Діти створили сердечка єднання

Діти створили сердечка єднання
  • У трьох громадах Козятинщини провели серію майстер-класів «З любов’ю до рідного краю».

  • Захід влаштувала організація «InterSOS».

  • Юні майстри робили разом поробки з фоамірану

«InterSOS» — міжнародна гуманітарна організація, яку заснували у 1992 році. Із початком повномасштабного вторгнення вона почала працювати в Україні. Організація підтримує цивільне населення, надаючи гуманітарну, інформаційну та психологічну допомогу. Місія «InterSOS» працює і в Козятині. Організація обслуговує територію колишнього Козятинського району та Калинівську громаду.

Нещодавно співробітники гуманітарної місії організували на Козятинщині серію майстер-класів «З любов’ю до рідного краю» для дітей. Запросили Наталію Баштову, керівника гуртка «Берегиня», що діє при Центрі дитячої та юнацької творчості. Вона поділилася з юними учасниками секретами роботи з популярним матеріалом для декору — фоаміраном.

Перший майстер-клас провели у Козятині. Залучили дітей із вразливих категорій населення — багатодітних сімей, малозабезпечених та внутрішньо переміщених осіб. Свій творчий захід майстриня почала з цитати Ліни Костенко: «Даруй людині крихітку себе, за це душа наповнюється світлом». Це була головна ідея майстер-класу, адже діти створили з фоамірану сердечка єднання.

Відео дня

Перед тим, як взятися до роботи, хлопчики з дівчатками спершу познайомилися. Кожен трішки розповів про себе — як його звати і чим любить займатися. Психолог команди «InterSOS» та майстриня знайшли тепле слово для кожного. Після цього почали творити. За основу кожен обрав собі сердечко блакитного кольору. 

— Що гарного є в нашій країні? — запитує майстриня дітей.

Учасники майстер-класу хвилинку думають, а тоді відповідають:

— Природа.

— Так, наша країна багата лісами та деревами, — каже Наталія. — Тому що у нас дуже багато зелені. А ще у нас є родючі лани.

Діти спершу приклеїли до своїх сердечок шматочки фоамірану коричневого кольору. Саме вони символізували лани. А потім взяли ще по смужці зеленого як символ лісів. За кілька хвилин сердечка доповнилися ще й білими птахами. Вони символізували віру, надію та єднання. Робота з фоаміраном завершена. Залишився останній штрих — приєднати білу стрічку. Кожен учасник майстер-класу виготовив сердечко не тільки для себе, а й для своїх рідних та друзів.

Другий майстер-клас відбувся у Глухівцях. Запросили школярів. Діти творили просто неба під крислатими деревами. На заваді не стало навіть відключення світла, яке припало на момент проведення заходу. Діти із захопленням слухали майстриню та жваво взялися до роботи, допомагали одне одному. Це дозволило їм на цілу годину відволіктися від усіх справ та поринути у світ творчості. Так само кожен виготовив декілька сердечок, щоб подарувати дорогим серцю людям.

— Найбільше мене вразив Самгородок, куди ми поїхали наступного дня після Глухівець, — ділиться Наталія Баштова. — Майстер-клас провели у сільському будинку культури. Завітали учні школи разом із вчителями. Дітей було дуже багато і кожен виготовив по чотири-п’ять сердечок. Діти казали, що вони мають багато друзів і хочуть принести добро. Серед дітей було два хлопчика з особливими освітніми потребами. Вони настільки включилися в процес, що враженими залишилися навіть вчителі. 

По завершенню кожного майстер-класу діти отримали подарунки від гуманітарної організації «InterSOS» — солодощі, набори конструкторів та предметів для творчості.

 

Читайте також:

Співали, танцювали та наближали перемогу: репортаж з концерту у селі Козятин

Гроші — ЗСУ, артистам — оцінки, громаді добрий настрій, а дітям — улюблені гірки

У «Смагронівців» — ІІІ місце у «Ляльковій виставі» і запрошення на гала-концерт

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Андрій Миколайович

    59 БРИГАДА дякує діточкам,і чекає коли сяде за грати ... ЄРМОЛАЄВА

keyboard_arrow_up