Для першого ліцею мають будувати укриття. Запустили голосування — це буде площа чи аварійний РБК

Для першого ліцею мають будувати укриття. Запустили голосування — це буде площа чи аварійний РБК
Фото ілюстративне, використане як приклад
  • Козятинський ліцей №1 імені Тараса Григоровича Шевченка не має укриття.
  • Відомо, що провели геодезичне та геологічне дослідження двох земельних ділянок під його будівництво — центральна площа та аварійний будинок культури (напроти міської ради)
  • Козятинчан запрошують до голосування

Як пише очільниця Козятинської громади, по розміру та віддаленістю під будівництво укритя для ліцею відповідають самі ці дві земельні ділянки.

— За результатами геологічного дослідження виявили високий рівень ґрунтових вод, тому, укриття не може бути повністю під землею. Укриття буде відповідати найвищим стандартам протирадіаційного укриття. Якщо розібрати будинок культури, це змінить зовнішній вигляд центра міста, крім того, можна надалі розглядати питання будівництва простору чи структур поверх укриття. Від бібліотеки, ЦНАПу до громадського простору. Прошу взяти участь в голосуванні в ДОПИСІ.


Відео дня

 

  • Наразі більшість голосів віддають за аварійний будинок культури

Коментарі під дописом

Додамо, наші журналісти робили аналіз найдорожчих закупівель другого місяця літа. Так, управління житлово-комунального господарства замовило підприємцю із Вінниці, про що свідчать дані з аналітичної системи «YouControl», розроблення проєктно-кошторисної документації для будівництва укриття ліцею №2. Нагадаємо, це одна з двох шкіл Козятина, яка не має власного сховища. Відповідно до документації, робитимуть документи на укриття, яке вмістить 464 людини. Вартість договору становить 605,3 тисячі гривень.

Нагадаємо, про інтерв'ю з очільницею Управління освіти Інною Мадей — як будуть вчитися цьогоріч наші діти, і чи готові школи та укриття?

Читайте також:

Концерт на День міста, датовані щоденники та ремонт акустичної системи — що замовляла міськрада Козятина в липні

Для шкіл Вінниччини придбали 30 шкільних автобусів

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (26)
  • Иннуля Терещук

    Це Танька грошики хоче вже змити собі! 3 года іде війна, а вона тільки подумала що дітям нема укриття? Добре що своїх сховала. Скотина дика
  • Надежда Якимова

    Я розумію ,що в освіті такий припис,,немає бомбосховища -діти не мають знаходитись в установі,,...але з розумної точки зору Сергій правий можна бути невідомо коли з бомбосховищем і дуже скоро з поразкою у війні,тоді точно не сховається ніхто від тортур ,гвалтувань ,тощо.І ще ...Ви мене вибачте ,а перед школою там що ніде будувати якщо вже так приспічило розікрасти ще й ці кошти під час війни..І останнє :це де в якому їз міст на центральній площі отаке будується?Це може придумати лише полупокер.

    Моя Европа reply Надежда Якимова

    чому ніхто?) баб надь ви точно сховаєтесь від гвалтувань)
  • Геннадий Ткачук

    А поруч школи 2 бомбосховища ,які побудовані у випадку ядерної війни і належать залізниці .В чому проблема взяти їх в залізниці безкоштовно і навести там косметичний ремонт .Зная нашу місцеву владу вони такі бомбосховища і близько не побудують .А от районний будинок культури ласий для керманичів ТГ кусок ,мабуть хтось там вже планує власний бізнес розвернути

    Геннадий Ткачук reply Геннадий Ткачук

    Ірина Орлова ну от і народ це оцінить

    Ирина Орлова reply Геннадий Ткачук

    Геннадий Ткачук як я не вперше "виступаю адвокатом", так і ви не вперше виступаєте прокурором)))
    Тому, ця дискусія, як музика - вічні)))

    Геннадий Ткачук reply Геннадий Ткачук

    Volodymyr Syshko я теж

    Володимир Сушко reply Геннадий Ткачук

    Геннадий Ткачук Я мав на увазі біля ЗОШ 1

    Геннадий Ткачук reply Геннадий Ткачук

    Volodymyr Syshko і приблизно їх всім на 650 дорослих людей

    Геннадий Ткачук reply Геннадий Ткачук

    Мария Ленская я ж написав вище чітко ,-взяти в користування у залізниці

    Мария Ленская reply Геннадий Ткачук

    Геннадий Ткачук Які ваші пропозиції, не будувати бомбосховище?

    Геннадий Ткачук reply Геннадий Ткачук

    Ірина Орлова розумний господар використовує те що є а наявності .Те що за Дуканом не використовується взагалі ..Ще раз вам пояснюю  до залізниці ніхто не звертався про можливість використання іншого бомбосховища …Щодо вашого залучення ,так ви ж не вперше виступаєте адвокатом цієї недолугої місцевої влади  і неодноразово я вам пропонував перерахувати ,що за 4 роки ця місцева влада позитивного зробила для громади ?

    Ирина Орлова reply Геннадий Ткачук

    Геннадий Ткачук ми могли б більше на цю тему "пописатись", аби мала б трохи часу для цього... Ну, перед тим, як мене звинувачувати в тому, що мене кудись "підключили", "беру інформацію" інші вислови, то теж...перевіряйте свої джерела надходження інформації.
    Діти ходять в бомбосховище. Питання в тому, скількох дітей воно може вмістити. Не думаю, що те, що біля Дукану, вміщує більше

    Володимир Сушко reply Геннадий Ткачук

    Геннадий Ткачук їх три і всі в пішій доступності,але.

    Геннадий Ткачук reply Геннадий Ткачук

    Ірина Орлова ще раз .Ніхто в залізницю з таким проханням не звертався .Ви різницю відчуваєте ,в тому що пишите і те що я стверджую .Ви хочете сказати ,що Під час війни дітей в бомбосховища залізниця відмовиться впустити?

    Ирина Орлова reply Геннадий Ткачук

    Геннадий Ткачук не знаю, куди там мене "підключили" з ваших слів, але часи трохи різні, коли ви "брали" приміщення і зараз. Бомбосховище - не житловий фонд, який залізниця може просто "скинути"

    Геннадий Ткачук reply Геннадий Ткачук

    Ірина Орлова а ніхто з місцевої влади і не пробував ці бомбосховища брати .Щодо збути ,це яким чином ,у вас є
    Фактаж ? Чи це просто балаканина ,імена хто за цим стоїть ?

    Ирина Орлова reply Геннадий Ткачук

    Геннадий Ткачук ага, значить цей районний будинок культури був менш "ласовим куском" для того, щоб збути його на Самгородоцьку ОТГ? Ви самі чудово знаєте, як в Укрзалізниці щось "взяти", особливо бомбосховища, в т.ч. і біля басейну! Аби підбурення зробити... 🤷

    Геннадий Ткачук reply Геннадий Ткачук

    Мария Ленская так для того щоб його побудувати під колишнім районним будинком культури ,який є аварійним -його знесуть .А замість нього що буде ,в низу зрозуміло бомбосховище,а зверху що ?

    Мария Ленская reply Геннадий Ткачук

    Геннадий Ткачук Де розвернути власний бізнес? В бомбосховищі?
  • Сергій Сиваківський

    Чесно кажучи по великому рахунку не потрібно зараз нічого будувати.
    Це з сотню мільйонів гривень обійдеться.
    Поки його  запроектують, поки побудують вже  війна закінчиться... нашою поразкою.
    Тому що або ми витрачаємо на зброю або на все інше.
    У нас на армію 500 млрд не вистачає.
    І буде вже байдуже яке там те бомбосховище.
    Ми повинні вибрати що для нас  важливіше навчатись в школах чи Перемога.

    Иннуля Терещук reply Сергій Сиваківський

    Так як в школах на подарунки збирають я кажу луче здати на ЗСУ там вони більш потрібніші.

    Иннуля Терещук reply Сергій Сиваківський

    Сергій Сиваківський бо гроші треба змити. Хай дасть на ЗСУ

    Ирина Орлова reply Сергій Сиваківський

    Сергій Сиваківський от не погоджуся з тобою в плані того, що ти ставиш за важливіше...

    Володимир Шурман reply Сергій Сиваківський

    Сергій Сиваківський Збереження життя військовослужбовців головна тема. Діти мають бути захищеними.Тому треба будувати і треба, щоб діти навчались їм відбудовувати нову Україну і жити в ній.Цим уряд повинен  був займатись ще з дня проголошення незалежності України.Батьки не повинні переживати за дітей у школі.Що в них немає бомбосховища.

    Nata San reply Володимир Шурман

    Це все у теорії, а поглянемо на реальність.. Більшість тривог вночі, ви дітей будите і прямуєте...а, власне, куди? Немає в нас укриттів, тобто безпека дітей у позашкільний час не така важлива, як під час занять?

    Щодо бомбосховища, Єрмолаєва пише, що до 500метрів відстань від школи, я читала в документах, що до 100метрів! Обидві локації не дуже підходящі, хіба знести приміщення райради і там побудувати? Питання, що робити учням школи N1 протягом часу, поки побудуть сховище? (а це років 2,судячи з вінницького досвіду) Може дослухатися до здорового глузду і збудувати все таки за школою безпосередньо?

keyboard_arrow_up