У Флоріанівці буде вуличне освітлення, а в одній зі шкіл Козятина — нове укриття

У Флоріанівці буде вуличне освітлення, а в одній зі шкіл Козятина — нове укриття
Грейдерування вулиці Благовісної — одна з найдорожчих закупівель липня. Скріншот з карти Гугл
  • Що замовляли у липні управління та відділи Козятинської міської ради, ми вже розповідали.
  • Тепер розкажемо про десятку найдорожчих закупівель другого місяця літа.
  • Нарешті до нашого рейтингу повернулися мільйонні угоди. Яким був найдорожчий договір липня — читайте у нашій публікації

Відкриває наш рейтинг Управління освіти та спорту. У середині липня структура замовила 200 кілограмів персиків та 300 кілограмів бананів для дитячих садочків Козятина. Проводили відкриті торги, у яких брало участь два учасники — компанія «Країна вільних», із якою Управління освіти та спорту зазвичай укладає договори, та підприємець із Вінниці. Саме з ним і уклали договір, оскільки він запропонував нижчу ціну. Фрукти для дитячих садочків коштуватимуть нашому бюджету 30,3 тисячі гривень. Відповідно до угоди, вартість кілограму персиків становить 45 гривень 75 копійок, а кілограму бананів — 70 гривень 70 копійок.

А ось Управління соціальної політики замовило на доволі кругленьку суму канцелярії — 30,5 тисяч гривень. Така цифра зазначена у системі електронних закупівель «Prozorro», хоча в договорі, який підписали із підприємицею з Бердичева, вказана дещо більша сума — 38 тисяч. Управління соціальної політики придбало 120 упаковок паперу формату А4, 30 канцелярських книг, 10 пачок паперів для нотаток, 20 зошитів, 20 масляних ручок, 27 маркерів, 10 лінійок, 324 папки для документів різного типу і 15 папок вітальних, 10 упаковок файлів, 5 діркопробивачів, 5 степлерів, 50 упаковок скріпок і 10 стругачок. Додамо, що це закупівля до кінця поточного року.

Літо — період, коли не лише купують канцелярію, а й проводять ремонти, зокрема, доріг. Наприкінці липня Управління житлово-комунального господарства замовило місцевому комунальному підприємству «Чисте місто» грейдерування вулиці Благовісної (колишня Суворова). Це коштувало нашому бюджету 37 тисяч гривень. Саме такою є вартість робіт за умовами договору. Згідно із дефектним актом, прогрейдерувати мали 2400 квадратних метрів дорожнього полотна.

Відео дня

Про Космонавтів також не забули

Відключення світла поки ніхто не скасовував, тож поповнювали у липні і запаси пального для генерування електроенергії. Управління соціальної політики замовило 860 літрів бензину для генератора. Коштуватиме це 49,8 тисяч гривень. Договір уклали із компанією «Окко-Сервіс». Відповідно до угоди, літр бензину вартує 57 гривень 99 копійок.

А ми знову повертаємося до ремонту доріг. Управління житлово-комунального господарства замовило грейдерування вулиці Космонавтів. Угоду також підписали із «Чистим містом». Ремонт цієї вулиці обійдеться нашому бюджету дорожче, ніж Благовісної, адже вартість договору становить 76,4 тисячі гривень. Відповідно до дефектного акту, на Космонавтів мали прогрейдерувати 700 квадратних метрів дорожнього полотна.

І знову в нашому рейтингу з’являються продукти харчування. Управління освіти та спорту замовило для дитячих садочків Козятина пів тонни свинини. Торги були відкритими. Свої пропозиції подали три учасники: фірма «Країна вільних» та два підприємці, один з них — той, із ким підписали угоду на постачання бананів та персиків. Саме з ним уклали договір і на постачання свинини. Пів тонни м’яса придбали за 78,2 тисячі гривень. Відповідно до документів, один кілограм коштує 156 гривень 56 копійок.

У нашому рейтингу просто не могло не бути комунальних послуг, адже це одна зі статтей бюджету, куди витрачають коштів найбільше. Управління житлово-комунального господарства замовило «Вінницяобленерго» розподіл електричної енергії. Вартість договору — 93,1 тисяча гривень.

Засяють дев’ять вулиць

А ми повільно підійшли до трійки лідерів. Бронзу серед найдорожчих закупівель липня отримує молоко. Управління освіти та спорту замовило чотири тонни молока для дитячих садочків Козятина. Торги, знову ж таки, були відкритими. До аукціону долучилося дві компанії — «Вінпродплюс» та «Хмельницька маслосирбаза». Саме з останньою підписали угоду, тому що «Хмельницька маслосирбаза» винесла нижчу цінову пропозицію. Відповідно до документів, літр молока коштуватиме 29 гривень 88 копійок. Загальна вартість угоди — 119,5 тисяч.

Потурбуються у закладах освіти не лише про харчування, а й про безпеку в умовах, в яких наші діти навчаються. Управління житлово-комунального господарства замовило підприємцю із Вінниці, про що свідчать дані з аналітичної системи «YouControl», розроблення проєктно-кошторисної документації для будівництва укриття ліцею №2. Нагадаємо, це одна з двох шкіл Козятина, яка не має власного сховища. Відповідно до документації, робитимуть документи на укриття, яке вмістить 464 людини. Вартість договору становить 605,3 тисячі гривень.

А ми підійшли до лідера найдорожчих закупівель і вперше за довгий час у нашому рейтингу мільйонна угода. Належить вона тому ж таки Управлінню житлово-комунального господарства. Структура замовила будівництво мережі зовнішнього освітлення у Флоріанівці. Засвітяться вулиці Козятинська, Центральна, Кордишівська, Шкільна, Йосипівська, Павлівська, Заводська, Веселий хутір та провулок Йосипівський. Планували, що коштуватиме це 2,4 мільйони гривень, однак угоду підписали на 1,7 мільйона із вінницьким підприємцем. Щиро радіємо за Флоріанівку попри те, що у самому Козятині вуличне освітлення не працює з червня з метою економії електроенергії. Втім хто зна, можливо, поки в селі побудують нову мережу, і в нас ліхтарі на вулицях запрацюють.

 

Читайте також:

Концерт на День міста, датовані щоденники та ремонт акустичної системи — що замовляла міськрада Козятина в липні

Майже 130 тисяч жителів Вінниччини отримають субсидії та пільги

Програма «Національний кешбек»: за покупки українських товарів повертають 10%

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Моя Европа

    а в козятині буде вулечне освітлення? ахаха чи це лишнє)?*

keyboard_arrow_up