Пологи в Україні з 1 квітня почнуть оплачувати по-новому

Пологи в Україні з 1 квітня почнуть оплачувати по-новому

Пологи в Україні з 1 квітня почнуть оплачувати по-новому. Тарифи піднімуться майже на 10 тисяч гривень. Лікарні отримають від держави майже на 2 тисячі гривень більше для надання медичної допомоги під час пологів, повідомила ТСН.

Підвищені виплати від держави торкнуться не тільки тарифікації медичної допомоги на пологи, але і на послуги медиків по догляду за новонародженими. На недоношених немовлят вагою до 1,5 кг буде виділятися до 130 тисяч гривень. На новонароджених з вагою понад 1,5 кг — до 25 тисяч гривень.

Всі витрати на медичну допомогу породіллям і новонародженим покриває держава в тих медзакладах, які уклали договір з НСЗУ.

Вартість пологів в Україні:

Відео дня
  • Звичайні пологи — 10 382 грн.
  • Для недоношених малюків з вагою до 1,5 кг — 113 725 гривень.
  • Для недоношених малюків понад 1,5 кг — 25 115 гривень.

Також зміниться з 1 квітня і ведення вагітності. Буде передбачено окремий пакет, який також буде оплачуватися НСЗУ, а жінки зможуть отримувати таку допомогу безкоштовно.

У цей пакет буде входити: постановка на облік, розробка індивідуального плану ведення вагітності, необхідні аналізи та інструментальні обстеження, заняття в спеціальній школі, консультації та ведення післяпологового періоду.

Козятинське пологове відділення отримало 80 пакунків малюка
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:00 Кліщі атакують. Як уберегти домашніх улюбленців 10:55 Малий бізнес в Україні: який бізнес найприбутковіший в Україні (Новини компаній) 10:02 На обласних «Подільських зорях» козятинські студенти здобули Гран-прі та Дипломи І ступенів 09:14 Воїн Олександр Петлінський з Бродецького став першим «Почесним громадянин Якушинецької громади» Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 08:20 Автотроща на залізничному переїзді: водій загинув, пасажирка — у реанімації 19:53 В церкві Покрови святили вербу, в цей день воїнам передової роздавали подарунки 19:06 Козятинчани в Instagram: добірка яскравих фото за тиждень, що минає photo_camera 18:02 Пройшов День відкритих дверей у Козятинському училищі. ФОТО photo_camera 17:01 Учні Непедівського ліцею та жителі Пузирок висадили 1000 саджанців сосни photo_camera 16:05 Президент відзначив орденом військового з Козятина Віктора Малая 15:18 День цивільного захисту в 3-му ліцеї: першокласники отримали урок безпеки photo_camera 14:41 Дмитро Степанюк посмертно нагороджений орденом "За мужність" 13:01 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих свят
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up