Стадо зубрів випадково потрапило на запис дрона у Вінницькій області (Відео)

Стадо зубрів випадково потрапило на запис дрона у Вінницькій області (Відео)
  • Стадо зубрів на Вінниччині випадково потрапило на запис дрона.
  • Зафільмувати тварин вдається рідко через надмірну обережність та полохливість. 

Ролик з червонокнижними парнокопитними опублікував оператор Володимир Козак.  

— Тварини випадково потрапили у кадр оператора дрона, який обстежував місцевість на прохання військових. Спочатку він не побачив тварин, але увагу привернула велика кількість слідів, якими було всіяне поле. Після ретельнішого огляду місцини угледів зубрів, як великх так і новонароджених, — розповів автор ТСН. 

На Вінниччині проживає найбільша популяція в Україні зубра європейського.  На відео потрапило понад чотири десятки тварин. За словами лісівників, подібне удача є великою рідкістю. 

Відео дня

 

Довідково

Зубр європейський – найбільша тварина в Європі. Через надмірне і неконтрольоване полювання на зубра впродовж XVII-XIX століть його існування опинилося під загрозою. У більшості країн Європи цей вид був знищений повністю. На сьогодні в Україні нараховується близько 400 особин зубра європейського.

Зубр також включений у Додаток III Бернської конвенції, до Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи, Європейського червоного списку, а також є одним з важливих видів для класифікації територій, пропонованих Євросоюзом у рамках мережі NATURA 2000.

Нагадаємо: 

Читайте також:

Облаштували будиночки для вуличних котів у дворі своєї багатоповерхівки

Зволікання може коштувати життя: що робити, якщо вас вкусив собака

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up