Співали про лютий Козятин і напустили диму: День міста-2023

Співали про лютий Козятин і напустили диму: День міста-2023
  • Козятину виповнилося 149. Із нагоди Дня міста минулого тижня для дітей влаштували квест, а цими вихідними на козятинчан чекало ще більше розваг.
  • Ввечері гурт «Draft» запалив публіку своїми піснями. Було по-домашньому душевно та дуже атмосферно.
  • Ділимося з вами фото та відео і розповідаємо, як пройшов концерт

Посеред парку облаштували імпровізовану сцену з інструментами. Територію очепили рамками. За лічені години тут виступатиме «Draft». На алеї — банер із логотипом гурту, біля якого фотографуються козятинчани.

До початку концерту залишаються лічені хвилини. Музиканти перевіряють звук, а тоді фотографуються з гостями у фотозоні.

Відео дня

Поруч із імпровізованою сценою менеджер Людмила продає футболки з логотипом гурту. На прохання покупців хлопці ставлять на них автографи.

Свій підпис робить і Володимир Буцій, голова фонду «Бойовий волонтер України», разом із яким «Draft» співпрацює з 2022 року. За підтримки фонду козятинські музиканти їздять до різних міст з благодійними концертами і збирають кошти на армію. Виступ до Дня міста теж благодійний — усі гроші, зібрані як у скриньки, так і на картку Монобанку, підуть на потреби ЗСУ.

О 20 годині гості підходять ближче до імпровізованої сцени. Нарешті стартує концерт. До глядачів виходять лідер гурту «Draft» Сергій Гайдучок, гітарист Сергій Нечай, басист Богдан Ільчук та барабанщик Ілля Мхеідзе. Публіка зустрічає хлопців гучними оплесками. Музиканти стають у коло. Навколо них по той бік рамок глядачі. Першими хлопці грають «Запах рідного дому». Потім до глядачів звертається вокаліст гурту Сергій Гайдучок.

— Вас вітає гурт, — каже Гайдучок.

— Драфт, — викрикує публіка.

— Ми вітаємо вас з Днем міста, 149 років Козятину. Козятине, рідненький, з Днем міста тебе, — продовжує Гайдучок і на декілька секунд зупиняється, поки гості голосно аплодують. — Це наше місто, улюблене. Ми його дуже любимо. Нам дуже подобається виступати в такій теплій атмосфері. Це коло не просто так, тому що ми всі друзі і близькі люди.

«Draft» грає вступну мелодію, яка плавно переходить в пісню «Зима». Хлопці програють декілька треків і несподівано для всіх зникає світло. Поки технічні несправності приводять до ладу, Сергій Гайдучок без мікрофона співає з гостями «Червону калину».

Минає декілька хвилин і концерт продовжується. Посеред виступу барабанщик та басист міняються ролями — Богдан Ільчук сідає за установку, а Ілля Мхеідзе бере до рук бас-гітару. Емоції у хлопців просто зашкалюють: вони кайфують, дограють композицію і повертаються кожен до свого інструменту.

У перервах між композиціями музиканти давали глядачам п’ять і обіймалися з ними.

Перед тим, як зіграти пісню «Весела», Ілля Мхеідзе поспішає до палатки звукорежисера Костянтина Гончара і повертається звідти з гігантськими повітряними кулями чорного кольору. Барабанщик запускає їх у публіку і гості підкидають кулі, поки хлопці грають пісню.

Найбільший шквал емоцій у глядачів викликав хіт «Лютий Козятин». Під час програшу імпровізовану сцену почав охоплювати дим. Сергій Гайдучок попросив усіх дістати телефони, увімкнути ліхтарики і присісти. Коли вокаліст знову став співати, на сцені запалали вогні. Публіка співала разом із Сергієм.

Гаряче було не лише на імпровізованій сцені, а й за рамками. Гості танцювали і махали головами в такт музиці.

Останньою зазвучала пісня «Ножі». Публіка почала вигукувати «на біс». Хлопці ще раз зіграли «Запах рідного дому», композицію, якою починали концерт.

— Дякуємо, любимо. Слава Україні! — сказав після цього Сергій Гайдучок.

— Героям слава! — вигукує публіка. 

— Із вами був гурт...

— Драфт, — кричать глядачі.

— І це не останній раз. Ми ще зустрінемось. Дуже дякуємо, до нових зустрічей, цілуємо, — каже наостанок Сергій Гайдучок.

Концерт завершився, але публіка ще довго не відпускала хлопців. Музиканти ще навіть не встигли зібрати свої інструменти, як вишикувалася ціла черга біля фотозони. «Draft» робили з глядачами світлини на пам’ять, давали автографи і обіймалися.

Наостанок додамо, що емоції глядачів переповнювали. Близько другої ночі наш читач Женя Логвиненко надіслав нам відео з концерту і написав:

«Було незабутньо. Дякую вам від усього Козятина!!!»

Більше відео з концерту дивіться на нашій сторінці в Інстаграм.

 

Читайте також:

День міста у фото. Інцидент з співачками, музика для молоді, мотопробіг і купи сміття

Робили безкоштовний аква-грим і ласували смаколиками

Вдягали бронежилети і вчилися гасити пожежу: до Дня міста для дітей влаштували квест

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Alla Titova

    Зовсім не весело
  • Олег Петров

    Хліба і видовищ ось що потрібно рабам сказав Юлій Цезар своїм воїнам, чому тут радіти безумні і божевільні люди, вся Україна в хрестах і руїнах лежить!

keyboard_arrow_up