Трьох депутатів від «Української стратегії Гройсмана» позбавили мандатів у Козятинській міськраді

Трьох депутатів від «Української стратегії Гройсмана» позбавили мандатів у Козятинській міськраді
  • Вперше за час роботи Козятинської міської ради восьмого скликання відкликали трьох представників «Української стратегії Гройсмана» і вже представили нових.
  • За збігом обставин, перед тим, як визначили нових депутатів, змінилося ще й керівництво територіальної виборчої комісії.
  • Розповідаємо, хто вибув, а хто зайшов у раду

У липні ми повідомляли, що у депутатському корпусі вже вшосте можуть статися зміни. На конференції обласного осередку партії «Українська стратегії Гройсмана» вирішили ініціювати відкликання п’яти депутатів Козятинської міської ради: Тетяни Костюк, Олександри Пилипюк, Артема Ольхом'яка, Лесі Кравчук та Тетяни Римші.

Минуло майже два місяці і 29 серпня колишня секретар Козятинської міської ради і на той момент чинна депутатка від «Української стратегії Гройсмана» Тетяна Римша написала на своїй Фейсбук-сторінці, що її та ще чотирьох колег по фракції відкликали з Козятинської міської ради. Допис почали коментувати. Та згодом замість тексту з’явилася картинка із написом «Якщо Бог з тобою, яка різниця, хто проти тебе».

Відео дня

Втім все, що потрапляє в мережу інтернет, ніколи вже безслідно не зникає, тож цитуємо частину допису, який опублікувала Тетяна Римша на своїй сторінці 29 серпня:

«Сьогодні відбувся позачерговий зʼїзд партії «Українська Стратегія Гройсмана». На зʼїзді були виключені з депутатів Козятинської міської ради Леся Кравчук, Тетяна Костюк, Артем Ольхомʼяк, Олександра Пилипюк, Тетяна Римша. Депутати були виключені в звʼязку з тим, що пішли в розріз з лінією партії. Допитувались, що таке лінія партії, пояснити не могли, мабуть, боялись публічно сказати: «За те, що не хочемо голосувати і підтримувати зняття міського голови».

Посилатися виключно на допис, із якого забрали текст, ми не могли, позаяк перед тим, як стверджувати, що депутатів дійсно позбавили мандатів, потрібно було перевірити інформацію. Копії рішення, прийнятого на позачерговому з’їзді партії, який би підтвердив чи спростовува факт відкликання депутатів Козятинської міської ради, у нас не було. Тож у понеділок, 9 вересня ми пробували зв’язатися із головою територіальної виборчої комісії, втім виявилося, що в ТВК змінився очільник. Ним став Ілля Людвік, хоча за даними аналітичної системи YouControl, станом на 9 вересня головою Козятинської міської територіальної виборчої комісії у державних реєстрах була вказана ще Наталія Заєць, яка очолювала ТВК попередні роки.

Припускаємо, що Ілля Людвік працював у «Дирекції парків та дозвілля». Це комунальне підприємство Вінницької міської ради. Прізвище та ім’я «Ілля Людвік» вказано на архівній сторінці структури комунального підприємства на сайті Вінницької міської ради за жовтень 2022 року.

А також заступник директора з адміністративно-господарської роботи «Дирекції парків та дозвілля територіальної громади» на ім’я Ілля Людвік давав коментарі інтернет-виданню Vinnitsa.info із приводу роботи атракціонів у Центральному парку Вінниці у травні 2023-го.

Із власних джерел нам стало відомо, що станом на понеділок, 9 вересня засідання територіальної виборчої комісії, на якому мали оголосити про відкликання депутатів «Української стратегії Гройсмана» за народною ініціативою, ще не відбулося. Нам вдалося знайти контакти Іллі Людвіка і наступного дня, у вівторок, 10 вересня ми зателефонували до нового голови Козятинської міської територіальної виборчої комісії. Сказали, що хочемо дізнатися інформацію, чи справді відкликали за народною ініціативою депутатів Козятинської міської ради від «Української стратегії Гройсмана».

— Я зараз в дорозі, мені зараз не зручно говорити, — відповів Ілля Людвік, щойно почув, із якого приводу ми телефонуємо. 

На запитання, коли буде зручно розмовляти, голова територіальної виборчої комісії відповів, що впродовж дня буде зайнятий і зможе говорити тільки наступного дня орієнтовно о 10-11 годині ранку і перепитав, яке видання ми представляємо.

Того ж дня, 10 вересня мала відбутися позачергова сесія Козятинської міської ради, яка зірвалася через неявку більшості обранців. І на цьому засіданні Тетяна Римша, Леся Кравчук, Олександра Пилипюк та Тетяна Костюк були присутні. Хоча, враховуючи вищезгаданий допис Тетяни Римші, вони вже мали б бути відкликані.

У середу, 11 вересня об 11:18 ми зателефонували до Іллі Людвіка, однак він не взяв слухавку. За годину, о 12:06 ми спробували знову та результат той самий — спершу сигнали гудків, а потім виклик завершився. Пробували ми додзвонитися до нового голови ТВК і в четвер, 12 вересня о 12:12, однак і ця спроба сконтактувати була невдалою — на дзвінок він не відповів. А вже за три години відбулася позачергова 48 сесія, під час якої стало очевидно, що депутатів від «Української стратегії Гройсмана» все таки відкликали. Адже на засіданні представили нових обранців. Тетяну Римшу у сесійній залі замінив Олександр Польовий, Лесю Кравчук — Інна Лозінська, а Олександру Пилипюк — В’ячеслав Кучер.

Чи позбавили мандату Артема Ольхом’яка та Тетяну Костюк — стане відомо згодом. Ми слідкуватимемо за подальшим розвитком ситуації.

 

Читайте також:

Тетяну Єрмолаєву хотіли зняти з посади міського голови Козятина, але забракло одного голосу

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (8)
  • Валя Олейнічук

    У Козятині став бардак при пані Єрмолаєва! Люди ,де дівся Пузир,людина молода,правив Правильно,а ця мер ,робить наше місто на село,і це капітально!!! Я Вам друзі дам приклад,прийшла я до Мера,і кажу,у мене чоловік больний,виписки існують,я на 3 групі інвалідність,я працюю доглядальниця,мені 52, чоловіку 69 ,мій син на війні,танкист,у сина сім'я,( гонука боліє ацетоном,невістка було онко.) А тепер я попросила поміч чоловіку- А Пані Мер мені сказала,що у мене є Син і у нього велика зарплата,Хай Він Вам помагає,пройшло 3 місяці,і чоловіку прийшло від Пані Мер 3000.У мого чоловіка 2 мікро інсультах,а зараз щей найшли онко,но не знаєм чи зло.к.чи ні.Дякую що прочитали,бо це крик душі.
  • ЗОЯ

    Ці.нажилися.прийдуть.другі.наживатися.падли
  • Alexandr

    Одна морда краще другої
  • Denis

    за збігом обставин... Ой я вас прошу...
    Одні уроди позбавляють інших уродів мандатів.
    А щоб вас всіх підняло і гепнуло!

keyboard_arrow_up