«Ми вже втомилися, два роки тут прибираємо. Де комунальники?»

«Ми вже втомилися, два роки тут прибираємо. Де комунальники?»
  • В перший день весни активні мешканці вулиці Васютинських засукали рукава та взялися наводити лад біля Водокачки.
  • Не можуть дивитися на безлад та захаращену територію.
  • Скаржаться на комунальників, які не тільки не долучаються до благоустрою, а й не вивозять те, що розчистили вже самі люди. 

Перше березня для козятинчан Людмили, Віти, їхніх дітей та дядька Василя розпочалося досить продуктивно. Всі вони — мешканці вулиці Васютинських (колишня Терешкова). І з самого рання дружно взялися прибирати біля Водокачки, що поруч з їхніми будинками. В когось граблі, в когось — вила, а в когось і тачка. Роботи тут чимало, адже після зими обабіч водойми чимало опалого листя, гілок та сміття, яке викидають люди. Це і пластикові пляшки, і целофанові пакети, і пачки від цигарок. Кажуть: «А хто ще тут прибире? Комунальникам — не до цього. А ми тут живемо і хочеться, щоб було чисто».

Прибирають за містком, це вже село Козятин. Гілки ж, складені на купу взимку хлопцями, на стороні міста. Мешканці не приховують своє обурення стосовно того, як комунальни відносяться до своєї роботи. І техніка в них є відповідна, щоб і вивезти, і подрібнити ці гілки. Але чомусь нічого не робиться. Та все ж мають надію, що після публікації, гілки все приберуть звідти. А їх там не мало начистили!

— Ми вже втомилися, два роки тут прибираємо все. Он подивіться, ці купи гілля і досі тут лежать, — кажуть Людмила та Віта. — Хлопці ще в січні, у люті морози тут все розчистили, так все гарно зробили, це ж який важкий труд. Всю роботу за них зробили, а вони навіть не можуть прибрати нарізане гілляча. Де «Чисте місто»? Ті гілки ми не прибираємо, бо куди нам їх дівати? Староста села наша Тетяна Миколаївна кожен четвер ходить до мера на прийом і дала відразу заявку про це гілля, але бачте як вивозять. 

І справді, гілки, складені ще тоді охайно на купи, вже порозволікали і займають чи не півдороги. Котрі більші, люди повитягували і позабирали собі, а менші — заважають і ходити і їздити. Кажуть, водії часто скаржаться, що автівки ними деруть. Окрім цього, деякі містяни, проходячи повз них, вирішують, що це сміттєзвалище і викидають сюди сміття. 

— Папірці викидають, всіляке інше сміття, що діти, що дорослі — однаково, — каже Людмила. — Доки ця купа буде тут, це і далі буде продовжуватися.

Поки говорили, робота ні на мить не зупинялася. Все загрібали, прибирали, підгортали. Навіть діти прибирали. До прикладу, Тарас взявся засипати великі ями на дорозі. А дядько Василь допомагав вилами, все підбирати на купи. Одним словом, бджілки-трудівники, з яких і іншим містянам варто брати приклад. Адже з пробудженням весни, пробудженням природи, хочеться щоб наше місто, громада, разом з комунальними службами, теж пробудилися і взялися за благоустрій територій, біля яких живуть. Але це роблять чомусь не всі, а самі активні, самі небайдужі любителі порядків.

 

 

 

Козятинчани дякують за роботу

Та гілки і сміття — не єдина проблема цієї вулиці.

— Справа в тому, що, як буде дощ, то нашим дітям хоч через ставок пливи, — розповідає Людмила. — Тут дороги немає, таксисти, коли їдуть, то не гальмують, якось було і обляпали мене з дітьми. Тут нічого не робиться, он ями які. Та ще й і місток цей аварійний, але нікому до цього не має діла. Все мають люди самі робити. Ось хочемо грейдер замовити, щоб хоч трохи здерти ці катакомби, якийсь баласт вивезти чи що, щоб було більш-менш рівно. Машини дорожче робити, ніж це.

До речі, щодо містка — це саме вони його за власний кошт і фарбують вже вкотре. Він — у патріотичних жовто-блакитних тонах. Ось скоро знову будуть оновлювати все.

— Ми ж тут живемо, хочеться щоб все було гарно. Все, що в наших силах робимо, але не все від нас залежить, — додає Людмила.

Після того, як ми відвідали суботник, намагалися зв’язатися з комунальними службами, аби взяти коментар і запитати — коли ж заберуть ті купи гілля. Та, на жаль, додзвонитися поки що не змогли. Телефони не відповідають. Але теж сподіваємося, що після публікації, ситуація зміниться і незабаром все приберуть.

Читайте також:

Козятинське вуличне освітлення буде обслуговувати «Чисте місто»

Облаштували будиночки для вуличних котів у дворі своєї багатоповерхівки

Здерли гніздо, біля якого 16 років фотографувалися молодята

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Захар Беркут

    На все місто в комунальній службі є 10 двірників.
    Скажіть,як вони можуть прибрати всю територію міста?
    Колись в гарні часи двірників було набагато більше,а зараз на всьому економія.
  • Люда Коновальчук

    Не важко прибирати
    Важко усвідомити  те що по сусідству загинув Герой втративши молоде життя і ці срачі деректора (чистого міста) навіть не прибрав знаючи про поховання люди паркували машини в гілі деякі зачіплювались щоб стати на коліна віддати шану Герою😔з лютого місяця до цих пір не знайшлося часу сором такому керівництву😔😔😔

    Місцевий reply Люда Коновальчук

    Бо Вашого чоловіка вигнали з того чистого міста за пянку то тому маєте зуб на керівника?
  • Алексей Полунин

    Платить комунальникам и будут убирать а так за что им платят то у убирают

    Місцевий reply Алексей Полунин

    інші платять за вивіз гілля а вона на халяву хоче

keyboard_arrow_up