Прозора зупинка тепер не зовсім прозора

Прозора зупинка тепер не зовсім прозора
  • Пам’ятаєте, ми розповідали, що деякі прозорі зупинки у Козятині потребують ремонту?
  • Одну з них вже полагодили.
  • Та виявилося, що клопотів не поменшало — ще один зупиночний павільйон доведеться приводити до ладу. Деталі у нашій публікації

Якщо ви були в інших мікрорайонах міста, то знаєте, що цивілізація є не лише у центрі Козятина. Наприклад, на провулку Василя Пирогова (колишній Першотравневий) і на шматочку вулиці Олександра Кобелєва (колишня Валдаївська) пішохідні доріжки виглядають значно акуратніше, ніж десятки тротуарів навіть у центрі. Все тому, що їх облаштували бруківкою. Розвиток дійшов і до місць посадки та висадки пасажирів громадського транспорту, адже на деяких зупинках у нас стоять сучасні павільйони, які можна побачити у великих містах, таких, як Львів чи Вінниця. Та проблема в тому, що козятинчани цю цивілізацію часом псують.

Один із таких яскравих прикладів — прозора зупинка біля ліцею №5. Ще восени минулого року ми помітили, що дві скляні панелі у павільйоні відсутні, а лавочка позбулася половини щаблів. Зупинку не зачіпали пів року, а навесні 2023-го вирішили полагодити — відповідну угоду уклало Управління житлово-комунального господарства. Коли ми написали про це на нашому сайті, один із читачів зауважив у коментарях, що те, у якому стані зупинка — «заслуга» місцевого мешканця. Мовляв, хтось із тих, хто живе на ПРБ, постарався і зламав панелі.

Днями ми побували у мікрорайоні ПРБ і помітили, що зупинка біля ліцею №5 виглядає як нова копійка. Лавочку не просто відремонтували. Поруч поставили ще одну. І не яку-небудь, аби щось було, а в аналогічному стилі. Адже лавки на прозорих зупинках мають свою родзинку — на металевих деталях, якими вони кріпляться до конструкції, викувано «Козятин». 

Відео дня

Полагодили і сам павільйон, однак цього разу скляні панелі вже не ставили. Одну з двох частин скла, які вціліли, пересунули до краю, а між двома скляними панелями поставили металеві. На них каліграфічними літерами викували «Зупинка 5 школа. Вулиця Григорія Сковороди». Зауважимо, що поки це єдина в Козятині прозора зупинка, на якій вказана назва цієї зупинки і навіть вулиця. Тоді як раніше там було просто скло з написом «Vinnitsa City» і символом нашого обласного центру — водонапірною вежею на Європейській площі.

Через те, що замість скляних деталей встановили металеві, прозора зупинка тепер виглядає зовсім інакше. Та, можливо, для нашого міста це найоптимальніше рішення — металеву частину конструкції вже не виламає ніхто. Щоправда, з часом метал може поїсти корозія, якщо за ним будуть неправильно доглядати, та маємо надію, що цього не станеться і зупинка на ПРБ прослужить ще довго.

Ремонт зупинки біля ліцею №5 обійшовся нашій скарбниці в 23,5 тисячі гривень. Полагодити мають ще й зупиночний павільйон поруч із магазином на вулиці Тимка Падури (колишня Сєдова). Там аналогічна проблема, що й біля п’ятої школи — скляні панелі чи то вітром здуло, чи то чимось вибили. Ми навідувалися туди у середу, 12 липня, але на той момент зупиночний павільйон був точно у такому стані, в якому ми його бачили декілька місяців тому.

Та і це ще не все. Якщо наприкінці травня Управління житлово-комунального господарства збиралося лагодити три зупиночних павільйона (третій у центрі міста, напроти податкової), то тепер до них додався ще один — на провулку Василя Пирогова (колишній Першотравневий). Там теж прозора зупинка. І, схоже, також зламана — її ремонт коштуватиме 11,4 тисячі гривень.

 

Читайте також:

Будні наших комунальників: показали фото, як наводять лад у місті

Нагребли на дорогу каміння і поїхали

Вечірній сквер, або Маленькі дрібниці великої проблеми дозвілля дітей

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (10)
  • Username

    А ремонтує хто? Правильно, родич пані мерині. Думай-те
  • Tetiana Drevetska

    Дивують коменти 🤦‍♀️ можливо за рахунок тих вандалів,  які побили і зкрутили то все ремонтувати.  Дивуємось з орків,  але ці не кращі,  руки скрутити треба
  • Надежда Якимова

    А б1ля Господарки ПРБ хто поремогтуЄ

    Сергей Кох reply Надежда Якимова

    Надежда Якимова почнемо з того що не потрібно руйнувати, щоб потім не приходилось відновлювати
    А загалом не завалило б встановити відеоспостереження в таких містях. Хтось тай поремотує все що пошкоджене вандалами.
  • Надежда Якимова

    Аб1д

keyboard_arrow_up