«Ніхто нам сміття не привіз з іншого села, все наше. Як можна так засмічувати річку?»

«Ніхто нам сміття не привіз з іншого села, все наше. Як можна так засмічувати річку?»
  • Минулого тижня на греблі ставка, що в народі знають, як «канал» зустрілися жінки двох сімей.
  • Вони поговорили про те, про се і звернули увагу, що вже пора прибирати в опусті за греблею.
  • Знов все заросло і сміття багато. Вирішили, що треба зібратися селом, вирізати порослі і прибрати сміття.

Вирішили і зробили. В минулий четвер, озброївшись ланцюговими бензо та пилками на акумуляторі, гачками для збору сміття і мішками, громада Іванковець вийшла на прибирання території. Щоправда, те, що вийшла громада, мабуть трохи гучно сказано. Адже вийшли наводити лад біля ставка родини Заїчків, Мотронюків, Іванюти Тучаків та Пирогови.

Як виникла ідея з прибиранням території нам розповіла пані Ольга.

Відео дня

— Ми виходимо на прибирання території кожного року. Ідея ця не нова. Чому цього разу вирішили біля греблі прибрати, бо то ворота до центру села і там з’явилися найбільші порослі і багато зібралося сміття. Я нагадала дівчатам чи йдем на суботник і вони мене підтримали.

Найбільше привертав до себе увагу Юрасик Мотронюк. Хлопчику сім років, а може ще й не має, а власний мішок з сміттям він наповнив. Під кінець роботи Юрчик був не небагатослівним, бо втомився.

Дорослі чоловіки розчищали порослі, підчищали дерева. Жінки спиляне гілля зносили на купи, а при вільному доступі до ланцюгової пили на акумуляторі були не проти перевірити, як працює та чудо техніка в дії. Лесі та Ользі працювати з пилкою сподобалось, як зазначили вони, пилка легка за вагою та в управлінні, її робота просто мелодійна.

Оцінили свою роботу учасники заходу самі.

— Почистили трохи зарослі. Може щось трохи не так зробили, але зробили як вийшло. Сміття зібрали дуже багато і в основному речі дитячого вжитку. Комбінезони, памперси і так різний дитячий непотріб. Ніхто нам сміття не привіз з іншого села, все наше. Соромно, що окремі наші земляки такі безвідповідальні. Як можна засмічувати річку, навіть не знаємо, — приблизно десь так сказали вони.

Ще ми запитали у самих активних людей села чи мають вони ще плани в наведенні порядку цього року?

— По можливості будемо робити, на що в громади буде попит. Нам більше хотілося б попросити сельчан не викидати сміття, куди попало. Українська приказка дає чітку відповідь «Чисто не там, де часто метуть, а чисто там, де не смітять». Крім нас, сельчан, чисто в селі ніхто не зробить. Наперед загадувати не будемо, є бажання прибрати біля будинку культури. Це ми визначимось після того, як запораємо городи. Весною день в селі тиждень місто кормить. Пам’ятаємо, що у нас є ще ЗСУ.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Irina Prisyazhnyuk

    Із RIA-Козятин – Мене щойно визнали одним із топових прихильників! 🎉
    Тому,з цієї нагоди,хочу попросити усіх небайдужих козятинчан доєднатися до збору коштів на підрозділ мого брата,які працюють на кавунському напрямку💪💪💪
    Ціна питання 164000₴
    Моя банка,для прискорення збору на 50к₴
    Номер банки-5375411213376317

    https://send.monobank.ua/jar/2zNggU1mve
    5355571112339742-номер карти загального збору
    Друзі‼️Ваші 10₴ рухають збір до закриття💪💪💪
    Віримо в ЗСУ та НАШУ ПЕРЕМОГУ💪💪💪

keyboard_arrow_up