Робили безкоштовний аква-грим і ласували смаколиками

Робили безкоштовний аква-грим і ласували смаколиками
  • На День міста для дітей організували не лише квест.
  • Поки одні побігли на свої локації виконувати завдання, інші теж не нудьгували, адже для них провели розважальну програму

Вздовж центральної алеї скверу облаштували ярмарок, на якому продавали різноманітні смаколики та сувеніри. Долучилися навчальні заклади Козятинської громади, діти та дорослі. Кожен, хто купив собі ласощі чи подарунок на згадку, зробив свій внесок у нашу перемогу, ажде кошти, вручені на ярмарку, спрямують на потреби Збройних сил України.

Чи не найбільша черга з самого ранку вишикувалася біля столика художниці Наталії Салинко. Дівчина робила усім охочим аквагрим, при чому абсолютно безкоштовно.

Відео дня

Для дітей організували творчі майстерні просто неба, де працівники Центру дитячої та юнацької творчості навчали робити прикраси, сувеніри та традиційні обереги. Разом із майстринею Наталією Баштовою діти мотали Щастячко — різновид мотанки, яка приносить удачу. Ольга Гуменюк допомагала юним козятинчанам робити браслети зі стрічок та фоамірану. Святослав — один із тих, хто вирішив випробувати свої сили. На столі перед Ольгою лежать вже готові заготовки із фоамірану. Хлопчик бере одну із них.

— Ти хочеш написати на браслеті своє ім’я? — запитує Ольга Гуменюк.

— Так, — відповідає Святослав.

— Маркером якого кольору?

— Чорним, — каже хлопчик.

— Напишеш сам? — запитує Ольга, протягуючи маркер.

Святослав киває, бере маркер і виводить на заготовці своє ім’я. Потім Ольга пропонує хлопчику обрати одну з наліпок. Це буде прикраса браслету. Святослав показує морозиво.

— Воно на клейовій основі, — пояснює майстриня. — Ти можеш приклеїти по одній штучці з обидвох боків. Можемо ще такі крупинки використати.

Святослав приклеює наліпки, прив’язує до основи стрічки і за лічені хвилини браслет готовий.

У фотозоні, прикрашеній кульками, гості свята робили світлини на згадку.

А поруч із фотозоною облаштували ще одну цікаву локацію — ширму лялькового театру. Бібліотекарі міської книгозбірні показали юним козятинчанам виставу «Рім-тім-тім». Також для гостей, які завітали на свято, провели вікторину про історію Козятина. Усі, хто відгадав правильні відповіді, отримали солодкі подарунки.

У суботу, 8 липня святкування Дня міста мало продовжитися — планували провести лотерею та концерт гурту «Draft». Проте усі заходи скасували, позаяк суботу оголосили Днем жалоби. Громада проводила в останню путь Олексія Стадника, Героя, який загинув на війні.

Наостанок додамо, що розіграш лотереї та концерт перенесли на тиждень. Його проведуть у суботу, 15 липня. Продаж квитків стартуватиме о 16:00, розіграш лотереї — о 18, після цього буде концерт. Кошти, виручені з лотереї та зібрані під час концерту, спрямують на Збройні сили України.

 

Читайте також:

Вдягали бронежилети і вчилися гасити пожежу: до Дня міста для дітей влаштували квест

Юні козятинчани підкорили гору Хомʼяк висотою 1542 метри

Вечір одинадцятикласників Самгородоцького ліцею: показали фото з випускного 2023

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up