Мер Козятина наклала вето на рішення сесії про звільнення свого заступника і керуючої справами виконкому

Мер Козятина наклала вето на рішення сесії про звільнення свого заступника і керуючої справами  виконкому
  • Нещодавно у Козятині відбулася позачергова 49 сесія міської ради
  • На засіданні керуючу справами виконкому і заступника міського голови Козятина депутати відправили у відставку.
  • Та міський голова наклала на ці рішення вето

Нагадаємо, позачергову 49 сесію скликали на 15 годину четверга, 3 жовтня. Цього разу депутатів у сесійній залі зібралося більш ніж достатньо, тож засідання огласили відкритим.

Серед прийнятих рішень — припинення повноважень керуючої справами виконкому Аліни Тимощук. «За» було 14 обранців. Проти проголосувала тільки міський голова.

Наступним стояло висловлення недовіри та зняття з посади заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Павла Холковського.

Відео дня

Сьогодні, 8 жовтня очільниця Козятинської громади написала пост, у якому йде мова про накладення вето на рішення про звільнення свого заступника та керуючого справами виконкому

— Я, як міський голова наклала вето на рішення сесії міської ради щодо дострокового припинення повноважень мого заступника (єдиного) та керуючого справами виконкому. Вважаю це рішення необґрунтованим та таким, що суперечить законодавству, інтересам нашої громади, особливо в умовах воєнного стану. Звільнення ключових керівників може дестабілізувати роботу міської ради та негативно вплинути на життя кожного з нас. Це два ключових спеціалісти виконкому, інших немає. Я впевнена, що злагоджена робота команди міської ради є запорукою успішного розвитку нашої громади, особливо в такий складний час, — йдеться у дописі

 

З обґрунтуванням рішення можна ознайомитися у відповідному розпорядженні

Довідково

Ве́то (від лат. veto — забороняю) — заборона, яка накладається главою держави на рішення іншого державного органу. В сучасних державах право вето, як правило, надається главі держави щодо законів, які приймає парламент. Право вето має і народ, його прийнято позначати народним вето. У контексті сучасних конституційно-правових трансформацій народне вето слід також розглядати як конституційно-правову форму впливу громадян на прийняття нормативно-правових актів, де ключову роль має не стільки саме проведення відхиляючого референдуму щодо певного нормативно-правового акта, хоча це також має важливе значення, скільки усвідомлення представницьким органом публічної влади реальності скасування його рішення в рамках цієї конституційної процедури[1].

Читайте також:

«Буду презентувати нашу громаду». Єрмолаєва їде у Вашингтон

Трьох депутатів від «Української стратегії Гройсмана» позбавили мандатів у Козятинській міськраді

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (9)
  • UkrainA

    Люди Добрі Позичте до Зарплатні 600грн (5375-4141-3877-3022) Будь Ласка не вистачає на їжу Бережи вас Бог
  • KAD

    Ого,то в нашій двоповерховій мерії покруче,ніж в Верховній раді!!!
    І чого вона прилипла до заступника так,бо знає ,що він знає,бо такий самий !
  • Альбіна Білеуш

    Теж надіюсь що вона піде слідом за ним.
  • Надежда Якимова

    Незамінимих людей не буває.

keyboard_arrow_up