«Ходили і «збивали» по 300 гривень»

«Ходили і «збивали» по 300 гривень»
Газовики ходили 22 лютого по селі Козятин і пропонували послуги технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання за 300 гривень
  • Пильність. Днями дії працівників вінницької філії «Газмереж України» викликали у мешканців села Козятин чимало підозр та обурень. Їздили вони не на службовому авто, збирали гроші на «картку з гаманця» і видавали договора без відповідних штампів
  • Як це прокоментували у «Газмережах»?

До редакції газети «RIA-Козятин» звернулися жителі громади із проханням  розібратися, що це за дивні газовики ходили днями у селі Козятин. У повідомленні, яке надіслали на нашу сторінку в Інстаграм, Олександр написав, що працівники газової служби ходили і «збивали» з пенсіонерів по 300 гривень. Свої дії вони аргументували тим, що ці кошти підуть на річне страхування. Запевняли, що при виклику чи будь-якій поломці, ремонт буде безкоштовним.

Дії газовиків викликали чимало підозр

За словами Олександра, дії газовиків викликали чимало підозр, хоч люди їм і платили, і отримували договір сервісного обслуговування системи газопостачання та обладнання побутового споживача, який викликав у людей чимало підозр.

«В цій ситуації є багато «але», — пише Олександр. — По-перше, як можна вірити товариству з обмеженою відповідальністю. По-друге, пункт 8.1, який протирічить тому, що під час війни вони можуть відмовитись, чи може в них до цих пір АТО, або, прости Господи, спецоперація. По-третє, це картка фізичної особи, не товариства чи організації, яку просто дістали з гаманця зі словами: «Вона нормальна, можна на неї кидати». По-четверте, дані особи пересувались не на службовому авто, а на старих «Жигулях» темно-синього кольору. Не вказали жодного номера телефону організації, окрім того, що був написаний від руки ручкою співробітника. Хоча, наскільки я знаю, це договір, документ, а не чернетка для запису. Ще одне — бланки вже були з підписами, підготовлені… Кошти приймалися самі, розрахунок відбувався на місці. А ще, їм було все одно, на кого писати цей акт, хай ти навіть не власник і не прописаний. Жодної печатки».

Відео дня

Газовики були 22 лютого на вулиці Подільській. Олександр був свідком. До вищеперерахованого він додав — чув, як сусідка бігала і гроші позичала. А вона пенсіонер, як і половина вулиці. Каже, що перед тим, як давати гроші, договору ніхто не читав.

Як це коментують у вінницькій філії «Газмереж»

Що ж це були за походеньки такі, які «наробили шуму» серед людей — прокоментувала начальник пресцентру Вінницької філії ТОВ «Газорозподільні мережі України» Лариса Логінова. Виявляється, то і справді були працівники Газмереж. 22 лютого вони здійснювали надання на договірних засадах послуг технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання споживачам села Козятин. Інформацію про гроші «на картку з гаманця» вона спростувала і додала — оплата послуг здійснюється виключно у безготівковому порядку шляхом сплати коштів за реквізитами надавача послуг, вказаними у договорі.

— Належний технічний стан внутрішньобудинкових газових мереж (від точки приєднання будинку чи квартири) та газових приладів, їх технічне обслуговування та ремонт згідно з вимогами законодавства мають забезпечити власники нерухомості. Для цього вони мають укласти договір з оператором газорозподільної системи або іншим суб’єктом господарювання, який має право на виконання таких робіт, — коментує Лариса Логінова. — Від цього залежить безпека газопостачання та готовність газових мереж будинків до надання послуг із розподілу та постачання природного газу.

Відсутність регулярного технічного обслуговування призводить до погіршення стану мереж будинку, втрати надійності та безпечності. Відповідно до Правил безпеки систем газопостачання є підставою для припинення розподілу природного газу на об’єкт. 

За словами речниці «Вінницягазу», послуга передбачає фахове обстеження внутрішнього газопроводу та запірної арматури будинку/квартири від точки приєднання будинку до газорозподільної системи до газових приладів споживача. При цьому здійснюється перевірка системи на щільність, герметичність з’єднань газопроводів і газового обладнання, усунення виявлених витоків газу, заміна герметизуючих матеріалів, перевірка справності та змащування кранів та різьбових з’єднань.

— Вартість таких робіт становить 300 гривень, — додає Лариса Логінова. — При необхідності здійснення ремонту мереж, заміни складових або окремих ділянок газопроводу виконуються за додаткову плату зі складанням відповідного додаткового договору. Оплата послуг здійснюється виключно у безготівковому порядку шляхом сплати коштів за реквізитами надавача послуг, вказаними у договорі. Вінницька філія ТОВ «Газорозподільні мережі України» має необхідний досвід, персонал та обладнання, виконує увесь спектр послуг, пов’язаних з обслуговуванням мереж та газових приладів,  роботи будь-якого рівня складності. 

Наостанок пані Лариса додала — замовити послугу з комплексного обслуговування газових мереж та приладів від Вінницької філії ТОВ «Газорозподільні мережі України»  можна у найближчому центрі обслуговування клієнтів за адресою: м. Козятин, вул. Героїв Майдану, 33/4. За додатковою інформацією звертайтесь до контакт-центру за тел.: 066-300-2-888; 098-300-2-888; 093-300-2-888.

Читайте також:

Третя платіжка за газ: скільки будемо платити

Нові пільги на комунальні платежі: хто отримає знижку -50%

Знижка на комуналку для багатодітних сімей. Як подати заявку

У Вінницьких «Газмережах» пояснили, якою буде плата за розподіл газу у 2024 році

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Наталья Исакова

    Ще два роки назад людей змушували таке підписати і заплатити. Але жодного заявленого обслуговування не проводилось у тих,хто заплатив((  То що то за побори такі?!
  • Ирина Глущенко

    Вже відкрито оббирають, а народ дає свою згоду
  • Ольга Кондратюк

    Це жах, обирають як можуть
  • Елена Стецюк

    Цікаво скільки "карасів" зловили на цю наживку?

keyboard_arrow_up