Керуючу справами виконкому і заступника міського голови Козятина відправили у відставку

Керуючу справами виконкому і заступника міського голови Козятина відправили у відставку
  • Такої кількості депутатів сесійна зала не бачила вже давно — аж 20 обранців прийшли на позачергову 49 сесію.
  • Депутати бойкотували порядок денний, який представила міський голова.
  • А одна з обраниць вирішила відмовитися від мандату

Позачергову 49 сесію скликали на 15 годину четверга, 3 жовтня. Цього разу депутатів у сесійній залі зібралося більш ніж достатньо, тож засідання огласили відкритим. Готували 41 питання. Зокрема, розроблення детального плану для будівництва вітрової станції та розташування індустріального парку в Козятинській громаді.

Міський голова попросила включити до порядку денного ще декілька питань: 

внесення змін до програми духовного відродження Козятинської громади, щоб відділ культури мав змогу використати виділені їм кошти на бібліотеку та інші заходи, прийняти з обласного бюджету 1,5 мільйона гривень і довиділити з міського 500 тисяч для облаштування кабінету захисту України.

Відео дня

Порядок денний прийняли за основу, однак коли перейшли до голосування пультами, лише п’ятеро обранців проголосували «за». Взяв слово Євгеній Малащук, депутат від «Слуги народу».

— Враховуючи те, що черговий раз міським головою було порушено регламент, менше ніж за добу було повідомлено депутатів про те, який буде порядок денний, враховуючи те, що було проігноровано звернення третини депутатського корпусу, в якому були підняті земельні питання громади, яким вже майже рік і ви їх чомусь не вносите, враховуючи те, що ви не дали зібратися робочій групі, яка б мала дати висновок по фінансуванню військових частин, яка мала відбутися сьогодні на 15:00, а вона не відбулася в зв‘язку з тим, що ви на цей час призначили сесію, депутати не зовсім погоджуються з вашим порядком денним і пропонують свій, — сказав Малащук.

Депутат зачитав новий порядок денний, який запропонували до розгляду:

новий склад постійних комісій Козятинської міської ради;

затвердження двох техдокументацій із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі та передачу у власність громадянам земельних ділянок;

дострокове припинення повноважень керуючої справами виконкому, начальника організаційного відділу Аліни Тимощук та звільнення її з зайнятої посади;

висловлення недовіри заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Павлу Холковському та звільнення з займаної посади;

участь у конкурсі Вінницької обласної ради;

розподіл коштів від перевиконання бюджету.

Тетяна Єрмолаєва сказала, що не порушила регламенту роботи ради. Секретар міської ради Ірина Репало повідомила, що надійшла заява від депутатки «Батьківщини» Наталії Максимчук про дострокове складання повноважень, яку неохідно розглянути на сесії. Тож вирішили включити ще й це питання. Новий порядок денний, який зачитав Євгеній Малащук, прийняли і перейшли до його розгляду.

Першим внесли зміни до постійного складу депутатських комісій. Для того, щоб комісії змогли провели засідання, оголосили перерву в засіданні сесії на 30 хвилин. Комісія законності, яка мала розглядати заяву депутатки Наталії Максимчук, вирішила провести закрите засідання, тому журналістів попросили покинути сесійну залу.

Коли засідання комісій завершилися, сесія продовжилася. Депутати прийняли два земельні питання, дострокове припинення повноважень депутатки від «Батьківщини» Наталії Максимчук і без жодних обговорень перейшли до питання, яке стосувалося припинення повноважень керуючої справами виконкому Аліни Тимощук. Нагадаємо, опозиційна більшість вимагала її відставки ще минулого року, однак до цього часу зняти керуючу справами виконкому не вдавалося — коли питання ставили на голосування торік, воно не набрало потрібної кількості голосів. Цьогож разу голосів вистачило — «за» було 14 обранців. Проти проголосувала тільки міський голова.

Наступним на порядку денному стояло висловлення недовіри та зняття з посади заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Павла Холковського.

— Хочу нагадати депутатам, що у мене один заступник, не чотири, і не п’ять, — зауважила Тетяна Єрмолаєва.

— Ви впораєтесь, — сказав на це депутат від «Європейської солідарності» Олександр Євтушок.

Рішення прийняли — Палва Холковського відправили у відставку, як і Аліну Тимощук.

За тим депутати прийняли рішення про участь у конкурсі Вінницької обласної ради, завдяки якому бойовий підрозділ, де служить козятинчанин, отримає фінансування. Депутат Вінницької обласної ради від «Європейської солідарності» Ірина Колесник вручила Тетяні Єрмолаєвій диплом про те, що Козятинська громада виграла конкурс.

Після цього обранці перейшли до розподілу коштів від перевиконання бюджету. Начальник фінансового управління Галина Поліщук повідомила, що перевиконання по загальному фонду бюджету становить 23,2 мільйона гривень, однак розподілити пропонують 11,1 мільйона. Зокрема, на співфінансування обласного бюджету для придання двох шкільних автобусів запропонували виділити 2,9 мільйонів, на капремонт санвузлів Козятинської ЦРЛ — 641 тисячу, на капремонт системи вентиляції лікарні 3,1 мільйона, на матеріали для ремонту реабілітаційного відділення 2,9 мільйонів. Рішення прийняли.

Розподілили і частину залишку бюджетних коштів, який наразі становить 58 мільйонів. Зокрема, на держбюджет для фінансування військових частин передали 2,7 мільйона гривень, на лікування поранених 865 тисяч, на матеріальну допомогу на багатовартісне лікування 700 тисяч, на матеріальну допомогу почесним громадянам 560 тисяч, ще 200 тисяч на допомогу козятинчанці, яка лікується від раку, 855 тисяч на зарплати працівникам терцентру і кошти до Дня працівника соціальної сфери.

Також внесли зміни до бюджету. Зокрема, 31 тисячу передбачили на виплату стипендій обдарованим учням і відзначення найкращих вчителів, а на капремонт туалету Козятинської ЦРЛ передбачили 637 тисяч. І внесли зміни до усіх відповідних програм, щоб виділені кошти змогли використати.

У залі були представники компаній, які мають ставити в Козятинській громаді батареї і вітряки, а також індустріальний парк. Для цього їм потрібно було, щоб депутати дозволили розробити детальний план території. Ці питання були в порядку денному, який забойкотували обранці. Депутати заслухали представників компаній, після чого міський голова попросила розглянути питання, пов’язані з ними. Але обранці відмовилися.

— Порядок денний вичерпано, — наполягав депутат Олександр Євтушок.

Відтак засідання позачергової 49 сесії закрили.

 

Читайте також:

«Буду презентувати нашу громаду». Єрмолаєва їде у Вашингтон

Трьох депутатів від «Української стратегії Гройсмана» позбавили мандатів у Козятинській міськраді

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Алёна Дьяченко

    Я не розумію чому не дають працювати тим людям які хочуть щось створювати в громаді (я маю на увазі ті вітряки)а не руйнувати (як у нас вже зруйновано більшість підприємств) Це ж як мінімум нові робочі місця. Може хтось простими словами це пояснити?
  • Геннадий Ткачук

    Некомпетентність цієї місцевої влади ТГ зашкалює .49 позачергова сесія ,а чого не чергова ?Поясняю,бо на чергову всі рішення проходять обговорення і погодження в відповідних депутатських комісіях .Це і є місцева демократія .Але коли у влади  піночет ,він думає що пропехне всі вигідні для нього рішення без погоджень комісій і призначає позачергову сесію .Але схоже час піночета стікає з тією великою швидкістю ,в яку вона і мчить з початку своєї каденції .Яку я в грудні 20 року назвав «під укіс «

keyboard_arrow_up