Козятинське вуличне освітлення буде обслуговувати «Чисте місто»

Козятинське вуличне освітлення буде обслуговувати «Чисте місто»
  • Тема освітлення. Від того моменту, як на шпальтах нашого видання ми піднімали тему освітлення вулиць Козятинської громади, пройшло три місяці.
  • Чи усунули неполадки, чи змінився підрядник, який обслуговуватиме лінії електропередач, та як з тими селами, в яких освітлення немає зовсім — про все розпитали у начальника Козятинського ЖКГ 

Інтерв’ю з начальником Управління житлово-комунального господарства Козятинської міської ради Іваном Вовкодавом ми робили восени минулого року. Говорили про проблеми вуличного освітлення. Нагадаємо, козятинчани скаржилися 

на темні вулиці. У деяких частинах міста та селах причиною були погорілі лампи,  у деяких — пошкоджені підстанції. Ситуацію тоді ускладнив жовтневий буревій. Було багато проблем, пов'язаних в основному з коротким замиканням.

Як коментував тоді Іван Вовкодав, за стан вуличного освітлення відповідає  управління житлово-комунального господарств. Так як безпосередніх виконавців немає, проводили тендер, визначали виконавців послуг. Тендер тоді виграла вінницька фірма «Промавтоматика». Працювали таким чином — збирали заявки, які переадресовували на «Промавтоматику». Ті, в свою чергу готували матеріали, приїжджали і виконували. Тобто, про оперативність говорити не можна, оскільки це, на жаль, займає багато часу.

Відео дня

Але з нового року обіцяли змінити підрядника, який обслуговуватиме вуличне освітлення у Козятинській громаді. Замість Вінницької «Промавтоматики», мало бути козятинське «Чисте місто». Вирішили поцікавитися, чи усунули неполадки з освітленням у громаді та уточнили у Івана Вовкодава, на якій стадії знаходиться цей процес.

— Для утримання мереж зовнішнього освітлення комунальне підприємство «Чисте місто» на черговій сесії внесли зміни до цільової програми. На даний час завершується процедура передачі мереж на баланс «Чистого міста», — сказав очільник ЖКГ.

Отож, будемо спостерігати за змінами і побачимо, чи стануть замінювати швидше лампи у ліхтарях і обстежувати мережу для усунення неполадок.

Ще одне питання, яке затягнулося на кілька місяців — освітлення вулиці Центральної, що у селі Козятин. Там, як пояснював восени Іван Вовкодав, була проблема з часовим реле — воно закоротило. Його замовили і мали відновити через тиждень-два. Та не світило тут майже цілу зиму. Як прокоментува нам Іван Вовкодав, Центральна наразі освітлюється, але нам відомо, що не вся. Як розповідають мешканці вулиці, ліхтарі світяться від пожежної частини до перехрестя Центральної та Покровської. Далі, в сторону Іванківців — темнота.

Переадресували це Івану Вовкодаву. Він пообіцяв — виїде майстер і все огляне.

Ще козятинчани скаржилися на часткове освітлення вулиці Стуса, що у центрі міста. Така ж проблема була і в Іванківцях. А все через згорілі лампи.

— В Іванківцях, Кордишівці, Козятині частково замінили лампи. Робота ще триває, — каже Іван Вовкодав. — Частково відновили освітлення на вул. Миру в селі Козятині та ще декілька вулиць. У Залізничному теж частково замінили ліхтарі на трьох вулицях.

Згадали і про села у Козятинській громаді, які зовсім без  вуличного освітлення. Нагадаємо, це Пиковець, Пустоха, Рубанка, Королівка. У Пиковці, Пустосі та Рубанці планували почати роботи в 2023 році. У Королівці — в 2024. Як ідуть роботи?

— Збудували мережі в селах Рубанка та Пустоха, — розповідає Іван Вовкодав. — Освітлення там з'явиться після того, як РЕМ змонтує свою частину мережі. Плануємо оголосити тендер на будівництво мережі освітлення у с.Флоріанівка та с.Пиковець.

До речі, щодо Рубанки і Пустохи. Роботи там проводилися у січні цього року, відповідно до програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою Козятинської територіальної громади. Проєкти передбачають влаштування 42 та 56 економних світлодіодних світильників, додаткових опор освітлення та ізольованого проводу.

Ще у нас було запитання по освітленню козятинського міського парку. Там, як стверджують містяни, знову з цим проблеми. На початку року ліхтарі світили, а нині ввечері знову темно. Чому так і коли відремонтують?

— Дзвонив майстру, він у четвер вмикав, днями прийде знову подивиться. Там два ліхтарі не світилось, їх мають відремонтувати, — сказав Іван Вовкодав.

P.S. Пишіть у коментарях, чи є світло на Ваших вулицях

Читайте також:

«Нам немає куди селити людей, якщо хтось новий приїжджає в громаду»

«Ходили і «збивали» по 300 гривень»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (17)
  • Валентин Ільчук

    Село Козятин вул Водокачна не освітлюється вже два роки
  • Євгеній Горбатюк (Олена)

    Вул.Сагайдачного, м.Козятин вже другий рік не міняють лампи, всі перегорілі, на вулиці темно, в Міську Раду подавав звернення, але результату досі немає, одні відписки що в порядку черги....
  • Олег

    с.Сокілець , більша половина села освітлюється, немає світла по вулицях Коцюбинського, Польова,Б.Хмельницького.Причина невідома.
  • Марія Олійнічук

    Воно хоч є але толку від того світла немає,воно не світить воно жевріє,по вул.Єдності -Катукова.

keyboard_arrow_up