Облаштували будиночки для вуличних котів у дворі своєї багатоповерхівки

Облаштували будиночки для вуличних котів у дворі своєї багатоповерхівки
  • Двоє двоповерхових апартаментів, поруч — дряпка (спеціальна стійка, об яку коти точать кігті) і майже справжній міні-диван.
  • Такий куточок для котів, що мешкають на вулиці, облаштували під балконом п’ятиповерхівки в районі ліцею №3

Для кожної комірки у будиночку — окремий вхід. А якщо котику набридне відпочивати у «квартирі», він може полежати на міні-дивані, який зробили зі старого радянського крісла.

Як розповіли нам мешканці будинку, ці хатинки поставили у дворі влітку минулого року.

— Це наша Надія Іванівна поставила, — розповідає жителька п’ятиповерхівки на  Степана Бандери, 46 (колишня Матросова). — У нас в дворі живе більше десяти котів. Вона їх усіх годує. Ми їх всі підкормлюємо. У нашому будинку живе багато людей, які мають котів і які піклуються також і про вуличних тварин. Тому ми всі виносимо їм, що у нас вдома залишається. Але найбільше Надія Іванівна про котів турбується. Не тільки годує їх, а й прибирає за ними. Певно, всю пенсію витрачає на цих котів.

Відео дня

Про вуличних собак у дворі цієї п’ятиповерхівки теж не забули. Для чотирилапих гавкотунів поставили миски з іншого боку. Хатиночки облаштували тільки для котиків, адже вони бояться холоду більше, ніж песики.

— А то у нас пологова палата, — жартома каже наша співрозмовниця про коробки, які стоять на піддашку підвалу. — Скоро вже мабуть наші кішечки народжувати будуть, такі вже в них животики.

Про вуличних чотирилапих мешканці цього будинку піклуються, але кажуть — проблему безпритульних тварин потрібно вирішувати іншим чином.

— Люди з нашого будинку були в Латвії декілька місяців, там такого поняття як вуличні і дворові тварини немає, — каже козятинчанка. — Ти не маєш права завести собаку без дозволу міської ради. Тобто якщо ти заводиш тварину, ти відповідаєш і за неї, і за її потомство. Оце я вважаю підхід, а не те, що я з дитиною не можу піти в магазин, бо біля магазину живе собака, а дитина боїться. Дворовим тваринам самим важко жити на вулиці. Дивишся на них і їх також шкода, вони живі. Ми, на жаль, ще не доросли до цього. За кожну собаку і котика повинна бути відповідальність як за дитину.

Наша співрозмовниця каже — проблема не тільки в тому, що вуличним тваринам немає що їсти і де жити. Мова йде ще й про безпеку. Адже по місту загалом велика кількість бродячих собак, які ходять зграями, про що ми вже неодноразово писали. Тому, на думку жінки, потрібно створювати притулки для тварин і стерилізувати усіх чотирилапих, які потрапили на вулицю, за бюджетні кошти. Додамо, що на стерилізацію вуличних тварин до цьогорічного бюджету заклали 300 тисяч гривень.

 

Читайте також:

Фото-відео дня: лебедина родина на ставку у селі Козятин

На Вінниччині цьогоріч уже підтвердили 11 випадків сказу у тварин

117 червонокнижних велетнів: лісники показали, як розводять зубрів у лісах Вінниччини

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (14)
  • Ira Luna

    👍👍👍❤
  • Геннадий Ткачук

    Молодці
  • Ivan Volodumurovich

    Ось це ї є  справжній " руській мір" сморід фекалій що виїдає очі, антисанітапія, тільки хворі на голову з серпом в голові та молотом у сра, могли зробити примийку під балконом.
    А як же сказ? Да цим божевільним плювати.
     Сказ — вірусна, смертельна інфекція, розвиток якої у людини можна попередити введенням вакцини людям та вакцинацією тварин. У 99% випадків джерело інфікування — собаки.

    ⁉️Що робити, якщо вас вкусив собака

    👉Беріть участь в опитуванні у нашому телеграм-каналі
    https://t.me/ria_kazatin

    Ivan Volodumurovich reply Ivan Volodumurovich

    Вероника Полищук  ви напевно забули прийняти пігулки. І припиніть себе вважати розумною людиною. Я вам вище написав, що розумні люди обговорють допис,  а  дол...би дописувачів.

    Вероника Полищук reply Ivan Volodumurovich

    Ivan Volodumurovich якщо ви вважаєте себе дол..бом, це ваше право. А от вирішувати кому жити, а кому ні - такого права не маєте. Так що закрийте свій писок і не смердіть на весь інтернет. І пам'ятайте: бумеранг б'є боляче.

    Ангелина Колосенко reply Ivan Volodumurovich

    Діду випий таблетки

    Ivan Volodumurovich reply Ivan Volodumurovich

    Вероника Полищук  розумні люди обговорють допис, і тільки дол ..би коментуючих.

    Ivan Volodumurovich reply Ivan Volodumurovich

    Yuliia Gorpinko ну...по коментах видно хто скажений.

    Yuliia Gorpinko reply Ivan Volodumurovich

    Ivan Volodumurovich Чувак,а сам давно перевірявся на сказ? А то міг би,так покусав би усіх)))  У ваших коментарях присутні явні ознаки цього захворювання-ви кидаєтесь на людей і тварин.

    Вероника Полищук reply Ivan Volodumurovich

    Ivan Volodumurovich з мій ніс не хвилюйтесь. З ним все гаразд. А от вам би голову не завадило перевірити.  Страшно уявити, що така істота ходить десь в місті поруч

    Ivan Volodumurovich reply Ivan Volodumurovich

    Вероника Полищук  і це ще зима, незабаром весна а там і літо, сморід буде на пів вулиці, а ще ліцей біля цієї помийки, а що буде як в тому клоповніку з'явитися сказ? Але вам на всіх насрати, головне щоб " русью пахло).

    Nata San reply Ivan Volodumurovich

    Розкажете про сказ та інші  хвороби, коли у під'їзді ходитимуть щурі та миші, може вони вам більше будуть до вподоби.. А найбільш шкідливим і зажерливим створінням є людина, і ви тому яскравий приклад!

    Ivan Volodumurovich reply Ivan Volodumurovich

    Вероника Полищук як не має? Провірте ніс і негайно, смервд такий, що очі виїдає. А чому ви під своїм балконом такий самий срач не розвели?

    Вероника Полищук reply Ivan Volodumurovich

    Ivan Volodumurovich щодня прохожу через цей двір і жодного разу не відчула ніякого смороду. Завжди чисто.
    А хворі на голову ви (спеціально пишу з маленької букви, щоб не тикати, але поваги не маю)
    Давно слідкую за вашими коментарями. Навіть людиною назвати вас не повертається язик, просто двунога істота, яка внушила собі, що він ЦАР і БОГ і вирішує кому жити на цьому світі, а кому ні.

keyboard_arrow_up