Взяли свої пилки, бензин та сокири і розчистили зарослі біля Водокачки

Взяли свої пилки, бензин та сокири і розчистили зарослі біля Водокачки
  • Гарний приклад. «Ви — супер!». Такі і подібні слова адресували козятинчани хлопцям, які взялися розчищати хащі біля нашої Водокачки.
  • Шестеро молодиків у люті морози навели порядок біля водойми та мосту, що з’єднує місто та село Козятин.
  • Зустрілися з ними та поспілкувалися, коли вони знову взялися за сокири, аби доробити розпочате до кінця

Ще позаминулі вихідні інформаційним простором Козятина облетів допис з фотографіями, який розмістила на своїй сторінці у Фб козятинчканка Людмила Коновальчук. У ньому жінка дякувала молодим людям за зроблену чималу роботу. Хлопці  причепурили провулок Лікарняний біля Водокачки — почистили зарослі кругом ставу і привели в порядок територію біля містка на село Козятин.

 ►На цьому фото товариші розпочали цьогорічну толоку. Мороз та сніг на заваді не стали

«Хочу подякувати завзятим хлопцям. Незважаючи на погодні умови та вихідні дні, вони дружно попрацювали на користь людям. Ви — гідний зразок молоді, подяка вашим батькам за правильне виховання своїх дітей. Хай добро ваших вчинків повертається до вас сторицею», — написала Людмила і додала фото.

Звісно, цей допис ми розмістили і на своїх ресурсах та поширили по пабліках. Реакція на публікацію була позитивна. В одному лише Фейсбуці допис набрав майже 300 вподобайок та більше тридцяти коментарів. Ось що писали читачі. 

  • Тетяна Альохіна: «Хлопці молодці. Так би ми ще усі. Пам'ятаю, так колись і було. Прибирали, розчищали кожен коло себе, а у «суботники» — наводили лад у селах, місті. Дай Бог, щоб прикладу хлопців наслідувала інша молодь. І час зайнятий корисним, і справу добру зробили. Молодь, що в парку тусується, беріть приклад». 
  • Лілія Бондар: «Хлопці, ви супер! Вам не байдуже, як виглядає місто Козятин. Мені теж болить, дивлячись на безлад, хоч могло бути казковим. Ви — просто неперевершені, тому що ніхто окрім вас не зробив цього. Дякую. Хай буде у вас міцне здоров'я, успіх у житті, щастя. Будьте такими завжди!» 
  • Ляна Дитрих: «І так повинно бути, молоді, сильні, розумні! А це є прикладом для наслідування. Так тримати! Дякуємо вам!» 

Ми вирішили розшукати хлопців. У цьому нам допомогла Людмила Коновальчук. Дізнавшись, що їхніх контактів у неї немає, ми надали свої, так як Людмила розповіла, що молоді люди мали дочистити все до кінця. І ось, у вівторок нам зателефонував Євген Шубович. Саме він і організував своїх товаришів до праці. О сьомій ранку вони вже працювали. На жаль, на початок роботи ми не встигли, але все ж поспілкувалися, коли вони вже завершували. Того дня хлопці були не всі, лишень двоє — Євген Шубович та Назар Занюк. Але за досить короткий час (з 7 до 10 години ранку) досить швидко прочистили добрячий шматок території попід Водокачку.

Старі, оброслі та покручені верби просто не впізнати. Вони охайно підрізані. Вулиця посвітліла і водойму стало добре видно.

Всі хлопці, які взимку засукавши рукава зробили добру справу, живуть неподалік. Це Андрій Олішевський, Назар та Захар Занюки, Євген Цимбалюк, Євген Шубович та Нікіта Кармазін. Всім їм від 19 до 24 років. Хтось навчається, хтось уже працює, але всіх їх об’єднала спільна справа — благоустрій біля Водокачки.

— У мене ось там живе бабуся, — каже Євген, показуючи рукою по ту сторону Водокачки (раніше то була вулиця Терешкової, а зараз — Васютинських). — Я до неї постійно ходжу і приємно подивитися, що все почищено та гарно. Можна розгледіти, як лебеді плавають на водоймі, качки.

Виявляється, це вже другий рік хлопці наводять тут порядок. Цього року вони приводили до ладу провулок Лікарняний біля Водокачки та територію біля містка. А минулого року, як сказав Євген, вирубали все від верби високої і до містка. Обабіч містка були густі кущі, які дотягувалися до проїжджої частини дороги. Зараз вони всі вирубані, а гілля охайно складене на купки. Кажуть, люди і досі їм дякують.

►А тут вже удвох, Євген Шубович та Назар Занюк, доробляли справу до кінця. Кажуть, люди і досі їм дякують

— Брали свої пили, сокири, свій бензин, — продовжує Євген. — Було б добре, щоб хтось це гілля ще забрав, наприклад, «Чисте місто», але якщо не забере, це можемо зробити і ми. Для цього, звісно, потрібен транспорт, але…

Спілкуючись з хлопцями далі, попрямували до містка. Перехожий, що йшов з міста, кинув око на купу гілля і сказав: «Добре зробили. Це можна взяти собі пару гілок? На весну буде, щоб підперти розсаду!»

— Тут трохи було небезпечно чистити, гілля було в проводах, — долучається до розмови Назар Занюк. — Але ми це зробили. Тоді щей мороз такий був, сніжило добре. Деякі хлопці ноги замочили, то ми вже втрьох доробляли. Якби ще цей місток полагодили, бо він аварійний — було б ще краще.

 

І справді, скільки вже писали про його стан — поки результату ніякого. Обвалені опори так і лежать біля «кореня» містка. Небезпечно як їздити автівками, так і ходити. Його теж ремонтувати самотужки?

Читайте також:

Як так важко працювати взимку біля моста, то краще в буцегарню

Почали ремонт майбутньої бібліотеки

Тротуари краще розчищені, ніж дороги

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (7)
  • Лілія Бондар

    Дай Боже вам здоров'я та добрих ,гарних
    Вчинків надалі!  Дякую за ваш труд і розуміння!
  • Анна Жук

    Дякуємо, молодці.
  • Наталия

    Дуже дякуємо,   це наше місто і  хочеться бачити  його  затишним. Хлопцям здоров'я , миру, добра!
  • Наталія Антонюк

    Дякуємо!

keyboard_arrow_up