Козятинщина в лідерах: про рівень захворюваності на грип та ГРВІ

Козятинщина в лідерах: про рівень захворюваності на грип та ГРВІ

В умовах напруженої епідеміологічної ситуації на Вінниччині на постійній основі проводять моніторинг стану захворюваності на грип та ГРВІ. Наразі рівень інтенсивності захворюваності на ці хвороби в області оцінюється як низький.

На 21-му тижні поточного року захворюваність на грип та ГРВІ склала 335,9 випадків на 100 тис. нас. Даний показник є на 40,6 % нижчим базового рівня. Протягом зазначеного тижня до медиків за допомогою звернулося 5167 осіб, серед них 56,2% – діти.  Госпіталізації потребувало 172 особи, з них 79 дітей. В області не було зареєстровано жодного летального випадку.  

Найвищі рівні захворюваності на грип та ГРВІ реєструвались у Вінниці, Ладижині, а також у Барському, Козятинському та Томашпільському районах.

Як відрізнити грип від ГРВІ

Початок хвороби та температура

Грип: різкий початок хвороби, температура швидко росте та піднімається до 38 С° і вище.

Відео дня

ГРВІ: стан погіршується поступово, температура росте повільно і зазвичай не надто висока – 37-37,5 С°.

Симптоми інтоксикації

Грип: різкий озноб, рясне потовиділення, головний біль, запаморочення, ломота у м‘язах та суглобах.

ГРВІ: загальний стан страждає не так сильно. Відчувається загальна слабкість.

Нежить та біль у горлі

Грип:

  • Нежить, як правило, не турбує, але є невеличка закладеність носа, яка з’являється на другий день хвороби.
  • Кашель починається різко, на другу добу, і він досить болісний. Відчувається дискомфорт у грудній клітині й по ходу трахеї.
  • Сильне чхання.

ГРВІ:

  • Сильний нежить та біль у горлі.
  • Кашель сухий, проявляється в перші дні.
  • Чхання, зазвичай, немає.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:39 У нашому районі під час вибуху загинули двоє хлопців. Попередньо здетонувала граната 15:34 Молодий Герой, чиє життя забрала війна: Сьогодні друга річниця загибелі Артема Лавровського play_circle_filled photo_camera 14:27 Пожежа в Махнівці: полум’я знищило дах будинку та речі домашнього вжитку 13:28 Козятинські поліцейські взяли в руки пилки, сокири та коси і розчистили хащі попід Водокачку photo_camera Від читача 17:26 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 12:11 Загиблі та руйнування: наслідки чергового дня російської агресії проти України 11:10 У Чистий четвер разом із матусями писали писанки photo_camera 10:19 Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 09:07 Цей день в історії, 3 травня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 21:26 У Козятинській громаді переселенцям роздавали постільну білизну, подушки, кухонний набір photo_camera 19:00 Кататимуть на байках, гратимуть рок і збиратимуть гроші на ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up