Лотерея з призами, дитячий день і не тільки: що готують на День міста

Лотерея з призами, дитячий день і не тільки: що готують на День міста
Торік напередодні Дня міста для молоді влаштували кінопоказ у «клітці». Під відкритим небом юні козятинчани дивилися аніме
  • Вже за два тижні ми відзначатимемо 149 років від дня заснування Козятина.
  • Масштабних святкувань цьогоріч не буде, адже повномасштабна війна триває, втім на козятинчан чекає чимало цікавого.
  • Які заходи планують провести на День міста і коли саме ми будемо святкувати — дізнавалися наші журналісти

Офіційною датою заснування Козятина вважається 7 липня. Саме у той день 1874 року ми отримали статус містечка завдяки клопотанню місцевого поміщика Мар’яна Лехно-Васютинського. Втім День міста ми зазвичай святкуємо не саме 7 липня, а на вихідних, які припадають на другий тиждень липня. Основний масив заходів припадає саме на суботу та неділю.

Минулого року, коли Козятину виповнилося 148, гучних святкувань, до яких ми звикли, у місті не влаштовували. Напередодні самого Дня міста для дітей організували невеликий захід у міському сквері. Центр дитячої та юнацької творчості провів для малечі конкурси, розваги, а також влаштували виставку дитячих робіт під відкритим небом. Для молоді у «клітці» організували показ аніме «Віднесені привидами» і виступ місцевого рок-гурту «Кавеен». У Музеї історії міста презентували виставку про видатних козятинців, які стали відомими на всю Україну. У неділю провели невеликий концерт на площі, в якому взяли участь місцеві виконавці. Його транслювали в онлайн-режимі. Додамо, що жоден із цих заходів, окрім кінопоказу під відкритим небом і відкриття виставки, заздалегідь не анонсували. Усе з метою безпеки.

Подарунок для козятинчан на минулорічний День міста зробив також гурт «Draft». Хлопці зіграли благодійний концерт в одному із закладів у середмісті Козятина. Але цей захід відбувся не в рамках загальноміських святкувань

Відео дня

Цьогоріч нашому місту виповниться 149 років. День міста припадає на 8 липня. Чи готують для козятинчан святкову програму — запитали ми у відділі культури. Як повідомила нам Світлана Рибінська, начальниця відділу культури Козятинської міської ради, заходи готують. І цьогоріч не тільки для дітей.

Опитування

Будете святкувати День міста?

— Заходи до Дня міста у нас будуть у п’ятницю, 7 липня і суботу, 8 липня, — розповідає Світлана Рибінська. — Вони матимуть виключно патріотичне спрямування. Жодних народних гулянь і великих розваг не буде. Будуть патріотичні та пізнавальні заходи. На п’ятницю ми плануємо зробити дитячий день. Будуть дитячі розваги і завдання, квести, концерти, ярмарок-продаж на ЗСУ. Субота буде більш сімейний, патріотичний день. У нас буде і концерт, і лотерея. Всі кошти від продажу лотереї спрямують на Збройні сили України. Призи будуть хороші, тому лотерею варто купувати. Найголовніше те, що ми хочемо зробити свято в місті, але не для розваги, а для того, щоб відчути, що ми Україна, Козятин — це Україна, ми — патріоти своєї держави.

На відміну від минулого року, цьогорічні заходи до Дня міста швидше за все проанонсують, якщо не заздалегідь, то принаймні за день-два до їх проведення. Адже хочуть, аби люди прийшли на заходи і долучилися до збору коштів на армію. Запитали ми також, хто виступатиме на концерті. Адже попередні роки була практика запрошувати на День міста народних артистів та відомі гурти з інших міст.

— На концерт запрошувати з інших міст ми нікого не будемо, тому що проплатити захід такого формату зараз проблематично, кошти на це не передбачені, — каже Світлана Рибінська. — Будуть наші артисти. Хотілося б підняти людський дух і закцентувати увагу на тому, що війна ще не закінчилася. Ми маємо думати про допомогу ЗСУ. Ми ще не святкуємо перемогу, до неї ще, на жаль, трохи треба.

 

Читайте також:

Душевно та патріотично. Фото-відео репортаж з благодійного концерту у селі Козятин

Драйвово та енергійно. Колектив черлідерів «LevelUp» дав звітний концерт

Робили птахів перемоги, надували повітряні кульки та розважалися

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Надежда Школьная

    День рідного міста - це значна подія в серцях козятинчан і в моєму також. Думаю, буде душевно, патріотично, адже у

    Козятині багато креативних, творчих колективів та і просто славних артистичних людй

keyboard_arrow_up