На Козятинщину забігають вовки-мандрівники

На Козятинщину забігають вовки-мандрівники
Вовку мандрівцю повернутися до свого логово не судилося. Припинили йому зворотній шлях козятинські мисливці.

На гарячу лінію газети «RIA-Козятин» звернулися мешканці села Зозулинці. Вони повідомили, що налякані інформацією єгеря Козятинської організації мисливців про те, що біля села Воскодавинці було помічено вовка. В повідомленні також йшлося, що вовки можуть бути біля сіл Зозулинці, Коритувата, Муховата.

Як з'ясувалося, єгер не думав нікого лякати. Він по своїй людяності застерігав своїх земляків, щоб ті були обережні. За повідомленням єгеря Леоніда Буренка вовки в наших краях вже живуть декілька років, тільки великої агресивності поки не проявляють. Не було помічено, щоб вони нанести шкоду фермерським чи домогосподарствам, але люди повинні бути обережними, щоб не зустрітися сам на сам їз звіром.

З цього приводу ми звернулися до голови Козятинського Управління Українського товариства мисливців та рибалок Олександра Поліщука. 

– Дійсно в Південно-Східній частині Козятинщини часто з’являються вовки- мігранти з сусіднього колишнього Погребищанського району. – каже пан Олександр. – Ми спільно з погребищанськими мисливцями робимо рейди по відстрілу. Але вовк хижак швидкий, у всякому разі проворніший від людини. Відколи на Козятинщині стали з’являтися вовки, вдалою облава була всього три рази. Останнього вдалося знешкодили в минулому році в Зозулинцях. Як тільки сірий з’являється в наших краях – ми відразу відкриваємо на нього полювання і тоді вовки повертаються на Погребищанщину в місця більшої лісистості.

Відео дня

Користуючись випадком ми не змогли не запитати в голови козятинських мисливців та рибалок як справа йде з відстрілом лисів. 

– В минулому році мисливцями нашого товариства було знешкоджено більше сотні лисів. В цьому році, починаючи з 23 січня, ми знов будемо проводити відстріл любителя птиці лиса. Завершиться відстріл цього хутрового звіра 28 лютого. От в цей період люди повинні також бути активними і повідомляти нас про місця, де з’являються лиси. Добре попрацюємо в зимовий період – легше буде боротися зі звіром влітку, – сказав на завершення нашої зустрічі голова мисливського товариства

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:51 Клуб ТАКО привезли з чемпіонату України 2 золота, срібло та 5 бронзових нагород 19:49 Більше десяти днів у Глухівцях не буде газу. Перелік вулиць та будинків 17:26 Жалоба: під час бойового завдання загинув Герой Сергій Черній 16:57 Цей тиждень погоду визначатиме антициклон — буде тепло та сонячно play_circle_filled Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 15:08 Захисник з Козятина Олександр Печевистий отримав «Золотий хрест» 13:08 У нашому ЦНАПі запровадили онлайн-запис в електронну чергу на послуги Сервісного центру МВС 12:17 На території ліцею №1 імені Шевченка висадили сакури 11:00 Кліщі атакують. Як уберегти домашніх улюбленців 10:55 Малий бізнес в Україні: який бізнес найприбутковіший в Україні (Новини компаній) 10:02 На обласних «Подільських зорях» козятинські студенти здобули Гран-прі та Дипломи І ступенів 09:14 Воїн Олександр Петлінський з Бродецького став першим «Почесним громадянин Якушинецької громади» 08:20 Автотроща на залізничному переїзді: водій загинув, пасажирка — у реанімації
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up