Варвара ніч украла

Варвара ніч украла

17 грудня православний світ вшановує пам'ять святої великомучениці Варвари Іліопольської (за старим стилем – 4 грудня). Примітно, що в народі свято отримало назву Варварини морози, так як в цей період вже наступали сильні морози.

Також його іменують Бабським святом. Прийнято вважати, що Варвара є заступницею вагітних жінок або тих, хто молиться про здоров'я дітей.

Важливо знати, що Варвара стала однією з відомих шанованих святих невдовзі після хрещення Русі. Її мощі в шостому столітті були привезені в Константинополь, а в восьмому перевезені княжною Варварою, дружиною російського князя Михайла Ізяславовича, в Київ. Мощі святої Варвари і зараз знаходяться в соборі святого Володимира.

День святої Варвари 17 грудня: головні заборони та повір'я свята

В цей день всі жінки традиційно моляться святій Варварі про послання здоров'я дітям і захист від несправедливості з боку чоловіків і свекрух. Бажати зла і хвороб під час молитви ні в якому разі не можна, інакше можна притягнути нещастя у власний будинок.

Відео дня

Прикмети на День святої Варвари

Якщо на день святої Варвари тепло, то можна очікувати хорошого урожаю льону.

Якщо захід яскравий і насичений, то погода буде сонячна і ясна.

Якщо на вулиці сильний мороз, то протримається він ще довгий час.

Якщо дим з труби по низу стелиться, треба чекати на теплу погоду.

На Варварин день завжди мороз, дороги і мости покриються льодом.

Варвара ночі вкрала, дні приточала.

Якщо на Варвару вкрадеш і не попадешся, то весь рік будеш красти і не попадешся.

До Варвари зима дороги заварить.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
17:26 Жалоба: під час бойового завдання загинув Герой Сергій Черній 16:57 Цей тиждень погоду визначатиме антициклон — буде тепло та сонячно play_circle_filled 15:08 Захисник з Козятина Олександр Печевистий отримав «Золотий хрест» 13:08 У нашому ЦНАПі запровадили онлайн-запис в електронну чергу на послуги Сервісного центру МВС Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 12:17 На території ліцею №1 імені Шевченка висадили сакури 11:00 Кліщі атакують. Як уберегти домашніх улюбленців 10:55 Малий бізнес в Україні: який бізнес найприбутковіший в Україні (Новини компаній) 10:02 На обласних «Подільських зорях» козятинські студенти здобули Гран-прі та Дипломи І ступенів 09:14 Воїн Олександр Петлінський з Бродецького став першим «Почесним громадянин Якушинецької громади» 08:20 Автотроща на залізничному переїзді: водій загинув, пасажирка — у реанімації 19:53 В церкві Покрови святили вербу, в цей день воїнам передової роздавали подарунки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up