На Козятинщині розкладатимуть приманки від сказу для диких тварин

На Козятинщині розкладатимуть приманки від сказу для диких тварин
  • В другій декаді вересня на Вінниччині розпочинається осіння кампанія з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин проти сказу
  • Приманки з вакциною розкидатимуть на узліссях, узбіччі доріг, річок, сільськогосподарських угідь, у лісах —  на перехрестях доріг, на території вирубок
  • На Козятинщині це робитимуть завтра, 18 вересня.
  • Попередня весняна кампанія з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин проводилася 24 травня 2023 року.

Про це повідомляють у Хмільницькому районному управлінні Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області

Осіння кампанія з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин проти сказу буде проведена створеними бригадами за участю ветеринарних спеціалістів, єгерів та мисливців на територіях Козятинської, Глуховецької, Махнівської, Самгородоцької територіальних громад завтра — 18 вересня 2023 року, — повідомив головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Хмільницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Геннадій Мельничук

Довідково:

Відео дня

Сказ – одна з найнебезпечніших вірусних хвороб, спільнвасих для тварин та людей, яка уражає центральну нервову систему з ознаками поліенцефаломієліту, супроводжується паралічами і без лікування завжди закінчується смертю.

Поширюють сказ у природі лисиці, вовки, єнотовидні собаки та бродячі тварини, однак, основним джерелом вірусу сказу є червона лисиця.

Фахівці повідомляють — під час кампанії буде оброблена площа у кількості 4 тис. км², при цьому будуть застосовуватись спеціальні приманки із антирабічною вакциною для диких м’ясоїдних, яка безпечна для людей та інших тварин. Запланували розповсюдити 100 тис. доз приманок.

Приманка має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м'ясокісткового борошна з желеподібною капсулою всередині із вакциною проти сказу «Орісвак»:

  • вакцина створює специфічний імунітет при пероральному застосуванні;
  • не виділяє вакцинний вірус зі слиною;
  • безпечна для інших тварин;
  • безпечна для людини і природного середовища;
  • стабільна в польових умовах.

— Звертаємось до мешканців області з проханням із порозумінням віднестись до заходів з вакцинації диких м'ясоїдних тварин, при виявленні принад не руйнувати їх, не брати в руки та залишати привабливими для тварин.

 

Читайте також:

Крадуть гроші, мруть від алкоголю, ховаються від армії: кримінальна хроніка Козятинщини за тиждень

У Козятині тепловоз зачепив чоловіка, а у Жежелеві у пасажира авто знайшли амфетамін: кримінал тижня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up