Дроварі в помаранчевих жилетах вирізали лісосмугу біля тубдиспансеру

Дроварі в помаранчевих жилетах вирізали лісосмугу біля тубдиспансеру

На жаль, сьогодні такі дії не відслідковує ніхто, крім журналістів

На гарячу лінію газети “RIA-Козятин” надійшло повідомлення від небайдужих до природи громадян. Вони повідомили, що залізничники випилюють лісосмугу. У повідомленні також йшлося, що пиляли деревину люди в помаранчевих жилетах і вантажили на причіп приватного транспорту. Знаходиться згадана лісосмуга, за словами тих, що телефонували, перед мостом, як їхати на тубдиспансер. Це 1009 кілометр.

Журналісти на місці події о 17.00 нікого з дійових осіб не застали. Єдине, що залишилось, як доказ варварства, це розведене багаття.

Ми не ведемо дискусію, законна така вирубка чи ні. Ми виходимо з того, що під виглядом санітарної розчистки випилюють зелені насадження. Куди забрали деревину, як паливо, це буде предметом журналістського розслідування. Але факт, що в багаття були кинуті поліна “лози” діаметром 20-25 см, може свідчити, що відвезли дрова не матері загиблого атовця чи багатодітній родині, а комусь із своїх. Таким родинам, як правило, відвозять тільки гілки. А лозу, вербу чи тополю перебірливі дроварі не беруть. Відомо, що ці породи дерев при згорянні забивають димоходи. Але ж є в нашому районі люди, яким такі дрова за щастя. Невже не можна було не спалювати їх? Комусь хотілося від людського ока зменшити масштаб скоєного? Це так не по-господарськи і навіть злочинно.

Відео дня

Галина Касянівська

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Віра

    Кошмар!!
  • Валентина Владимировна

    Опам'ятались через пів року, як це сталось.
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
18:02 У Козятині видають набори гігієни та дитячі підгузки. Розповіли, хто може отримати 16:00 Виплата 500 гривень ювілярам-довгожителям: як отримати? 15:27 На центральній вулиці Козятині висадили 200 кущів троянд photo_camera 14:00 Перевищує норму у 7,5 рази: назвали причину забруднення азотом Південного Бугу на Вінниччині Від читача 17:25 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 13:03 У Козятині з нагоди Дня Європи в Україні провели шаховий турнір. Імена переможців 11:00 «Поки війна, ми всі працюємо задля перемоги» 10:15 Затримали агентурну групу, яка готувала масовані ракетні удари, в тому числі і по Вінниччині 09:11 У Непедівку на Храмове свято приїде Митрополит Симеон. Відкриватимуть Алею пам'яті і слави 08:30 Для пацієнтів Козятинської ЦРЛ освятили свіжоспечену здобу 08:00 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up