У Козятині директор комунального підприємства «прорахувався» на мільйон бюджетних коштів

У Козятині директор комунального підприємства «прорахувався» на мільйон бюджетних коштів
  • Слідчі повідомили про підозру у службовій недбалості директору комунального підприємства у Козятині.
  • 37-річний посадовець укладав із підрядником договори про ремонти котелень із завищеною ринковою ціною твердопаливних котлів.
  • Він завдав збитків державі на майже 1 мільйон гривень.

Про це інформує відділ комунікації поліції Вінницької області.

Під час досудового розслідування слідчі встановили, що неналежне виконання службових обов'язків 37-річним посадовцем спричинило тяжкі наслідки комунальному підприємству Козятина, яке він очолює,.

Відомо, що підозрюваний укладав із підрядником договори про проведення капітальних ремонтів котелень із заміною устаткування, із завищеною ринковою вартістю твердопаливних котлів, закладених в локальних кошторисах.

Відео дня

Надалі він, не перевіряючи дійсної вартості товару, підписував акти приймання виконаних будівельних робіт, на підставі чого комунальне підприємство перераховувало кошти за послуги. Тим самим посадовець створив умови підряднику для безпідставного отримання ним бюджетних коштів.

Своїми діями зловмисник завдав збитків підприємству майже на 1 мільйон гривень.

Повідомили про підозру

За процесуального керівництва Хмільницької окружної прокуратури Вінницької 12 лютого 37-річному директору комунального підприємства слідчі повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) Кримінально кодексу України.

Такий злочин карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.


Додамо:

Читайте також:

Шукають Махмуда Хрідіна. Він причетний до вчинення кримінального правопорушення

ДТП і самогонщиків стало менше, а крадіжок — більше: кримінальні підсумки Козятинщини за 2023 рік

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (12)
  • Надія

    Не стільки взяв як на пишуть
  • удача завжды

    а де це у нас в мисти   ти  котельни.....их  взагали вже и не  мае.....крим  що у зализнычний  ликарни.....хорошый  заробиток......цикаво..а що буде и надали  з  такым  заробитчаныном......потрибно  щоб мешканци  миста  зналы  про такого  супер  працивныка..вси  подробыци.....
  • Читач96

    Наша Таня громко плачет. Незабаром і до неї черга дійде
  • Варвара

    А чому призвіща не називаєте.Таких героїв потрібно знати.І він не один.

keyboard_arrow_up