Крадуть гроші, мруть від алкоголю, ховаються від армії: кримінальна хроніка Козятинщини за тиждень

Крадуть гроші, мруть від алкоголю, ховаються від армії: кримінальна хроніка Козятинщини за тиждень
  • Відновлюємо рубрику «Кримінальна хроніка Козятинщини».
  • Щотижня будемо Вас інформувати про те, що траплялося у чотирьох наших громадах (Козятинській, Глуховецькій, Махнівській та Самгородоцькій) за тиждень.
  • Джерело — козятинське відділення поліції

Тож, кримінальні зведення з 14 по 20 серпня. 

Минулого понеділка, 14 серпня у чергову частину з письмовою заявою звернулась жителька Сестринівки. Жінка розповіла про повідомлення, яке надійшло їй із Хмільницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки надійшло повідомлення. Її брат 1971 року народження, військовослужбовець ЗСУ під час виконання бойового завдання в результаті ворожого обстрілу неподалік населеного пункту Роботине Запорізької області зник безвісти. Відомості внесли до ЄРДР за ч. 1 ст. 115 КК України.

Цього ж дня в чергову частину через відділ документального забезпечення із Хмільницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки надійшло ще одне повідомлення — житель Сигналу, військовозобов’язаний не прибув до збірного пункту для відправки до лав ЗСУ в складі 199 навчального центру у Житомирі. Відомості внесли до ЄРДР за ст. 336 КК України.

Відео дня

Не обійшовся понеділок і без шахрайських афер. До поліції звернулася козятинчанки. У неї з картки зняли кошти, за послуги з фейсбук, які вона не замовляла. Слідчо-оперативна група встановила — невідома особа протягом чотирьох днів, з 6.08.23 по 9.08.23 здійснювала крадіжку грошей з картки ПриватБанку. В результаті з картки зникло понад чотири тисячі гривень. За словами постраждалої від аферистських дій, ні даних картки, ні персональних даних вона нікому не надавала. Відомості внесли до ЄРДР за ч. 4 ст. 185 КК України.

На жаль, це не єдиний випадок. В чергову частину через відділ документального забезпечення із відділу протидії кіберзлочинам у Вінницькій області надійшли матеріали по факту звернення ще однієї козятинчанки. В неї теж зняли гроші з банківської картки. 40 тисяч гривень зняли шахрайським шляхом під приводом надання послуг із додаткового заробітку. Відомості внесли до ЄРДР за ч. 4 ст. 190 КК України.

Обчистили шахраї і ще одну козятинчанку. Під приводом надання послуг із перевезення за кордон з картки зняли понад 28 тисяч гривень

У вівторок, 15 серпня у Бродецькому помер чоловік 1981 року народження, який зловживав алкоголем. Про це повідомила бригада швидкої медичної допомоги. Без ознак насильницької смерті, труп направили до Козятинського відділення бюро судово-медичної експертии для встановлення причини смерті. Відомості внесли до ЄРДР за ч. 1 ст. 115 КК України.

Наступного дня, у середу 16 серпня надійшло повідомлення зі служби 102 від чергової Козятинської ЦРЛ про те, що у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії помер чоловік 1979 року народження, без постійного місця проживання, якого госпіталізували 14 серпня з діагнозом розлад психіки внаслідок вживання алкоголю, алкогольна анцелопатія. Труп направили для проведення судово- медичної експертизи. Відомості внесли до ЄРДР за ч. 1 ст. 115 КК України.

А у Вернигородку цього ж дня запалили стерню і суху траву. Була загроза того, що вогонь може перейти на лісосмугу. На місце події виїхала поліція та рятувальники. В результаті пожежі загинув місцевий житель, який обгорів. Тіло направили на судово-медичну експертизу. Відомості внесли  до ЄРДР за ч. 1 ст. 115 КК України.

У четвер, 17 серпня у Козятині сталася крадіжка. Обікрали приміщення сервісного центру закладів освіти Козятинської міської ради, що розташоване по вулиці Незалежності, 75. Хтось проник туди і поцупив електропраску «Астур», бірюзового кольору, та три електро-подовжувачі по 5 метрів кожен. Відомості внесли до ЄРДР за ч. 4 ст. 185 КК України.

Повідомили про крадіжку цього ж дня і жителі Титусівки. У них поцупили зварювальний апарат «Kaiser», жовтого кольору, який знаходився в будинку за адресою м. Козятин вул. Володимира Великого. Відомості внесли до ЄРДР за ч. 4 ст. 185 КК України.

А у козятинчанина зник мобільний телефон марки «Redmi», якого він залишив на підвіконні підвального приміщення за місцем проживання. Відомості внесли до ЄРДР за ч. 4 ст. 155 КК України.

Потрапила на гачок шахраїв і козятинчанка, яка розмістила оголошення про продаж триколісного дитячого велосипеду за півтори тисяч гривень. З нею через Вайбер зв’язався покупець. Жінці надіслали посилання на фішинговий сайт, схожий на «ОЛХ-доставка» для нібито отримання нею грошових коштів. Перейшовши на сайт заявниця заповнила відповідні поля з номером її картки та реквізитами, однак після цього транзакціями була заблокована. Попросили заповнити дані повторно, і тоді козятинчанка виявила, що з її картки «ПриватБанку перерахували 3 701 гривень на картку «Восток». Відомості внесли до ЄРДР за ч. 4 ст. 190 КК України.

Ще один приємний випадок з банківськими картками стався у п’ятницю, 18 серпня.  Надійшов телефонний дзвінок, під приводом розблокування банківської картки «Ощадбанку», яка прив’язана до депозитного рахунку. В результаті цього з картки зникло понад 17 тисяч гривень. Їх перерахували на  KYIV MOBILE BANKING. Відомості внесли до ЄРДР за ч. 4 ст. 190 КК України.

У неділю, 20 серпня у поліцію повідомили — у Йосипівці сталася бійка. Як згодом стало відомо жителя Миколаївки побив житель Йосипівки. Відомості внесли до ЄРДР за ч. 1 ст. 125 КК України.

Цього ж дня у козятинчанина вкрали велосипед марки «Кіасус» чорного кольору, який знаходився поблизу магазина «Господарочка» по вул. В. Винниченка. В ході проведення слідчих дій крадія спіймали. Його скоїв житель Донецької обл., м. Слов'янськ Велосипед забрали,  підозрюваного затримали. Відомості внесли до ЄРДР за ч. 4 ст. 185 КК України.

Також у неділю до поліції звернулася жителька Сокільців. Невідома особа під приводом купівлі товару через сервіс OLX доставка надіслала з номеру телефону посилання. Перейшовши по ньому дівчина надала дані своєї банківської картки, після чого з картки списали 6 тисяч гривень. Відомості внесли  до ЄРДР за ч. 4 ст. 190 КК України

Читайте також:

Вандалізм у Махнівці: потрощили ліхтарі і вирвали лавку разом з бетоном

Вкрав з полиці автозаправки товару на 600 гривень і сховався у кущах

У козятинчанина поцупили зварювальний апарат. Крадій — його напарник

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up