Каталися з байкерами і вигравали призи: День міста–2023

Каталися з байкерами і вигравали призи: День міста–2023
  • До 149 річниці Козятина відбувся не лише благодійний концерт.
  • Байкери з різних міст провели мотопробіг, на якому зібрали понад 5 тисяч гривень.
  • А гості свята взяли участь в лотереї з крутими подарунками

Благодійний концерт гурту «Draft», приурочений до 149 річниці від Дня народження Козятина, був увечері. Але вдень козятинчани та гості міста також не нудьгували. Чимала черга зібралася в парку біля столика з лотерейними квитками. Кожен сам обирає собі номер і дає 50 гривень за квиток. Усі кошти з продажу підуть на благодійність. Поруч козятинчан частують запашною грузинською випічкою. А головний спонсор концерту безкоштовно пригощає усіх охочих лимонадом.

По інший бік алеї оформили міні-виставку «Дім. Земля. Рідний край». Це світлини, які зняв козятинський фотограф Антон Черняк. Директорка музею історії міста Лілія Макаревич знайомить з його роботами усіх, хто підходить подивитися фото.

Відео дня

На годиннику 16-та і починається одна із найяскравіших частин розважальної програми — мотопробіг. Залізні коні прикрашені прапором України та рідного Козятина, дехто з байкерів пов’язав жовто-блакитний стяг ще й на плечі. Пробіг стартує від парку. Із метою заходів безпеки колону супроводжує поліцейська автівка. Байкери проїжджають вулицями міста, повертаються назад до парку і катають усіх охочих. Єдина умова — благодійний внесок.

Найбільше козятинчан на своїх залізних конях прокатали Анастасія Мельничук, Владислав Борисюк та Андрій Шафранський. А найбільший донат на мотопробіг зробив Микола Грузденко — чоловік дав 500 гривень. Спільнота байкерів вдячна усім, хто долучився до акції і тим самим наблизив нашу перемогу, адже зібрані на мотопробігу кошти також підуть на ЗСУ.

За дві години продаж лотерейних квитків завершується. Перед імпровізованою сценою виносять стіл та барабан із номерами. Ведуча заходу Лариса Ромасько пропонує глядачам долучитися до розіграшу.

— Хто підніме швидко руку, той і буде витягувати сьогодні квитки, — каже ведуча.

Найпрудкішим виявився Павло. Лариса Ромасько кличе хлопчика до себе і пояснює, що робити. У барабані квитки двох кольорів: зелені — дорослі, жовті — дитячі. Помічниця Даша показує приз, а Паша має витягнути лотерейний квиток. Перший приз — навушники. Паша дістає з барабану номер 38. Це саме той квиток, який придбав хлопчик. Тож він стає щасливим володарем першого подарунку. Трохи згодом Павла замінила Ліза. На День міста вона прийшла із жовто-блакитним прапором на плечах.

У перервах між розіграшами співали вихованки Тетяни Фабіцької. Іванка Астахова заїхала прямісінько до скверу на байку. Виступили також вокальний колектив «Dreamers» і Даша Повар. Дівчата гарно співали, попри те, що були неабиякі труднощі з апаратурою — у мікрофонів постійно зникав звук. І ця проблема була не лише у юних співачок — ведуча заходу Лариса Ромасько теж мусила попросити інший мікрофон.

Володарями призів стали не лише козятинчани — вигравали також і гості нашого міста. У лотереї розігрували павербанки, подарункові сертифікати від інтернет-провайдера, в магазини та кафе, при чому на доволі кругленькі суми — 500, 700, 1500 гривень, іграшки, пазли, сертифікати на дитячі розваги, футболку з логотипом гурту «Draft» і навіть електросамокат. Додамо, що усі призи надали спонсори безкоштовно.

Зібрали більше 50 тисяч

Впродовж благодійних заходів, які відбулися в рамках відзначення Дня міста, вдалося зібрати 54 168 гривень. Найбільше козятинчани задонатили під час ярмарку-продажу «З Україною в серці», який відбувся у п’ятницю, 7 липня — понад 28 тисяч гривень. За продаж лотерейних квитків вдалося виручити 15 723 гривні. Байкери на мотопробігу зібрали 5 343 гривні. А на концерті гурту «Draft» кинули в скриньки 4 982 гривні. Усі кошти спрямують на потреби для наших захисників.

Відео мотопробігу дивіться на нашому інстаграм-каналі

 

Читайте також:

Співали про лютий Козятин і напустили диму: День міста-2023

Робили безкоштовний аква-грим і ласували смаколиками

Вдягали бронежилети і вчилися гасити пожежу: до Дня міста для дітей влаштували квест

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up