Що чекає гривню в найближчі 5 років

Що чекає гривню в найближчі 5 років

Оновлений прогноз від МВФ

Фахівці Міжнародного Валютного Фонду оновили свій колишній прогноз щодо курсу гривні на найближчі 5 років. Тепер в МВФ вважають, що в 2024 році українська валюта ослабне до 31,9 гривні за долар.

Новий огляд, підготовлений фахівцями МВФ, містить, в тому числі, і прогноз по курсу української валюти на найближчі 5 років. Зокрема, аналітики Фонду вважають, що весь цей час гривня буде лише слабнути, і це головний висновок, зроблений ними. Якщо ж говорити про конкретні цифри, то за підсумками поточного року очікується просідання до 28,7 гривні за долар.

У 2020 році буде подолана важлива психологічна позначка. На думку фахівців МВФ, українська валюта опуститься до 30 гривень за долар. Після цього зниження курсу буде відносно незначним. Так, на кінець 2021 року очікується просідання до 30,5 гривні за долар. Роком пізніше гривня ослабне ще на 50 копійок. Потім падіння курсу триватиме в приблизно такому ж темпі. У підсумку, на кінець 2024 року очікується курс 31,9 гривні за долар.

Відео дня

При цьому в МВФ очікують, що за підсумками поточного року номінальний ВВП України має скласти 134,887 мільярда гривень.
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:21 Футбольна весна прийшла у Козятин 20:19 У Сестринівську гімназію завітав Воїн Віталій Кодлубай. Зворушливе відео play_circle_filled 16:48 В пам'ять про полеглих Героїв у Козятині висадили 150 кущів троянд photo_camera 15:00 Елегантні та вишукані вечірні сукні: як обрати плаття на вечір (Новини компаній) Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 14:00 Нові автоклави, стерилізатори: у баклабораторії ЦРЛ замінили обладнання, майже 20-річної давнини 12:35 У нашому районі у ДТП загинула 20-річна дівчина 11:00 Який вигляд матимуть Алеї Слави на цвинтарях Козятинської громади 10:17 Проігнорував сигнал світлофора та виїхав на переїзд: обставини смертельної ДТП 09:28 У турнірі дружин юних рятувальників-пожежних перемогла команда «Блискавка» play_circle_filled photo_camera 08:25 На період Великодніх свят на Вінниччині посилять заходи безпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up