Вигадав злочинний план з продажу неіснуючих «Starlink» та портативних зарядних електростанцій

Вигадав злочинний план з продажу неіснуючих «Starlink» та портативних зарядних електростанцій
  • Поліцейські Вінниччини викрили 35-річного вінничанина, який вигадав злочинний план з псевдопродажу 22-х супутникових систем «Starlink» та 50-ти портативних зарядних електростанцій.
  • Обвинувальний акт з матеріалами кримінального провадження скерували до суду.
  • Чоловікові загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Злочинну схему шахрая викрили слідчі слідчого управління спільно з працівниками Управління карного розшуку та кіберполіції у Вінницькій області за процесуального керівництва прокуратури Вінницької області. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.

Із 33-річним потерпілим, який займається продажем  електроніки та волонтерською діяльністю і шукає для військових  портативні зарядні електростанції та супутникові системи «Starlink», зловмисник познайомився в Одесі.

Відео дня

Шахрай переконав потерпілого, що може продати йому супутникові системи «Starlink» й портативні зарядні електростанції, які останній хотів придбати і передати частину для потреб військових Збройних сил України.

 

Потерпілий перерахував 1 мільйон 800 тисяч гривень на банківські рахунки вінничанина, але той товар не поставив, а гроші конвертував у готівку та витратив на власні потреби.

Під час проведення обшуків за місцем проживання фігуранта слідчі слідчого управління вилучили банківські картки, мобільні телефони, документи та інші речові докази, що вказують на його протиправні дії.

 

Досудове розслідування завершили Обвинувальний акт з матеріалами кримінального провадження скерували до суду.

 

 

За вчинення злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 1 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України передбачене покарання - до 8 років ув’язнення.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up