Доходи у цифрах: скільки заробляють чиновники Козятинської міськради

Доходи у цифрах: скільки заробляють чиновники Козятинської міськради
  • Більше двох років тому – восени 2016 року – в Україні запровадили електронні декларації для чиновників.
  • Е-декларація складається з 16 розділів, в яких посадовець або депутат має вказати інформацію про себе і свою родину, рухоме та нерухоме майно, доходи та грошові активи, цінні папери, кредити та подарунки

Пересічні українці можуть ознайомитися з деклараціями чиновників на електронному порталі. Таким чином нам дають можливість бачити все на свої очі і давати власну оцінку кожному чиновнику, депутату.

Скориставшись цим правом, ми ознайомилися з е-деклараціями топових чиновників Козятинської міської ради за 2018 рік. Порівнявши офіційно задекларовані доходи слуг народу з результатами їх роботи, хочеться, щоб на кожному стовпі з непрацюючим ліхтарем у нашому місті висіли їх фотографії з написом «Їх розшукує совість!»

Відео дня

Згідно з офіційним звітом про виконання бюджету за 2018 рік, заробітна плата доходяг з міськради обійшлася платникам податків майже у 22 мільйони гривень, і слово «доходяги» в нашому контексті похідне від «доходи», причому неслабі.

Останні три роки чиновницький апарат Козятинської міської ради є яскравим прикладом розмноження нестатевим шляхом. Якщо в 2015 році (останній рік ненависного діючому меру попередника) фонд заробітної плати працівників міськради складав 8% загальної суми бюджету, то в 2018 – вже 12,5%. У грошовому еквіваленті – 5,8 млн гривень проти 21,7 млн гривень (майже в чотири рази більше).

Виборцям цікаво буде дізнатися, що секретар Козятинської міської ради за 2018 рік отримав 287 тисяч гривень (в середньому майже 24 тисячі гривень на місяць). У таку суму в нашому місті оцінено непильний обов’язок зібрати кворум і довести до відома депутатської більшості рознарядку по голосуванню.

Керуючий справами виконкому заробив 303 тисячі гривень (в середньому 25 тисяч гривень на місяць). Заступники міського голови отримували більше 20 тисяч гривень на місяць (250 тисяч гривень на рік). Зарплата начальників відділів та управлінь  міськради за минулий рік коливається від 202 до 247 тисяч гривень (16,5-20,5 тисячі гривень на місяць). Варто зауважити, що порівняно з 2017 роком заробітна плата топових чиновників міськради зросла мінімум у півтора рази.

Питання до медиків, працівників освіти, залізничників, а найголовніше – пенсіонерів: ви теж відчули таке суттєве покращення матеріального становища? Ні? Тоді згадайте анекдот радянських часів про вірменське радіо, яке на питання, що таке червона ікра, відповіло, що це продукт, який радянський народ споживає вустами своїх найкращих представників. Ось і в нашому місті виборці відчувають «покращення» у вигляді зростання доходів окремих слуг громади на фоні тотального зубожіння переважної більшості населення.

А тепер – вишенька на торті. Офіційна зарплата міського голови Олександра Пузиря за 2018 рік згідно з його декларацією склала 347 тисяч 756 гривень – майже 29 тисяч гривень на місяць. Це ціна, яку козятинські платники податків сплачують за черговий зірваний опалювальний сезон, за нечищені вулиці, за якість ремонту доріг, за нав’язане медичне протистояння, за невиконану обіцянку забезпечити місто чистою водою.

Пан міський голова – абсолютний рекордсмен серед бюджетників міста у темпах зростання заробітної плати. Якщо в 2015 році він заробив 22 тисячі гривень (щоб ви так жили!), то в 2018 завдяки преміям, надбавкам, матеріальним допомогам – у п'ятнадцять разів більше (воздай же йому, Господи, за його скромність!) У результаті наш мер, як і його виборці, знаходиться за межею бідності, тільки по різні сторони.

За час перебування діючого міського очільника на посаді несподівано розквітнув підприємницький талант його дружини. Її прибуток за 2018 рік склав 638 тисяч гривень. Правда, злі язики подейкують, що бізнес дружини – вдала схема з відмивання незаконних доходів, по-народному – відкатів, у результаті якої сума відкату переводиться на рахунок бізнес-леді нібито як оплата її послуг. Може, це фейк, а якщо й правда, то унікальність ситуації полягає принаймні в сплаті податків із доходів сумнівного походження. Як не висловити захоплення?

Мораль цієї байки наступна: до Свинарчуків ще далеко, але шанси є!

Думка автора не обов’язково збігається з думкою редакції газети «RIA-Козятин»

Блог П. Критиканова

Читайте ще:


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Микола

    Скільки,на Вашу думку, має заробляти міський голова?
    29000грн.-то не найбільша заробітна плата у місті
  • Саша Шевчик

    А хто призначає ці суми?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:53 В церкві Покрови святили вербу, в цей день воїнам передової роздавали подарунки 19:06 Козятинчани в Instagram: добірка яскравих фото за тиждень, що минає photo_camera 18:02 Пройшов День відкритих дверей у Козятинському училищі. ФОТО photo_camera 17:01 Учні Непедівського ліцею та жителі Пузирок висадили 1000 саджанців сосни photo_camera Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:05 Президент відзначив орденом військового з Козятина Віктора Малая 15:18 День цивільного захисту в 3-му ліцеї: першокласники отримали урок безпеки photo_camera 14:41 Дмитро Степанюк посмертно нагороджений орденом "За мужність" 13:01 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих свят 11:01 Минув рік, як в бою з ворогом загинув наш земляк Віктор Тимощук 09:55 Де в Козятині купити сучасні, стильні та якісні меблі (партнерський проєкт) 09:20 Вербна неділя 2024: звичаї та традиції свята play_circle_filled 08:34 З кожним роком ліквідаторів на ЧАЕС стає менше 08:00 Якщо сьогодні залетить у двір бджолиний рій — це до щастя: про прикмети та заборони 28 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up