День міста у фото. Інцидент з співачками, музика для молоді, мотопробіг і купи сміття

День міста у фото. Інцидент з співачками, музика для молоді, мотопробіг і купи сміття
  • Заходи до дня міста мали відбутися минулими вихідними. Але так сталося, що День міста минулого тижня співпав з Днем жалоби і його перенесли.
  • Який настрій був у козятинців, які прийшли на День міста і що вони про нього говорять?

Першою в поле нашого зору потрапила залізничниця Валентина. Попросили її щоб вона поділилася враженнями від побаченого і почутого. 

— Війна все перевернула в душах українців. Вони зараз більше переймаються не концертними програмами, а що гине на фронті цвіт нації — молоді життя. Вийшла з дому, щоб зустрітися з знайомими. Зустрілись, поговорили, тільки легше на душі не стало, — каже жінка.

Відео дня

Недалеко від імпровізованої сцени, назвемо її квітник, щось жваво обговорювали молоді дівчата. В спілкуванні з ними виявилося, що вони вокальний гурт Тетяни Фабіцької, дуже ображені на звукооператора. 

 — Ми сьогодні майже виступали. До концертної програми на День міста ми довго готувалися. Це мав бути наш сольний номер, ще в групі з нами дівчата на підспіві. Як тільки ми починаємо співати, щось не ладне сталося з мікрофонами. Не добре звучання. — розповідають дівчата, —Ми проспівали половину пісні і мали далі співати, тільки з середини нашої пісні починає звучати замість нашої пісні народна мелодія, а нам, що хоч роби, чи переключатися на народну, чи продовжувати співати нашу пісню. Стоїмо думаємо, якось треба виходити з ситуації і почали танцювати під народну пісню. Більшість людей у сквері подумали, що саме так було задумано, а ми подякували звукооператору за аранжування нашого музичного твору. Тільки ми сьогодні вже не будемо виступати взагалі — сказали ми йому.

Менеджер групи Draft Людмила реалізовувала футболки з написом групи.  Вона прикладала до спини шанувальника рок групи футболки і давала заключення: підходить вона чи ні. Коли ні, то пропонувала іншого кольору і розміру. Сама пані Людмила в своєму коментарі відзначила, що хлопці музиканти — класні.

Багато наших земляків прийшли в міський парк просто відпочити.

Шістдесятирічна пані Валерія сиділа на лавці, слухала гучну музику і хвилин 30 спостерігала, як наповнюються сміттєві баки.

— За півгодини до урни з сміттям прийшли троє. А смітники повні.

Це не той випадок, коли комунальники не встигають сміття виносити. На заході, де багато молоді, не повинно так бути. Тут комунальна служба явно недопрацювала, — сказала жінка.

Групі козятинчанок, які в цьому році вийшли зі школи в самостійне життя було до вподоби покататися з рокерами.

Всіх мотоциклістів Житомира, Бердичева, Вінниці та Козятина було близько сотні. Вони спочатку провели мотопробіг вулицями нашого міста, а вже потім катали дівчат.

Влаштував собі свято і песик, якого в цей день назвали Дружком. Він був задоволений, що серед такої кількості молоді його ніхто не прогнав, а ще й погладили по голові.

Помітили, як четвірка дівчат виходять з парку, запитали у них чому. 

— Ми нікуди не йдемо, музика гучна, відійшли подалі від мікрофонів, — пояснили вони.

Ще одна пані Валентина з подругою Світланою не йшли до співаків, а майже бігли. Валентина наша давня знайома тому й запитали її, як свою: «Ти так любиш рок музику?» 

— Ні, ця музика не для мого віку. Йдемо з Свєтою подивитися, хто там кричить.

Поправив Валю з Світланою залізничник Олександр:

— Так, музика дійсно надто гучна, тільки самі хлопці молодці.

Інші прихильники гурту підтримали пана Олександра сказали: вони молодці, тому, що мають багато прихильників і якби не клітка, то багато з присутніх хотіли б до хлопців доторкнутися.

Серед знайомих нам в цей день везло на Наталь. Мама Даниїла приїхала на День нашого міста із Польщі. Розпитали у неї про сина. 

— У нього все добре. Шкода, що через навчання у ВУЗі у нього спорт відійшов на другий план. Займається, тільки щоб підтримувати спортивну форму, — сказала Наталя. Як вона відноситься до святкування на День міста в період військового стану вона відповіла, що на фоні війни повинна бути якась розрада, адже людина не може постійно бути у стресовій ситуації. 

— Я вважаю це саме те, що зараз потрібно людям, — висловила свою думку Наталя.

Останнє фото ми зробили не в парку, а на площі. Там група українок слухали рок групу сидячи на лавці. Вони до рок музики відносяться позитивно, але не люблять перебувати у великому скупченні людей під час гучної музики. Як зазначили вони самі: чим далі рок, тим приємніше його звучання.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (31)
  • Неля Бурлаченко

    А гроші куди діти?
  • Наташа Данилова

    Читаю коментарі і повнвстю їх підтримую. Хлопці гинуть, через день ховають їх, невже таке необхідне святкування. Ганьба владі.
  • Читач59

    Ганьба,!!! стільки гине хлопців кожного дня, а цим тільки розважатися! спонсори допомогли, то краще б ці спонсори всі ці кошти передали на ЗСУ. Яке може бути свято чи відмічання 149річниці Козятина? війна в країні! Краще б згадали наших загиблих воїнів. Тут хоронили Стадніка, а на наступний день свято! ГАНЬБА!!!!!
  • Олена Вапельник

    А мотоциклісти,цеж хлопці,які можуть захищати нашу Україну,позʼіжджалися ,щоб розважитись,а хлопці,які на передовій,що сказати?немає слів.Запитують багато людей,а чи згадають наших ГЕРОЇВ ЗАХИСНИКІВ,які віддали життя ,хоч через рік?та ні,крім сім’ї,родини ніхто.Уже є приклади,яким       «по-барабану»загинув то загинув,а я гуляв і буду гуляти.Україна розділена на двоє.

    Неля Бурлаченко reply Олена Вапельник

    Олена Вапельник Я з вами згідна на 1000%

keyboard_arrow_up