля тунелю, там косять, більш-менш відповідально до цього ставляться. Ще є ділянка вздовж Довженка і Куликівського, її дуже рідко косять. Треба сто разів нагадати.

Поцікавилися ми також чи планують цього року зробити поточний ремонт на провулку Козацькому (у минулому Кузнечний). Це саме той провулок, про який говорила Олена.

— У програмі він є, тому там мають робити цього року поточний ремонт, — каже Іван Вовкодав. — Зараз, на жаль, у нас позичили техніку на Херсон. Обіцяють скоро повернути, тоді можна буде грейдерувати вулиці далі. Дві вулиці ми вже зробили. Ми закупили суміш і готові працювати, але чекаємо, щоб техніку повернули, щоб продовжити ремонт.

 

Читайте також:

Чи існує та прибиральна машина, яку придбали за мільйон

Нагребли на дорогу каміння і поїхали

Добрі та сумні будні містечка Залізничне

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (6)
  • Елена Прус

    Точно. Там пройти не можливо. А вечері щей собак повно.
  • Вера Могилевич

    Козятин це сплошні хащі,хочаб покосили бур'яни,забите і забуте  село Козятин.
  • Надія Лобозінська

    Це не тільки на ПРБ,я сьогодні їхала в Іванківці це жах автобус обдирається об гілля ями об'їхати нема кудою я в шоці
  • Надежда Малицка

    А ніхто нічого не робить все всім похер, не на часі у нас не має хазяїна, як у мультику про зайця і так нормально як не буть

keyboard_arrow_up