Жителя нашого району судитимуть за держзраду

Жителя нашого району судитимуть за держзраду
  • Жителя Хмільницького району, що на Вінниччині, судитимуть за держзраду. Чоловік уже має вирок за виправдовування російської агресії.

Про це повідомили у Вінницькій обласній прокуратурі.

— Він встановив контакт з представником т. зв. Придністровського правозахисного центру Союзу російських громад Придністров’я при "Фонді підтримки і захисту прав співвітчизників, які проживають за кордоном". Структура створена у 2012 році указом президента РФ, — йдеться в повідомленні.

У травні 2023 року обвинувачений електронною поштою зв’язався з придністровським «правозахисником» та пообіцяв збирати відомості про українські сили оборони, об’єкти критичної інфраструктури на території Вінницької області. У відповідь отримав запевнення про те, що організація надаватиме йому щомісячну грошову допомогу в розмірі 2 285 російських рублів.

Відео дня

— Впродовж липня-жовтня чоловік надав «замовнику» інформацію про розташування об’єктів залізниці, енергетики, поліції та охорони здоров’я у своєму регіоні, за що на особисту банківську картку отримав близько 3,3 тис. грн,  — зазначили в прокуратурі.

На час слідства і судового розгляду обвинувачений перебуває під вартою. Йому загрожує 15 років за ґратами або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Додамо:

Читайте також:

Вибухотехніки показали збитий Shahed, який впав у полі на Вінниччині

ДТП і самогонщиків стало менше, а крадіжок — більше: кримінальні підсумки Козятинщини за 2023 рік

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (13)
  • Сергій Мікоян

    Сука! аби ти здохло на єтапі.
  • Василий Видерский

    До.стенкы
  • Татьяна Алёхина

    Скотиняка.
  • НАДІЯ

    2285 російських рублів

keyboard_arrow_up