Опалювальний сезон у Козятині: в садочках вже тепло, а в ЦРЛ ще холодно

Опалювальний сезон у Козятині: в садочках вже тепло, а в ЦРЛ ще холодно
З труби котельні, що опалює ЦРЛ, міський терцентр та школу №2, пішов дим. Перевіряють тиск та проводять роботи з тестування
  • Гріємось? «Із 15 жовтня в житловому фонді міста та інших будівлях розпочався опалювальний сезон. Відповідне рішення підписав міський голова Олександр Пузир». Така інформація зазначена на сайті козятинської міської ради. Її активно коментують козятинці мовляв, що це лише на папері. В реальності і в садочках, і в лікарні — холоднеча.
  • Чи запустили котельні в Козятині і де тепло, а де холодно — дізнавались наші журналісти

У рішенні міського голови йдеться розпочати опалювальний сезон для власників будинків та квартир з індивідуальним опаленням в місті Козятин з 15 жовтня 2020 року. Також зазначено, що об’єктам соціально культурної сфери, бюджетним установам, організаціям та підприємствам розпочати опалювальний сезон при стійкому понижені середньодобової температури до +8 С та підтримувати режим роботи котелень відповідно до зовнішньої температури повітря. А закладам освіти, які обладнані індивідуальним газовим опаленням пустити тепло, починаючи з 15 жовтня, відповідно до поданої управлінням освіти та спорту міської ради заяви.

Та чи це так? Адже у вайбер-групі «RIA-Козятин» наша читачка Світлана написала: «Чому не піднімається питання опалення в Козятині? Діти в садочках мерзуть. Забираємо їх з льодяними руками і ногами. І це про тому, що зараз сезон вірусів. Це знущання над дітьми». До цього пані Світлана додала кілька світлин, де видно, що станом на 19 жовтня котельні (біля першого садочка та ЦРЛ) закриті.

За коментарем мы звернулися до заступника міського голови, начальника управління житлово-комунального господарства Євгена Малащука.

Відео дня

— У Козятині опалювальний сезон розпочався офіційно з понеділка, 19 жовтня. Школи закриті на канікули, а по садочках тепло пустили відповідно по зверненнях керівників.  Від освіти є загальний лист. Вчора (19 жовтня) мені відзвонилися, що у всіх дошкільних заклад запустили тепло. Відбулася процедура розпломбування газових котлів, спрацювала газконтора. В основному по садочках в нас індивідуальні теплопункти і газові котли, там проблем не було. Ніяких зауважень немає. Аварійна ситуація була на котельні по вулиці Мічуріна. Там проводилися гідравлічні випробування і знайшли витік води. Підключилися комунальні підприємства з теплопостачальником. Наразі все знаходиться на стадії вирішення. 

— Котельна ще не працює (станом на 20 жовтня 10.00), — розповідає головний лікар козятинської ЦРЛ Олександр Кравчук. — Лікарня до опалення готова, опалювальна система заповнена, чекаємо і просимо на її ввімкнення, тому що в приміщеннях холодно. Акт вводу підписаний експертами та спеціалістами. Ми готові прийняти тепло. Зауважу, що в лікарнях ждати +8 на вулиці це безглуздо, тим паче що люди лежать з пневмоніями, дітки малі. 

Що з цього приводу каже міський голова Олександр Пузир?

— Наскільки я знаю, сама лікарня не готова для того, щоб прийняти тепло, — каже він. — На даний час там ведуться якісь ремонтні роботи, через це тепло і не пускається. Крім того в самої лікарні перед теплопостачальною організацією є заборгованість. По листах, які мені надали, сума близько 600 тисяч. Опалювальний сезон в Козятині розпочався від 19 жовтня, але згідно закону про теплопостачання він розпочинається тоді, коли протягом трьох днів середньодобова температура повітря +8. У четвер було +19. Тобто, ми почали сезон фактично на тиждень раніше, ніж це потрібно. Така ситуація.

Як стало відомо з наших джерел, коли готувався матеріал, з труби котельні, що опалює ЦРЛ, міський терцентр та школу №2, пішов дим. Виявляється, там вже перевіряють тиск та проводять роботи з тестування. Тож сподіваємося, що найближчим часом в лікарні буде тепло.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олександр Байбак

    Дим і сморід вже присутні в Козятині.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:17 Проігнорував сигнал світлофора та виїхав на переїзд: обставини смертельної ДТП 09:28 У турнірі дружин юних рятувальників-пожежних перемогла команда «Блискавка» play_circle_filled photo_camera 08:25 На період Великодніх свят на Вінниччині посилять заходи безпеки 21:51 Клуб ТАКО привезли з чемпіонату України 2 золота, срібло та 5 бронзових нагород Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 19:49 Більше десяти днів у Глухівцях не буде газу. Перелік вулиць та будинків 17:26 Жалоба: під час бойового завдання загинув Герой Сергій Черній 16:57 Цей тиждень погоду визначатиме антициклон — буде тепло та сонячно play_circle_filled 15:08 Захисник з Козятина Олександр Печевистий отримав «Золотий хрест» 13:08 У нашому ЦНАПі запровадили онлайн-запис в електронну чергу на послуги Сервісного центру МВС 12:17 На території ліцею №1 імені Шевченка висадили сакури 11:00 Кліщі атакують. Як уберегти домашніх улюбленців 10:55 Малий бізнес в Україні: який бізнес найприбутковіший в Україні (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up