Викрили групу посадовців, які закупили 2000 ліжок для військових за цінами вище ринкових

Викрили групу посадовців, які закупили 2000 ліжок для військових за цінами вище ринкових

 

  • 39-річний військовослужбовець, начальник одного відділів Міноборони, що дислокується на Вінниччині, спільно з 68-річним підлеглим та 44-річною підлеглою, всупереч встановленого законом порядку закупили 2000 ліжок для військових за цінами вище ринкових.
  • Сума збитку, яку зловмисники завдали своїми діями державному бюджету, становить майже 4 300 000 гривень.

Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції у Вінницькій області.

Зловживаючи службовим становищем начальник установи  Міністерства оборони разом з двома підлеглими уклали прямий неконкурентний договір з товариством по закупівлі армійських ліжок за завищеними цінами. Сума збитку, яку зловмисники завдали своїми діями державному бюджету, становить майже 4 300 000 гривень.

«Усім учасникам ОЗГ слідчі повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. На час досудового розслідування 39-річному підозрюваному обрано запобіжний захід — тримання під вартою, з можливістю внесення застави розміром 4 000 000 гривень. Його спільникам суд обрав запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт», — повідомили в поліції.

Відео дня

Оперативний супровід досудового розслідування здійснює Управління СБУ у Вінницькій області, процесуальне керівництво Спеціалізована прокуратура у військовій і оборонній сфері Південного регіону.

Нагадаємо, жителя Хмільницького району, що на Вінниччині, судитимуть за держзраду. Чоловік уже має вирок за виправдовування російської агресії.

Читайте також:

На Вінниччині судитимуть начальника складу військової частини за нестачу на понад чотири мільйони

Вигадав злочинний план з продажу неіснуючих «Starlink» та портативних зарядних електростанцій

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сергій Сиваківський

    А морду цього ган...на  можна показати?
    Виродок.
    Тут випрошуємо по 100 грн.по людях, щоб якесь лайно вкрало 110 000 баксів- вартість 20 пікапів.
    Дякую правоохоронцям за роботу.

keyboard_arrow_up