Священник започаткував благодійну акцію «Добрий Козятин»

Священник започаткував благодійну акцію «Добрий Козятин»
  • На сторінці Фейсбук Антона Бориса, який служить парафії Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ в місті Козятині, прочитали пост про благодійну акцію священника. 

Щоб більше дізнатись про добре починання, ми вирішили зустрітися з настоятелем храму. 

— Наша громада розпочала благодійну акцію підтримки наших парафіян та інших потребуючих людей за межами нашої парафії. Для цього створюємо банк їжі, де кожен парафіянин приносить до храму продукти довготривалого зберігання. Наприклад: рис, гречка, макарон, борошно, ячмінка, манка, цукор, чай, консерви, картопля, морква, цибуля і т. д. Також плануємо купувати необхідну побутову хімію. Хочемо, щоб це не була одноразова акція, а був довготривалий процес. Продуктові набори будемо формувати в кінці кожного місяця. Тоді буде можливість придбати інші продукти. Наприклад, масло, м'ясо... 

Приєднатися до нашої акції може кожен. Продукти можна приносити в каплицю на території Козятинського міського територіального центру на вул. Винниченка, 5. Всі інші потреби наша громада покриватиме із Церковної каси.

Зараз ми збираємо інформацію, що саме потрібно для людей. Маємо декілька родин нашої парафії, які включилися в роботу і маємо одну сім’ю за межами нашої парафії.

Відео дня

— Отче Антон, звідки взялася ідея проводити доброчинні акції?

— Папа Римський Франциск оголосив міжнародний День бідного, який має відбутися 15 листопада. Ми подумали, що акція має бути довгостроковою, адже ми маємо троє одиноких літніх людей нашої парафії, які вже не мають фізичних сил приходити до храму. Тому ми будемо приходити до них.

— Ви будете опікуватися людьми похилого віку тільки з вашої парафії? 

— Мета акції, щоб кожну другу суботу місяця бідні люди, незалежно від парафії, могли отримати допомогу. Ми хочемо показати, що для того, щоб робити людині добро, грошей багато не треба. В світі завжди є люди, які потребують допомоги, і люди, які мають достаток. Від чистої совісті багатші можуть поділитися з бідним. Наша мета організувати союз між тими, хто потребує допомоги, і тими, хто її дає. 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:08 Захисник з Козятина Олександр Печевистий отримав «Золотий хрест» 13:08 У нашому ЦНАПі запровадили онлайн-запис в електронну чергу на послуги Сервісного центру МВС 12:17 На території ліцею №1 імені Шевченка висадили сакури 11:00 Кліщі атакують. Як уберегти домашніх улюбленців Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 10:55 Малий бізнес в Україні: який бізнес найприбутковіший в Україні (Новини компаній) 10:02 На обласних «Подільських зорях» козятинські студенти здобули Гран-прі та Дипломи І ступенів 09:14 Воїн Олександр Петлінський з Бродецького став першим «Почесним громадянин Якушинецької громади» 08:20 Автотроща на залізничному переїзді: водій загинув, пасажирка — у реанімації 19:53 В церкві Покрови святили вербу, в цей день воїнам передової роздавали подарунки 19:06 Козятинчани в Instagram: добірка яскравих фото за тиждень, що минає photo_camera 18:02 Пройшов День відкритих дверей у Козятинському училищі. ФОТО photo_camera 17:01 Учні Непедівського ліцею та жителі Пузирок висадили 1000 саджанців сосни photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up