Московські попи покинули захід через вірш Шевченка

Московські попи покинули захід через вірш Шевченка

“І мертвим, і живим, і ненародженим…”

Служителі церкви та прихожани обурилися, коли почули вірш Кобзаря, який зацитував місцевий мешканець. Сталося це під час офіційного святкування Дня міста Володимира-Волинського, яке відзначало свою 1030 річницю.
Біля пам’ятника князю Володимиру, зібралися священики міста для святкової літургії.
Дмитро Себій, володимирський активіст та борець за незалежність України зачитав присутнім твір Тараса Шевченка “І мертвим, і живим, і ненародженим…” Коли чоловік дочитував вірш, священики Московського патріархату забрали ікону Божої Матері та стали співати церковні пісні і йти в напрямку храму через парк. Прихожани дещо емоційніше сприйняли твір, дехто перехрещував декламатора, хтось плював в його сторону, а хтось казав, що він “нечиста сила”.
В цей же час священики і прихожани УПЦ КП підтримати декламатора оплесками. А в кінці пролунало “Слава Україні — Героям Слава!”.
Залагодити ситуацію спробував міський голова Петро Саганюк, який взявши мікрофон, звернувся до всіх з проханням обійтися в ці дні без політики.
"Умийтеся! Образ божий
Багном не скверніте.
Не дуріте дітей ваших,
Що вони на світі
На те тільки, щоб панувать…" — писав Шевченко у цьому вірші

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
18:06 Минає рік, як ми втратили Захисника з Козятина Юрія Родюка 17:23 На Козятинщині вакцинуватимуть диких м’ясоїдних тварин від сказу 16:08 Козятинчанин у Вінниці наїхав на «зебрі» на школяра. Хлопчика доправили у травматологію 15:20 Семикласники ініціювали створення скейт-парку у Козятині Від читача 10:11 Загиблому в Маріуполі Артему був 21 рік - петиція про присвоєння звання Героя України 14:00 Живий коридор для Героя. На щиті повертається до рідної домівки Іван Білоус 13:04 У Козятині відбувся шаховий турнір. Перше місце — за першим ліцеєм photo_camera 11:39 Пам’ятнику-паровозу у Козятині «підбили око» 11:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 10:00 На наступному тижні знову будуть зміни в розкладі руху електропоїзда Козятин-Фастів 09:17 У Козятині полеглому Захиснику Іллі Завальному відкриють меморіальну дошку 08:04 Важко даються ігри на виїзді 08:00 На календарі 22 жовтня. Відключення світла не прогнозують (Оновлюється)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up