Розширили перелік «Туристичних магнітів України». Є визначні місця і з нашого району

Розширили перелік «Туристичних магнітів України». Є визначні місця і з нашого району
  • Державне агентство розвитку туризму України оновило перелік «Туристичних магнітів».
  • Серед шести «Туристичних магнітів», що знаходяться на Вінниччині, один — у нашому районі
  • Читайте про це у матеріалі

В Україні оновили карту «туристичних магнітів». До переліку потрапили 170 місць. У Вінницькій області рекомендують відвідати шість визначних пам'яток. 

Про це повідомила голова Державного агентства розвитку туризму Мар'яна Олеськів. 

Загалом до списку увійшли визначні туристичні місця з усіх 25 регіонів України, в тому числі в Криму. У трьох східних областях, які наразі є частково окупованими та перебувають під постійними обстрілами, налічується 20 туристичних магнітів.

Відео дня

 

«Туристичні магніти», що знаходяться на Вінниччині

Лядівський Свято-Усікновнський скельний чоловічий монастир ХІ ст (Могилів-Подільський район)

На кордоні із Молдовою серед берегових скель гирла річки Лядови, що впадає в Дністер, стоїть Лядівський монастир. Перекази розповідають, що ця свята обитель була заснована ще в ХІ столітті преподобним Антонієм Печерським, який 1013 року йшов через мальовничі подільські краї зі Святої гори Афон до Києва.

 

Черепашинецький кар’єр (Калинівська громада Хмільницький район)

Яскраво-блакитна вода та білий пісок. Незвичайне озеро, що утворилося на місці колишнього кар’єру приваблює тисячі відпочивальників

 

Вінницький фонтан Roshen (Вінниця)

Найбільший річковий світломузичний фонтан в Європі розташований у центрі Вінниці на річці Південний Буг. Працює в теплу пору року щоденно, окрім вівторка. Цьогоріч без музики і світлового шоу – з 25 травня, від 12.00 до 20.30 години.

 

Національний музей-садиба ім. М.І. Пирогова (Вінниця)

Національний музей-садиба Миколи Івановича Пирогова - один із унікальних осередків розвитку медицини. Саме тут провів останні десятиліття свого життя один із найвидатніших хірургів. Сьогодні кожний охочий може відвідати оселю славетного лікаря та має можливість побачити хірургічні інструменти, якими користувався видатний анестезіолог у ХІХ ст. Загальна експозиція музею налічує близько 1,5 тисячі експонатів і розміщена вона в 12-ти залах.

 

 

 

Палац Потоцьких (Тульчин)

Палац Потоцьких - один із кращих зразків української архітектури у стилі класицизму. Він вражає своєю красою та грандіозністю, тому його називають Подільським Версалем. Збудували палац у 1775-1782 роках для графа Станіслава Потоцького. З 1984 року і по сьогоднішній день тут діє Вінницьке училище культури і мистецтв.

 

Історико-культурний заповідник Буша (Ямпільська громада, Могилів-Подільський район)

Якби каміння могло говорити, воно б розказало багато цікавого про Бушу. Дохристиянський скельний храм, цінні археологічні знахідки часів III тис. до н. е., парк скульптур, давня фортеця, що обороняла Бушу від ворожих нападів, музеї – все це у Буші.

 

Зазначають, що список магнітів не повний і буде розширюватися.
Карту туристичних магнітів України дивіться за посиланням: http://surl.li/kzmmz

 

Опитування

Ви бували у цих визначних місцях на Вінниччині?

Читайте також:

Чотири місця для релаксу, де можна зробити фото

Козятинщина стає популярною серед столичних туристів

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up